Terbiyede Küresel İmza: Monforts

Almanya merkezli Monforts küresel pazarın en önemli tekstil terbiye tedarikçilerinin başında geliyor.

  17 Mart 2012 00:50 Cumartesi
Terbiyede Küresel İmza: Monforts

Tekstil terbiyesinde uzmanlığını kanıtlayan A. Monforts  Textilmaschinen GmbH, uzun yıllardır küresel pazarın en önemli tedarikçisi konumunda. 128 yıllık tarihi ile, Alman makine üreticileri içinde önemli bir yere sahip olan Monforts’un merkezi, birçok endüstriyel işletmeye evsahipliği yapan Mönchengladbach şehrinde bulunuyor. TexCellence girişiminin önemli destekçilerinden olan Monforts, tekstil terbiye alanındaki uzmanlığını NRW bölgesinin özgün yeterliliğiyle birleştiriyor. Dokuma ve örgü ürünlerinin terbiyesi için tekstil makinaları ve hatları üreten Monforts, üretiminin yüzde 90’ını ihraç ediyor. Dünya çapındaki 100 civarındaki mümessili ile bu pazarlarda güçlü bir yapıya sahip.

Yenilikçi teknolojiler için yoğun bir AR-GE süreci gerçekleştiren Monforts, satış sürecinde olduğu kadar satış sonrası hizmetleri ile de tekstil üreticilerine çözümler sunuyor.  Firma, dünyanın dört bir yanında satılan makine ve hatları için aynı yoğunlukta orijinal yedek parça tedariği de sağlıyor. ‘Direct Ship’ parça programı ile yedek parça talepleri en hızlı şekilde tedarik ediliyor. Firmanın ürün gamı tekstil terbiyesinin bütün aşamalarında kaliteyi ve verimliliği en üst noktada tutmak üzere yeniliklerle desteklenmiş bulunuyor. Firma; ramöz, relaksiyon kurutucu, kontinü boyama tesisleri, çektirme tesisleri, denim bitim işlemi tesisleri, teknik tekstil/kaplama, otomatizasyon tekniği, atık hava temizleme ve ısı geri kazanma sistemlerini tekstilcilere sunuyor.

Montex ramöz, örgü ve dokuma kumaşlar için kurutma, fiksaj, apreleme ve yüksek terbiye işlemleri gerçekleştiriyor. Thermex boyama tesisinde; örgü ve dokuma kumaşlar için, boyama, kondenzasyon, termosol işlemleri ve Continue-Pad-Batch yöntemi (Econtrol) ile öne çıkıyor. DynAir relaksiyon kurutucuda ise, açık en ve tüp formunda örgü kumaşlar veya nonwovnes artikeller için relaksiyonlu çektirme, kurutma ve termobonding işlemleri gerçekleştiriliyor. Toptex kauçuk band kurutma makinesinde, örgü ve dokuma kumaşlar için kompresif çektirme ve sanforlama işlemleri uygulanıyor.

Monforts, MONFORIZED markasını, kumaşlarını Monforts makinalarında terbiye eden tekstil üreticileri için geliştirdi. Uluslararası standartları ölçü olarak Monforized’i oluşturan firma, bu kalitede kapsamında üretilen tekstil ürünlerinin hem yüksek bir pazar fiyatı hem de yüksek bir değer artışı elde etmesine yardımcı oluyor.

Ram Teknolojisi Hiç Durmuyor

Montex ramlarına terbiye sektöründeki gelişmeler eşliğinde sürekli yenilikler ekleyen Monforts, hem dokuma hem örgü kumaşlarda kensini ispatlamış olan SPS kumandası ‘Qualitex’in yanı sıra, TwinAir sistemini tekstilcilere sunuyor.  Montex Ramların sektöre getirdiği yenilikler şöyle sıralanıyor; İşlem sürecinin optimal olarak ayarlanmasını sağlayan ‘Masterguide’, entegre atkı düzeltici, kumaş iğneleme ve tahrikli kumaş bastırma üniteleri, V Buharlayıcı ünite, halatlı kumaş orta desteği, rölanti devreli kenar tutkallama ünitesi, tutkallanan kumaş kenarları için Glue Flue.

Makine, direkt gaz ısıtma sistemi, kızgın yağ ısıtma sistemi ve buhar ısıtma sistemleri, elektro-buhar kombinasyonlu ısıtma sistemi, sıcak su ısıtma sistemi ve elektro ısıtma sistemi ile çalıştırılıyor. Yüksek verimli indirekt gaz ısıtma sistemi Exxotherm ise, hem daha az yatırım masrafı hem de daha yüksek verimlilik sağlıyor. Ramların yazılımında ise üretim planlaması ve dökümantasyon için rahat bir arayüze sahip Q-Soft kendini gösteriyor. Hightech Ramöz Zincirinin yer aldığı Montex ramlarda Hercules zinciri yıllarca greslemeye ihtiyaç duymadan çalışabiliyor.

Montex ramlarının ekonomik ve ekolojik performansını arttıran Txin Air Plus Sistemi müşterinin talebi ile sisteme dahil edilebiliyor. Sık değiştirilen kumaş enleri için en uygun çözümü sunan Cadstream E ise, enerji tüketiminde değişim olmadan üretim hızında yüzde 20’lere varan artış sağlıyor. Monforts, yeni entegre ısı geri kazanım sistemi ile daha fazla ekonomi ve daha fazla ekoloji için yenilikçi konseptleri makinalarına uygulayarak müşterilerinin avantaj sağlamasına destek oluyor. Termo proses esnasında oluşan ve atık havada bulunan atık ısı, ram içine entegre edilmiş atık hava kanallarının içinden doğrudan hava/hava ısı eşanjörüne transport ediliyor. Monforts’un yeni ısı eşanjörü, ikinci bir yerleştirmeye gerek duymadan, kendi kendini taşır konumda ramın çatı yapısına entegre ediliyor.

Dynair Relaksiyon Kurutucu Masrafları Düşürüyor

Monforts’un bir başka önemli ürünü Dynair Relaksiyon Kurutucusu da terbiye alanında önemli bir yere sahip. Modüler ve çift bandlı kurutma makinası, açık en ve tüp örgü mamullerin relaksiyon çektirme işlemi için tasarlandı. Bu yapıda, impuls dinamik sistemli özel bir hava sistemi, kumaşı kurutucunun içinden sinüs formunda geçiriyor.

Monforts, açık en veya tüp formundaki örgü kumaşların bitim işlemlerinde, daha iyi bir kumaş elde edilmesi ve bakım masraflarının düşürülmesi için yeni aksesuarlarla DynAir 6000’i geliştirdi. Kurutma tamburuna benzer özellikleri sahip bir kurutucu olan Montex DynAir’de konvansiyonel kumanda sistemi Qualitex 540 veya Qualitex 740 olarak sunuluyor.

Kontinü Boyama İçin Thermex 6500

Monforts’un sistemli kontinü boyama makinası Thermex 6500, bu alanda modern bir sistem olarak tanımlanıyor. Büyük ve küçük partilerin boyanmasında ekonomik çözümler için tercih edilen sistem, kontinü boyama, kondenazyon ve termosal işlemlerini en yüksek kumaş hızında ve yüksek güvenirlikte sağlıyor. Sistem, termosol ve kondenazyon işlemlerinde ön kurutucu olarak, boyamadan sonra kurutma için, ön kurutma için infraruj bölümü ile kobine ediliyor. Thermex, yenilikçi teknolojisi ile migrasyonsuz ve kırışıksız kurutam ve termosol işlemleri gerçekleştiriyor.

Çektirmede Yeni Standart: Monfortex & Toptex

Denim ürünler dahil olmak üzere dokuma ve örgü mamullerin terbiyesi için geliştirilen Monfortex & Toptex çektirme üniteleri, tüm dünyada terbiyelerin en önemli tercihlerinden birine dönüştü. Bu sistem ile, tekrarlanabilir nitelikte en düşük çekme değeri elde ediliyor. Monfortex &Toptex makinaları, birçok uygulamada, uluslararası standart çektirme değerlerinden daha üstün değerler elde ettiğini belgelemiş bulunuyor.

Monforts, DTG 2012’ye Tasarruf Çözümleriyle Geliyor

Asya pazarında iddialı bir konumda bulunan Monforts, bu bölgedeki fuar ve organizasyonlara büyük önem veriyor. Monforts, 9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Bangladeş’in en büyük tekstil makinaları/ teknolojileri fuarı DTG 2012’de enerji tasarrufunu öne çıkaran ürünlerine odaklanıyor. Firmanın Bangladeş’teki yerel temsilcisi Bengal Teknoloji Şirketi’nin standında örme kumaş sektörü için yenilikçi ekipmanlar sergilenecek. Bu ürünler arasında, ergonomik aplikatör ve yumuşak kaplama çözümü ve yeni Econtrol T-CA işlemi, Montex 8000 ramının dahil olduğu teknolojik ürünleri öne çıkacak.

Firma’nın Eylül 2011’de ITMA Barselona’da sektöre tanıttığı Montex 8000,  örme kumaşlar, nonwoven ve teknik tekstil uygulamaları için birçok yeniliği ve seçeneği barındırıyor. Montex 8000 içine entegre edilen ECO Booster HRC ile birlikte yüzde 30-35 civarında enerji tasarrufu elde ediliyor. Bütün Montex ramlarında standart bir özellik olarak piyasaya sunulan ECO Booster HRC modülü, 8 kamaralı bir ram makinası içinde bir tane kullanılarak başarılı sonuç alınabiliyor. ECO Booster HRC içinde yer alan otomatik temizleme özelliği bulunan Heat Recory modülü, bu özelliği ile temizleme için dur-kalk süresini ortadan kaldırarak verimliliği arttırıyor. Monforts’un 10 yıldır yaptığı incelemeler toplam maliyetin yüzde 60’ının enerji tüketiminden oluştuğunu göstermiş, bu araştırmalar doğrultusunda firma ramlara monte edilen ısı kurtarma sistemlerini geliştirmişti.

Monforts’un yeni Eco Applicator’ü, 70 yıllık bir geçmişe sahip olan emdirme sistemine alternatif olarak geliştirildi. Emdirme sisteminde pamuğun işlenmesi sırasında yüzde 65 civarında bir kimyasal kullanımı söz konusu iken, Eco Applicator sisteminde sadece ihtiyaç duyulduğu kadar kimyasal kullanıma sunuluyor. Emdirme sisteminde yüksek banyo hacmi nedeniyle kumaşa daha fazla kimyasal kullanılmak zorunda kalınıyor. Yeni sistemde ise kimyasal miktarı bir reçeteye bağlı olunarak hassas biçimde kontrol edilebiliyor. Böylece yüzde 20-30 daha az kimyasal kullanımı sağlayan sistem, aynı zamanda ortalama yüzde 40-45 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Bu sistemde kimyasal sıvı kumaşa 3 farklı şekilde uygulanabiliyor; kumaşın bir yüzüne, kumaşın iyi yüzüne birden, kumaşın her iki yüzüne iki farklı kimyasal.

Monforts’un güncel ürünleri arasında yer alan Enerji Kulesi ise, hali hazırda kullanılan ramların veya kurutma odalarının modernizasyonu amacıyla geliştirildi. ‘Tek Başına’ sloganıyla lanse edilen ürün, atık havanın ısıdan yararlanarak, ısı geri dönüşüm sistemi içerisinden geçen temiz havayı ısıtıyor. Bu sistem sayesinde enerji maliyetinde yüzde 30 oranında avantaj sağlanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.