Temsan’dan Özbekistan’a Slasher Makinesi

İklimlendirme ve klima sektöründeki başarılarıyla bilinen Temsan, yerli slasher boya makinesi üretimiyle başarısını tekstil sektörüne de taşıyor.

  19 Ekim 2017 01:00 Perşembe
Temsan’dan Özbekistan’a Slasher Makinesi

Kahramanmaraş’ta yerli slasher boya makinesi üretimine başlayan Temsan, yerli üreticilere gerçekleştirdiği satışların ardından yurt dışı pazarlara da açıldı. Yayın grubumuza gerçekleştirdiği ziyarette özel açıklamalarda bulunan Temsan Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim, Türk mühendislik projesi olan slasher makinesini Özbekistan’a satıldığını açıkladı.

Özbekistan ile yakın temaslarının devam edeceğini belirten Kesim, önümüzdeki günlerde Özbekistan’ın önde gelen tekstil üreticilerine yeni makine satışlarının gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

Geliştirdikleri makine ile ilgili bilgiler veren Kesim, 1 yıl süren Ar-Ge sonucunda denim üretiminde yatırımları dışa bağımlılıktan bir nebze olsun kurtaracak olan çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve üretilen slasher makinesinin mekaniğinden yazılımına kadar yüzde yüz Türk mühendislik projesi olduğunu söyledi.

Yeni geliştirdikleri sistemin alışılagelmiş makinelerle karşılaştırıldığında, kullanıcıya opsiyonel kapasitede satın alma ve çalışma imkânı sağladığını söyleyen Kesim, sözlerini şöyle sürdürdü; “Piyasada çalışan slasher makineleri aylık 700.000-750.00 m’lik üretim kapasitesine çıkabilmekte iken bu makine opsiyonel satın alma imkânları ile aylık 1.300.000 m’ye kadar üretim yapabilmektedir. Makine bu kapasiteye çıkarken işletme ve operasyon maliyetleri sadece yüzde 12’lik bir artış göstermektedir. Bu da özellikle ticari koleksiyon üreticileri için avantajlı üretim imkân sağlıyor. Makine aynı zamanda tasarım esnekliği dolaysıyla uygulamada 16 tekneye kadar çalışabilme imkânı sunuyor. Makineyi farklı kılan bir diğer özellik ise boya tekneleri arasında oksidasyon yolu en uzun olan makine olmasıdır. Temsan, iklimlendirme tekniklerinin iplik ve elyaf üzerinde etkilerindeki tecrübelerinden yola çıkarak bu makinenin uygulamasına özel bir klima sistemi de ekledi ve çalışma esnasında oksidasyon kalitesini yüze 4’e kadar arttırdı. Ayrıca Türkçe ve İngilizce yazılımı ile kullanıcılar için kolay kullanım ve adaptasyon imkânı sağlıyor.”

Özbekistan’a yapılan satışın kendilerini daha da motive ettiğini belirten Kesim, gerek üretim kapasitesi ve kalite, gerekse servis hız ve pazar payı ile klima sektöründe Avrasya'nın lideri konumunda olduklarını, slasher makinesi ile de pazara yeni bir soluk getireceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.