Tekstil Boyarmaddelerinde Dena Dyes Farkı

Yaptığı çalışmalar ile uluslararası tanınırlığa sahip bir marka olan Dena Dyes inovaktif konsept ve Tübitak onaylı projeleri hayata geçiriyor.

  10 Şubat 2021 09:16 Çarşamba
Tekstil Boyarmaddelerinde Dena Dyes Farkı

Reaktif boyarmadde sektörünün dinamik markalarından olan Dena Dyes Genel Müdürü Rüstem Aldatmaz yayın grubumuza özel açıklamalarda bulundu. Aldatmaz Dena Dyes’i şu sözlerle kısaca tanıttı.  ‘’Dena Dyes ana faaliyeti gereği, geniş ürün yelpazemiz ile birlikte, tekstil terbiye sektörünün değişen ihtiyaç ve taleplerini üst düzeyde karşılayan, gelişmiş laboratuvar ve teknik ekimiz ile rekabetçi çözümler sunan boyarmadde tedarikçisidir.  Sektöründe sürdürülebilir bir ekosistem ortamı yaratarak süreçlerinin her aşamasında, kolay ulaşılabilir, hızlı, güvenilir, kaliteli ürün ve hizmet sunmak amacı ile çalışır.  Sektörde ulusal/uluslararası marka tanınırlığı vardır.’’

Geniş bir ürün yelpazesi ile faaliyetlerini sürdüren firma 25 yılı aşkın süredir sektöre hizmet sunuyor. Reaktif boyarmaddelerde Denactive® markası ile ön plana çıkan firma 2020 yılı içerisinde  Denaprint® markası ile reaktif baskı boyasını piyasanın beğenisine sundu. 2020’nin son çeyreğinde Denacid® ve Denalan® markaları ile asit ve metal kompleks boyaları satışını yapmaya başlayan firma , tüm elyaf ve kalite taleplerini karşılayacak ürün yelpazesine ulaşmış durumda.

''Cironun %30’u İhracattan Geliyor''

Türkiye pazarının %4 ünü karşılayan  Dena Dyes müşteri odaklı çalışmaları ile de öne çıkıyor. Aldatmaz, ‘’Müşteri memnuniyeti şirketimizin bugünü ve geleceği için en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle sunduğumuz tüm hizmet ya da ürün kalitesinde müşteri odaklı yaklaşımlar mevcuttur. Hammadde alanındaki bilgimiz, teknik tecrübemiz ve paydaşlarımıza çözüm ortağı olmamız bu alandaki en güçlü yönlerimiz olup, firmamızı sektöründe bilinir/güçlü kılmıştır. Sadece satış anında değil, satış öncesi ve sonrasında da paydaşlarımıza teknik destek sağlıyor ve çözüm ortakları olmak için çabalıyoruz.’’ dedi.

‘’İran Pazarında Güçlü, Sevilen Bir Firmayız’’

Aldatmaz hedefleri ile ilgili yaptığı açıklamada,‘’Türkiye’de 2019 verilerine dayanarak pazar payımız %4 seviyelerinde, tabi bunu söylerken hemen bizim ürün grubumuzun geçen yıllarda büyük bir kısmının reaktif boya pazarını kapsadığının altını çizmemiz gerekmektedir. Önümüzdeki yıl Denapers® markamız ile dispers boyarmaddelerini de satışa sunarak pazar payımızı arttırmayı planlıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda Satış ve Pazarlama ekibimizi güçlendirdik, laboratuvarımızı son teknoloji cihazlar ile donattık ve ekip olarak önümüzdeki yıl stratejilerimizi gerçekleştirmeye hazırız.'' dedi. Açıklamalarını sürdüren Aldatmaz, ‘’Dena Dyes kurulalı iki yıl olmasına rağmen İran’da bilinirliğimiz oldukça fazla ve İran pazarında güçlü, sevilen bir firmayız.  Yurtdışı ciromuzun büyük bir bölümü İran pazarını oluşturuyor bunu ile birlikte Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan da satışlarımız başladı. 2020 ciromuzun %30’unu yurt dışı satışları oluşturuyor.'' dedi.

TüBiTAK Onaylı Proje

Önemli başarılara imza atan Dena Dyes’in ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışmalarını sorduğumuz Rüstem Aldatmaz Tübitak onaylı projelerinin olduğunu belirtti. ‘’Müşterideki değer, sürdürülebilir bir yaklaşım ile standart ürün, fayda-maliyet, hızlı tedarik, ürün gamındaki çeşitlilik, ekolojik denge, satış öncesi ve sonrası hızlı ve doğru teknik servis, yenilikçi yaklaşımların aktarılması gibi unsurları içinde bulundurmaktadır. Dena Dyes yenilikçi yaklaşımını sadece hizmet alanında sınırlandırmayıp, sektöründeki değişimleri analiz ederek inovatif düşünceleri projelendirmektedir. Bu projeleri gizlilik çerçevesinde, konusunda deneyimli tedarikçi, sanayi ve üniversiteler ile iş birliği yaparak yürütmektedir.  Reaktif Boyarmaddelerin ışık haslığını geliştirmeye yönelik TüBiTAK onaylı projemiz ve pamuk elyafının doğal boyalar ile boyanması konulu projelerimiz ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.'' dedi.

Dena Dyes ZDHC Üyesi

Kalitenin tesadüf olmadığına vurgu yapan Aldatmaz Dena Dyes olarak çevreye, doğaya ve topluma karşı olan sorumluluklarımızın farkındayız. Satışını gerçekleştirdiğimiz tüm boyaların Reach, Oeko-Tex ve Brand & Retailer RSL (Madde Liste Sınırlaması) gibi yasal gerekliliklere uygunluğunu akredite laboratuvarlarda test ettirmekteyiz.  Bunun yanı sıra son yıllarda öne çıkan ve Bluesign, inditex gibi tüm standartları kapsayan ZDHC’ ye üyeyiz ve tüm ürünlerimizi Level 3 seviyesine getirmek için çalışmalar yürütmekteyiz. Pandemi sürecinin her türlü olumsuzluklarına rağmen 2020 yılını Dena Dyes olarak çok verimli geçirdiğimizi belirtmek isterim. 2019 yılı %60 ve 2020 yılı ise yaklaşık %15’lik bir büyüme ile sektöründe önemli bir çözüm odağı olma yolunda ilerlemek bizi gururlandırıyor.'' dedi.

''Yeni Normalde Çalışmaya Alışıyoruz''

Açıklamalarına 2021 hedefleri ile devam eden Aldatmaz,‘’ 2021 yılında da Korona virüs; yatırımcıdan işletmeciye, çalışandan tüketiciye herkesin gündemini meşgul etmeye devam edecek. Yeni normallere alışmak zorundayız, dönüşüm ve değişim artık işletmeler için kaçınılmaz olacak. Türkiye’deki pek çok işletme çok büyük finansal tehlikelerle karşı karşıya. Hammadde, sarf malzeme ve sabit giderlerin maliyeti gün be gün artıyor. Tekstil ve Kimya sektörü bunca olumsuzluklara rağmen 2020 yılında ayakta kalan sektörler arasında yer aldı. 2021 yılında da aynı şekilde devam edeceği kanısındayım. Bu nedenle yatırımlarımıza ve büyüme stratejimize yeni alanlar ve yeni pazarlarda devam edeceğiz. Sürdürülebilir küresel rekabet gücünü artıracak; ürün, hizmet, teknoloji ve süreçleri geliştirecek, organizasyonun ve teknik altyapının oluşturulmasını sağlayacak iklim ana stratejimiz olacaktır. Ayrıca sektöründe sürdürülebilir bir ekosistem ortamı yaratarak süreçlerinin her aşamasında, kolay ulaşılabilir, hızlı, güvenilir, kaliteli ürün ve hizmet sunmak 2021 hedefimiz olacaktır.’’ dedi. Aldatmaz, ‘’2021 yılında herkese sağlıklı bir yıl diliyorum. Umarım bu yıl, her zamankinden daha güzel olur.’’ temennisi ile sözlerini tamamladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.