Teknik Tekstil İçin Montex Ramöz Hattı

Almanya'nın Helmbrechts kentindeki tekstil işletmesi Knopf's Sohn ,teknik tekstiller alanında lider kontrakt terbiyecisi, işletmesine tam otomatik Montex ramöz hattını entegre etti.

  09 Aralık 2021 08:59 Perşembe
Teknik Tekstil İçin Montex Ramöz Hattı

Montex makine ürün çeşitliliği, daha kapsamlı otomasyon, kullanım kolaylığı ve enerji optimizasyonuna yönelik gelişim gösteren müşteri taleplerine cevap verebilmek için sürekli olarak güncellenmektedir. Knopf's Sohn'daki 2,0 metreye kadar çalışma genişliğine sahip en yenilikçi on kompartman hattı, şirketin üretim süreçlerinde tam otomasyona geçiş sürecinde hızlı bir adaptasyon için özel gereksinimlere cevao verebilmek amacıyla tasarlandı ve yükleme işlemleri için yüksek iskelet yapısı gerekliydi.

Hat, yüksek enerji tasarrufuna yönelik iki entegre ECO Booster modülünden yararlanır. Hattın tavan inşasında yüklemesi yapılan üretim hattı, egzoz gazından elde edilen enerji kazanımı için ramöz hattına ulaşan taze havanın %60 seviyelerine kadar ön ısıtma işlemini sağlar.

ECO Booster Enerji Maliyetlerinde Avantaj Sağlıyor

Yalın bir ECO Booster ünitesinin tercih edilmesinin, fikseleme süreçlerine dayalı olarak enerji maliyetlerinde %35'e varan tasarruf sağladığı hesaplanmıştır. Monforts Qualitex kontrol ünitesinde kurulum ve ayarı yapılan, tam otomasyonlu çalışma verimliliği makine operatörünü ek hizmet yüklerinden kurtarır.

Hat, belirli poliamid ve elastan bazlı kumaşların işlenmesi sırasında karşı karşıya kalınabilecek sarılaşma etkisini ortadan kaldırırken Exxotherm dolaylı ısıtma ile operatif hale gelirken ayrıca, sürekli yüksek kurutma kapasitesi için Conticlean sirkülasyonlu hava filtresi sistemi ile ekipmanlandırılmıştır,,üretim sırasında filtre sisteminden havların otomatik olarak temizlenmesi sayesinde.

Yazılım

Knopf's Sohn, toplam beş ram çalıştırıyor, ancak Montex, şirket için otomasyonlu terbiye işlemini yeni bir seviyeye taşıyor.

En yeni Qualitex görsel yazılımı, full HD çoklu dokunmatik monitör ve kaydırma fonskiyonu, operasyonel konuma bireysel uyum sağlarken gösterge paneli fonskiyonu ve kapsamlı üretim çıktısı veri yönetimine daha hızlı erişim için operatörlere güveilirlik ve kolay kontrol avantajıya gelir.

Monformatic kontrol sistemi ile kombine arıtma proseslerinde (kurutma ve ısıl fiksaj) bekleme süreleri hesaplanabilir ve süreç takibi mümkündür. Isı ayar seviyelerine gelindiğinde, fan hızı otomatik olarak ayarlanır ve enerji tüketimi tamamen kontrol altında tutulur.

Genel olarak, Knopf's Sohn, otomotiv, havacılık, ev mobilyası ve iş giysisi pazarları için yün, selüloz, poliamid ve polyester kumaşların yanı sıra elastan karışımlarını 80-800 gsm ağırlıklarında teknik tekstiller işliyor.

1809'da tekstil üretimiyle ünlü bir bölgede kurulan şirket, üretim süreçlerinin birçoğunda dayanabileceği iki yüzyılı aşkın yetkin bilgi birikimine sahip. Sürdürülebilir üretim için bluesign standardının yanı sıra ISO 9001, 14001 ve 50001 sertifikasına sahiptir.

Şirketin Genel Müdürü Uwe Zuleg, “Şirketimizin süregelen başarısı, uzun vadeli, çalışkan ve sadık çalışanlarımız, sadık ve yenilikçi müşterilerimiz ile pazara ve geleceğe yönelik iş kararlarımızın birleşimine bağlıdır” dedi ve ekledi, “Yeni Monforts Montex serisi ile artık otomasyona yönelik yeni hedefler belirleyebiliriz. Tespit edilen proses sıcaklığının homojenliği ve hattın genel konsepti bizi bu teknolojiyi seçmeye ikna etti. Monforts, ilk danışma hizmetlerinden operator eğitimlerine kadar hizmet odaklı destek sağlarken korona pandemisine rağmen teslimat ve kurulum işlemleri takvime bağlı olarak gerçekleşti. Süreçlerin tümü tam anlamıyla bir örnek teşkil etti.’’


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.