Tanatex’ten Çevreye Dost Tekstil Kimyasalları

Tanatex, su iti¬ci ürün gamına flor-içermeyen HydrECO BAYGARD® WRS’yi ekledi

  20 Ocak 2015 09:25 Salı
Tanatex’ten Çevreye Dost Tekstil Kimyasalları

Terbiye, boyama, baskı, kaplama ve apre işlemlerinde kullanılan tekstil kimyasalları üreten Tanatex Chemicals, BAYGARD® su iti­ci ürün gamına flor-içermeyen HydrECO BAYGARD® WRS’yi ekledi. Tekstil ürünlerine su iticiliği kazandıran HydrECO, yüksek dayanım ve flor-free özellikleri ile öne çıkıyor. Kullanılan yenilikçi 3 boyutlu molekül teknolojisi sayesinde en ağır koşullarda bile en iyi su iticiliği sağlayan HydrECO, dış mekanlarda kullanılan tekstil ürünlerinin yanı sıra spor giysileri için geliştirildi.

Free Florokarbon

Geliştirilen teknolojiler sayesinde tekstil ürünlerine su iticilik özelliği, hidrofob özelliği olan apre maddeleri ve polyester, polyamid ve polyetilen gibi hidrofob özellikteki elyafların kullanılması sayesinde sağlanıyor. Su iticiliği sağlayan florokarbon kimyasının deza­vantajı, perflorooktanoik asit (PFOA) ve perflorooktan sülfonat (PFOS), flortelomer alkolü (FTOH) gibi dayanıklı, biyolojik olarak birikebilen ve toksik özellikleri olan 3 maddenin yaşam alanlarımıza yayılmasına neden olmasıdır. Bu perflorlu sürfaktanlar (PFS), florokarbon üretiminden kaynaklı yan ürünler veya reaksiyona girmemiş hammad­delerden ortaya çıkar. Bu zararlı maddelerin yayılımını azaltmak amacıyla C8’den C6’ya geçilmiştir. C6 florokarbonların zin­cirleri daha kısa olduğu için bahsedilen yan ürünlerin ortaya çıkma oranı çok daha dü­şüktür. Ancak, çevre örgütleri ve global markaların son zamanlarda oluşturduğu baskı ve C6 florokarbonların yan ürünleri ve içinde bulunabilecek safsızlıkların oluşturduğu teh­likeler yüzünden sektör alternatif su itici kim­yasına yönelmiştir.

Flor-içermeyen su iticiler­den oluşan HydrECO, sentetik elyaflarda en iyi sonuçları veriyor. Kalıcılığı özel polimer­lerle sağlanan HydrECO, aynı zamanda kumaşa tutumunu geliştirmesinin yanı sıra, formalde­hit gibi herhangi bir zararlı madde içermiyor. Hidrokarbon esaslı, özellikle pamuk ve pamuk sentetik karışımı elyaflar için dizayn edilmiş bir alternatif olan HydrECO, doğa dostu bir üretim prosesi sağlıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.