Swellsoft Halı Terbiye Süreçlerini Kolaylaştırıyor

Kumaş terbiye teknolojilerini halı proseslerinde de kullanılabilir hale getiren Entema, Swellsoft Halı Terbiye Makinesi ile müşterilerine önemli avantajlar sağlıyor.

  30 Ocak 2017 10:00 Pazartesi
Swellsoft Halı Terbiye Süreçlerini Kolaylaştırıyor

Tekstil finisaj makineleri alanında uzun yıllara dayanan deneyimi ile hizmet veren Entema, kumaş terbiye teknolojilerini, halı terbiyesi için de etkin hale getiren Swellsoft halı terbiye makinesi ile yurt içi ve yurt dışı pazarlarda halı üreticilerinin büyük ilgisini çekiyor.

Swellsoft halı terbiye makinesi, halı sektöründe bugüne kadar kullanılmakta olan klasik toz alma yöntemlerinden farklı bir yaklaşımla; ısıtılmış ve buharlanmış kabin ortamında çalışan patentli sistemi ile en kalın ve en zor materyallerden üretilen halılara bile işlem uygulayabiliyor.

Swellsoft’un battaniye, havlu, halı gibi tekstil ürünlerine kazandırılmaya çalışılan hacimlendirme ve tuşe gibi efektleri bilinen değerlerin çok üzerinde yapabildiğini vurgulayan Entema Makine Firma Ortağı Ömer Gökcan, ürünle ilgili şu bilgileri paylaştı; “Ana prensibi ısıtılmış ve buharlanmış kabin ortamında kumaşların, mekanik olarak özel yüzeylere çarptırılıp yumuşatılması, hacimlendirilmesi olan Swellsoft, patentli metodları sayesinde halı terbiye proseslerini daha da kolay hale getiriyor. Swellsoft, viskoz, akrilik, polyester, yün veya bu materyallerin karışımları ile üretilen halılarda ulaşılan sıra dışı bir toz temizliğinin yanında, çok farklı görsel ve tuşe etkileri oluştururken, havlara ve genel dokuya kazandırılan rahat etki, ürünlerdeki dokuma prosesi kaynaklı tüm gerilimleri de gideriyor.”

Swellsoft Enerjiden Tasarruf Sağlıyor

Swellsoft makinesinin oldukça düşük enerji kullanımı ile de dikkat çektiğini sözlerine ekleyen Ömer Gökcan, şöyle devam etti: “Makinemiz çoklu dövme sistemi sayesinde kumaşın istenilen tek tarafından, hav yönünde veya tersi yönde, ayarlanabilir şiddetlerde işlem yapabiliyor. Bu işlem bugüne kadar kullanılan klasik makinelerin erişemediği proses kalite ve kapasitesini çok daha az enerji kullanarak sağlıyor. Makinemiz içerisinde sirküle edilen hava proses gereklerine göre istenilen sıcaklığa kadar ısıtılıp, istenirse buhar da verilebiliyor. Bu arada kabin içerisinde dövücülerin açığa çıkardığı üretim artığı tozlar, otomatik toz tahliye sistemli, tarafından toplanarak kabin dışına taşınıyor. Makinemizin kabin içi toz tutmayacak şekilde dizayn edilmiş olduğundan temizlik problemi de olmuyor. Dokumanın sonrasında ve tıraşın öncesinde makinemizde işlenen halıların tozlarından arındırılmış olması ve havlarının gerçek boylarına yükseltilip, dik pozisyona getirilmesi, tıraş için ideal şartları sağlayarak proses kalitesini arttırırken kesim hatalarının giderilmesine de yardımcı oluyor.Yine dokuma sırasında birbirine karışan veya yatık kalıp desenlerde görsel problem yaratan havlar, atkı ve çözgü istikametlerinde muntazam ve kalıcı olarak hizaya girdiklerinden, desenler de kalıcı olarak gerçek ve net görünümlerine kavuşmuş oluyor.”

1992 yılında kurulan ve Çorlu/Tekirdağ’da üretim faaliyetlerine devam eden Entema, üretimine odaklandığı gergisiz kurutma makineleri ile de müşterilerinin iş süreçlerine katkı sağlamayı sürdürüyor. Entema, ürün gamı ile günümüzde Uzak Doğu, Asya Pasifik, Orta Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Latin Amerikalı tekstil üreticilerine hizmet vermeye devam ediyor.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.