Suni Sentetikte Haksız İthalat

Son 4 yıllık dönemde 57 milyar dolardan fazla dış ticaret fazlası veren Türk tekstil ve hazır giyim sektörü, suni sentetikte haksız ithalattan şikayetçi

  15 Ocak 2016 08:00 Cuma
Suni Sentetikte Haksız İthalat

Pamuklu iplik ithalatının hızla arttığı tekstil dünyası, nefesinin kesilmemesi için haksız ithalatın önüne geçilmesini istiyor. Entegre üretim yapısı içinde temel girdilerden biri olan pamuklu ve suni sentetik iplik üretiminin en kısa sürede ek vergi kapsamına alınması ihracatçılar ve sanayiciler için büyük önem taşıyor. Sektör temsilcileri, tekstil ve hazır giyim ürünlerinin ithalatında uygulanan ilave gümrük vergisi oranlarının, kilogram bazında belirlenen minimum vergi tutarlarının tüm ürün gruplarında yükseltilmesini bekliyor. Ülke gruplarına göre değişen ek vergiler, ayrım yapılmadan tek bir oranda yeniden belirlenmesi isteniyor.

Entegre Üretim Yapısının Avantajı Büyük

Entegre üretim yapısının sağladığı avantajla oldukça kısa sürelerde servis ederek önemli bir rekabet avantajı elde eden Türk tekstil hazır giyim sektörü, dünya ihracatındaki payını da artırmayı başardı. Sektörün bu pazarda elde ettiği başarının temeli, nitelikli ve kaliteli ürünlerini rakiplerine göre çok daha kısa sürede ve sürdürülebilir şekilde temin etmesine dayanıyor. Bu anlamda entegre üretim yapısının korunması sektörün geleceği açısından da büyük bir önem arz ediyor.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.