Sever Konfeksiyon 3. Ramı Yine Monforts’tan Aldı

Terbiye teknolojilerinin güçlü markası Monforts, Uşak merkezli Sever Konfeksiyon’a 3. Montex Ram satışını gerçekleştirdi.

  20 Mart 2013 03:31 Çarşamba
Sever Konfeksiyon 3. Ramı Yine Monforts’tan Aldı

Sever Konfeksiyon artan üretim ihtiyacını karşılamak için Monforts’tan üçüncü ramını satın aldı. Türkiye’nin tekstil üslerinden birisi olan Uşak’ta yer alan Sever Konfeksiyon özellikle ev tekstili ve kadın giyim kumaş üreticilerinin talep ettiği terbiye çözümlerini sunuyor. Ege bölgesinin önemli dokumahanelerinde üretilen ham kumaşı satışa hazır hale getirmek için beyazlatma, renklendirme ve apre işlemlerinin tümünü uygulama kapasitesine sahip olan firma, Monforts markalı ramlarla kalitesini garanti altına alıyor.

1967 yılında Fahri Sever tarafından kurulan Sever Konfeksiyon, sektöre Pamuklu Dokumacılar Sitesi’nde bulunan SEVER Tekstil Kasar-Apre-Boya fabrikasının kurulmasıyla girdi. Firma, günümüzde Uşak-Denizli yolu üzerindeki modern tesisinde, bir aile işletmesi olarak yoluna devam ediyor.  Özellikle 1988 yılında şirketin büyümesi ile ürün yelpazesini genişleten Sever Konfeksiyon, ev tekstili üretiminde de entegre bir yapıda faaliyet göstermeyi sürdürüyor. Monforts’tan yapılan alım hakkında değerlendirmelerde bulunan firma yöneticisi Mehmet Sever, tüm ürünlerde kaliteli üretim yapmak adına terbiye yatırımlarını arttırmanın gerekli olduğunu ifade etti. Sever, bu yolla gelişimin de hızlı olacağını vurguladı. 1998 yılında ilk Monforts ramı aldıklarını hatırlatan Sever, başarılı teknoloji ile kaliteli üretim yapmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Mehmet Sever, ham kumaşa ağartma sonrasındaki boya baskı aşamasında istenilen renk ve desenlerin verildiğini, apre sürecinde ise kumaşa kimyasal ve mekanik proseslerin uygulandığını hatırlattı. Sever; “Burada asıl amaç, kumaşın tutumunu görünümünü ayarlamak ve geliştirmek, mümkünse o ürüne su tutmazlık, su geçirmezlik, güve yemezlik gibi yeni kullanım özellikleri kazandırmaktır. Ayrıca konfeksiyon için kesim dikim kolaylıkları da bu süreçte kumaşa verilebilir” dedi.

Makinenin Özellikleri Önemli Ölçüde Yenilendi

‘Başarı Ruhumuzda Var’ sloganı ile çalışan Sever Konfeksiyon teknolojik anlamda yaşadığı değişimle büyüme hızını da arttırdı. Gofre kumaş ve saten keteni üretim ağına katan firma, ‘Gelecek İçin’ sloganıyla ileriye dönük yatırımlarını şekillendiriyor. Firma ilk Montex Ramını aldığı günden bu yana artan üretim hızıyla da dikkat çekiyor. Üretime başlanan ilk günlerden bu yana 30.000 metrekare olan üretim miktarı 90.000 metrekareye kadar çıktı. Üretiminin büyük kısmını iç piyasa için yapan firma, artan siparişlerle birlikte ihracat ayağını da kuvvetlendirmek istiyor.

Monforts tarafından üretilen Montex Ram’in son eklenen özellikler ile nominal çalışma genişliği 280 cm seviyesine çıktı. 8 parça ile operasyon hızı da dakikada 5-100 m arasında seyrediyor. Yağ ısıtmalı ram da belirtilen özelliklere ek olarak Monforts ısı geri kazanım ve Montex padder entegre çalışma niteliğini taşıyor. Üretilen teknolojiye kombine edilmiş bir özellikle polyester ve pamuklu kumaşlara yapılan işlemler kolay hale geliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.