Morrison Flex-Immerse Sistemi’ni Tanıttı

Dayanıklılık, esneklik ve boya tekrarlanabilirliği Morrison'ı dünyanın önde gelen denim üreticilerinin ilk tercihi yapıyor.

  28 Kasım 2019 09:27 Perşembe
Morrison Flex-Immerse Sistemi’ni Tanıttı

200'den fazla ürün yelpazesi, uygulamalı proses tecrübesi ve gelişen yenilikçi tasarımları ile Morrison, dünyadaki kumaş üreticileri için tekstil boyama ve terbiye makinelerinin tasarımı alanında öne çıkan üreticiler arasında yer alıyor. Neredeyse 60 yıl önce ABD’de kurulan şirket, en yeni teknolojileri bir araya getirmeye devam ediyor. Türkiye’deki faaliyetlerini Burteks Tekstil ile birlikte yürüten şirket, Türkiye pazarında etkili işbirliklerine imza atmış.

Flex-Immerse Sistemi (FIS)

İndigo Halat Boyama ve Denim Terbiye alanında lider olan Morrison Tekstil Makinaları, devrim niteliğindeki yeni Flex-Immerse Sistemi (FIS)’nin  ilk kurulumunu duyurdu. Henüz patenti alınmayan bu tasarım merak uyandırıcı bir şekilde ITMA 2019'da karşılandı ve büyüme projeleri için büyük bir teklif listesini şimdiden oluşturdu. Flex-Immerse Sistemi (FIS), set değişim sürelerini en aza indirmek, kısa setleri daha verimli çalıştırmak, üretimi ve karlılığı en üst seviyeye çıkarmak, kimyasal kullanımını azaltmak için tasarlanmış otomatik bir yazılım kontrol sistemi ile birlikte komple mekanik bir paket sunuyor. Aynı zamanda bu sistem tüm Morrison boya kutularına da uyum sağlayabiliyor.

Flex-Immerse Sistemi, bekleme sürelerini % 50'ye kadar azaltmak için boya kutularındaki ilk iki hareketli silindirin dikey ilerlemesine izin veriyor. Sistemin rulo hareketi tamamen otomatik, motorlu ve sonsuz değişkene sahiptir. Halat başı önden geçirilirken, tamamen koordine edilmiş FIT (Flex-Immerse Transition) dizisi devreye girer ve böylece tüm kutu elementlerinin limitler dahilinde kalmasını ve hareket sırasında hiçbir rulo gamının aşırı gerilmemesini veya hasar görmemesini sağlar. FIT sistemi, minimum geçişi ve zamanı kullanmak için bu geçişi aynı anda yapar (kutu başına sırayla değil).

Halen üretimde olan İndigo Halat Boyası, ürün yelpazesinin gölge değimi için üç ana seçeneği uyguluyor. Bunlar; çeşitlilik hızını değiştirmek, çalışan boya kutusu sayısını değiştirmek veya boya konsantrasyonunu değiştirmek. Flex-Immerse System (FIS), daldırma kalma süresini ayarlayarak gölge değişimini sağlayan dördüncü bir yöntem sunuyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.