Monforts Türk Pazarına Odaklandı

Türkiye’de ki pazar payını arttırmayı hedefleyen Monforts, enerji verimliliği, çevre duyarlılığı ve kaliteli kumaş üretimine yönelik yenilikçi faaliyetleriyle dikkat çekiyor.

  19 Mart 2013 03:21 Salı
Monforts Türk Pazarına Odaklandı

Isı geri kazanım modülünü, tüm makinelerinde sunan ilk firma olmanın gururunu yaşayan Almanya merkezli boya ve terbiye makinaları üreticisi Monforts, ITM Texpo Euroasia 2012’de enerji tasarruf çözümleri ve çevresel korumayı ön plana çıkaracak. 21-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan ITM 2012’ye katılacak olan Monforts, yeni enerji tasarruf çözümleri ve en son teknolojilerini sergileyecek. Firma ürünlerine Türkiye’deki temsilcilikleri olan Masters Tekstil ve Elitez Tekstil’in standında yer verecek.

ITM’de enerji tasarruf çözümlerine ve çevresel korumaya vurgu yapacak olan Monforts, Eco-booster ısı geri kazanım modülü ile Montex 8000 stenter, Thermex T-CA kurutma makinesini, yeni Econtrol® T-CA süreci ve Eco Applicator yumuşak kaplama çözümlerini İstanbul’da bir kez daha sunacak. Ayrıca, fuar süresi boyunca Monforts teknoloji uzmanları  ‘klasik’ tekstil ve teknik tekstil süreç teknikleri için ziyaretçilere tavsiyelerde bulunacak. Boya ve terbiyede dünyanın önemli markalarından birisi olarak bilinen Monforts’un ITM’de tanıtacağı makineler ise şu şekilde sıralanıyor;

Montex 8000
Isı geri kazım için tam otomatik temizleme sistemi ile çalışan yeni bir ısı geri kazanım modülü olarak tasarlanan The Montex 8000 stenter, kısaltılmış örgü kumaş besleme mesafesi ile öne çıkıyor. Verimli temizlik için dönen disk tipi tüy kevgirleri (fluff sieves), vakum sistemi ve firmanın tele servis imkanını kolaylaştırmak için daha da geliştirilmiş görsel nitelikler, Montex 8000’in dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Yeni ısı geri dönüşüm modülü olan “Eco booster HRC” manuel olarak temizlenen boru sistemine sahip eski modüllerin yerine geçen tam otomatik bir sistem olarak tasarlanmış. Delikli bir tasarıma sahip yeni sistem, makine çalışması sırasında makineyi otomatik olarak temizliyor ve böylece sürekli, kesintisiz bir çalışmayı mümkün hale getiriyor. Temizleme filtreleri sayesinde, daha az malzeme sarfiyatı yaparak, sabit bir çalışma performansı gösteren ve daha az arızalanan sistem, Montex’in tavanına entegre edilebiliyor. Sistem ekstra havalandırma düzeneğine gereksinim duymuyor.

Makine de öne çıkan bir başka özelik ise, pazar ihtiyaçlarına cevap verebilmek için ağır yük taşıyan dikey zincirlerle donatılması.  Bu zincirler, ağır örme kumaşlar, nonwoven ürünler ve teknik tekstiller için uygun yapısıyla biliniyor. Ayrıca makine daha fazla tüy toplama özelliği ile kendi segmentine farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Yeni döner disk tipi eleklerin her biri, vakumlu temizleme sistemi ile donatılmış. Makineye monte edilen bu diskler hem tüyleri topluyor hem de verimli bir temizleme ile makine üretkenliğini sağlıyor. Ayrıca, stenter de besleme silindiri ve örgü kumaşlar için delme noktası arasında kısaltılmış besleme mesafesi yer alıyor ve 60mm kısaltılan bu aralık kenar kırışmalarını da önlüyor.

Thermex T-CA
Yeni Thermex kontinü boyama süreci, daha az yatırım maliyetleri ve mükemmel kumaş hızlılığı ile birlikte fularlama-kurutma, thermosol pad-steam süreci ile kıyaslandığında daha az kimyasal, enerji ve su tüketimi garanti ediyor.

Econtrol® T-CA process
DyStar Colours ile ortaklaşa geliştirilen süreç, polyester/selüloz karışımları için tek pad, kontinü boyama süreci sağlıyor. Enerji tasarrufu sağlarken, yüzde 65’e kadar daha az su, yüzde 85’e kadar da daha az kimyasal gerektiriyor. Oldukça kısaltılmış ve daha ekonomik boyama sağlayan yeni Econtrol® T-CA pamuk karışımlarını ve devam eden polyester boyamayı üreticilere sunuyor.

Eco Applicator Yumuşak Kaplama Çözümü
Monforts’un yeni Eco Applicator’ü, 70 yıllık bir geçmişe sahip olan emdirme sistemine alternatif olarak geliştirildi. Emdirme sisteminde pamuğun işlenmesi sırasında yüzde 65 civarında bir kimyasal kullanımı söz konusu iken, Eco Applicator sisteminde sadece ihtiyaç duyulduğu kadar kimyasal kullanıma sunuluyor. Emdirme sisteminde yüksek banyo hacmi nedeniyle kumaşa daha fazla kimyasal kullanılmak zorunda kalınıyor. Yeni sistemde ise kimyasal miktarı bir reçeteye bağlı olunarak hassas biçimde kontrol edilebiliyor.

Böylece yüzde 20-30 daha az kimyasal kullanımı sağlayan sistem, aynı zamanda ortalama yüzde 40-45 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Bu sistemde kimyasal sıvı kumaşa 3 farklı şekilde uygulanabiliyor; kumaşın bir yüzüne, kumaşın iyi yüzüne birden, kumaşın her iki yüzüne iki farklı kimyasal. Sistem Trough (Düz) ve silindir tekniklerini kullanarak yeni bir silindir ile kumaşa temas sağlayan flotte/kaplama miktarının sadece gerektiği kadarını uyguluyor. Uygulama alanlarında ise; keçe terbiye, kaplama malzemeler ve medikal tekstiller, nano kaplamalar, yumuşatıcı, alevlendirmeyi çektirici uygulamalar yer alıyor.

2012 Yılı Etkinlik Takvimi Asya’ya Odaklandı
Tekstil terbiye alanında her türlü dokuma ve örme, denim ile teknik tekstiller için yenilikçi teknolojiler üreten ve pazarda önemli bir paya sahip olan Monforts, 2012 yılı ajandasında önemli etkinliklere katılıma özen gösteriyor. Firmanın özellikle ITM İstanbul’dan sonra, Asya pazarına dönük olarak yoğunlaşan etkinlikleri şöyle sıralanıyor; 12-16 Haziran 2012 Çin Shanghai’de gerçekleşecek olan Asya’nın en büyük makine fuarı ITMA-ASIA CITME, 3-6 Ekim 2012 Pakistan Lahore’de IGATEX Fuarı, 2-7 Aralık 2012 tarihleri arasında Hindistan’ın Mumbai kentinde gerçekleşecek olan India ITME fuarı.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.