Mimaki Baskıyı Farklı Boyutlara Taşıyor

Tekstil baskı makineleri konusunda her dönem yenilikler sunan Mimaki, TS500-1800 teknolojisi ile hız kavramını yeniden tanımlıyor.

  05 Nisan 2013 01:04 Cuma
Mimaki Baskıyı Farklı Boyutlara Taşıyor

Türkiye’deki ilk tanıtımı Sign İstanbul 2012 Fuarı’nda yapılan Mimaki’nin tekstil süblime transfer baskı makinesi TS500-1800, transfer kağıda en hızlı baskı yapma özelliğini taşıyor. Saatte 150 metrekarelik hızı ile dikkat çeken makina, tüketicilere hem zaman hem de maliyet açısından avantaj sağlıyor. Mimaki tarafından geliştirilen TS500-1800 teknolojisi 2 nozzle çıkışlı 6 adet RICOH Piezo baskı kafası, 4 veya 6 renk modunda yüksek baskı hızı ile piyasadaki en donanımlı makinalar arasında yer alıyor.

TS500-1800’ün Mimaki Dahili Gaz Giderme Modülü MDM-20; boya sisteminde dolaşan gazları (hava kabarcıkları) ortadan kaldırarak, nozzle tıkanmalarını en küçük değerlere indiriyor. MDM-20 aynı zamanda düşük maliyetli vakumsuz boya kullanımına da imkan sağlayarak, boya maliyetinde tasarruf sağlıyor. Bununda yanından TS500-1800’de bulunan boya buharı temizleme filtresi, boya buharından kaynaklanan sorunları önleyerek baskı netliğini (keskinliğini) ve kalitesini artırmaya yardımcı oluyor. Ayrıca sürekli baskı için geliştirilen otomatik besleme sistemi OMB, 60kg malzeme ağırlığından 300mm rulo çapına kadar malzemeler için kesintisiz baskı yapma şansı yaratıyor. Mimaki tarafından sunulan teknoloji,  abiye giyim, spor giyim, ev tekstili ve benzeri tekstil ürünlerine transfer baskı ile yapılacak işlemlerde pratik çözümler sunuyor.

Bayiler ve Teknik Ekip İçin Eğitim Programı Düzenlendi

Sektörde yaşanan sıkıntılara, pratik çözümler bulmak için teknoloji ortaklarını bilgilendirme toplantıları yapan Mimaki, tüketiciden gelen talepleri en hızlı biçimde yanıtlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda adımlar atan firma son olarak Pimms bayileri ve teknik ekibini, Mimaki Europe’un Hollanda’daki merkezinde bir araya getirerek iki yeni Mimaki ürünü ile ilgili ileri düzey teknik eğitim programı düzenledi. Ocak ayında yapılan eğitime, Pimms teknik ekibi ile Pimms bayilerinden A.I.T,  Sigma ve 3B Tekstil’in teknisyenleri katıldı. Mimaki Europe’un teknik eğitim uzmanları tarafından verilen 5 günlük ileri düzey teknik eğitim; makinelerle ilgili teknik detayların anlatıldığı teorik eğitim, makinelerin kurulumunun ve örnek baskıların yapıldığı uygulama eğitimi olarak iki bölümde gerçekleşti.

Toplantıda ilk olarak, Türkiye’de ilk kez 2013 başında satışa sunulan Mimaki’nin UV LED dijital baskı makinesi UJV-160 ile ilgili bilgiler paylaşıldı. UV LED baskı makinesinin eğitiminde, UJV-160’ın rulodan-ruloya ve tabakaya olmak üzere iki tür baskıyı gerçekleştiren bir yapıya sahip olması nedeni ile malzeme ve ateşleme yapısı üzerinde duruldu. Bu makinede sert ve esnek boya kullanımına göre makinenin yapılandırılması, gelişmiş su ısıtmalı baskı kafasının ısıtma ve boya sistemlerinin yapısı üzerine gerçekleştirilen çalışmalar etkinliğin odak noktasında yer aldı.

İkinci etapta, Mimaki’nin 2012 yılı içinde piyasaya sunduğu tekstil süblime geniş format transfer baskı makinesi TS500-1800 ile ilgili ileri düzey teknik eğitim verildi. Ricoh GEN5 teknolojisinin kullanıldığı makinede, özellikle açık kaplarla kullanılan Sb300 Süblime boyaların içerisinde bulunan mikro hava kabarcıklarının alınmasını sağlayan degassing sisteminin çalıştırılması ve bir başka yenilik olan negatif, pozitif basınç sisteminin ayarlanması üzerine bilgiler paylaşıldı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.