Mathis, SmartLiquor ile Tasarruf Sağlıyor

Tekstil boyama sistemlerine yenilikler getiren Mathis’in tanıttığı, boya banyosu görüntüleme ve optimizasyon sistemi olarak tanımlanan SmartLiquor tasarruf sağlayan yapısı ile dikkat çekiyor

  19 Mart 2013 06:41 Salı
Mathis, SmartLiquor ile Tasarruf Sağlıyor

İsviçre’deki laboratuvarlarıyla tekstil sektörüne test hizmeti veren Mathis AG, 1968 yılında bu yana kalitenin arttırılmasına yönelik çalışmalarıyla tanınıyor. Geniş bir üretim yelpazesine sahip olan firma, kaplama makineleri ve sistemlerini kapsayan test çalışmaları ile öne çıkıyor. Brezilya’daki ofisiyle Güney Amerika pazarında yer alan Mathis, Amerika, Çin ve Hindistan’daki ofisleriyle de servis ve satış hizmeti sunuyor.

Küresel anlamda önemli tekstil oyuncuları ile çalışmalar gerçekleştiren firmanın İsviçre’deki merkezinde yer alan birimleri ise şu şekilde sıralanıyor; Ar-Ge departmanı, Mekanik ve Elektrik Mühendisliği Bölümü, Makine, Sistem Denetleyicileri Geliştirme ve Programlama Yazılım Departmanı, Dokümantasyon Bölümü, Servis ve Yedek Parça Departmanı, Müşteri Denemeleri İçin Test Merkezi, Elektrik Bölümü, Montaj Atölyesi, Kargo bölümü.

Verimliliği Artırmak İçin; SmartLiquor

Boya banyosu görüntüleme ve optimizasyon sistemi olarak tanımlanan SmartLiquor, operasyon verimliliğini arttırmak için sürekli boya kullanımına yönelik tasarlanmış yapısı ile öne çıkıyor. Bütün ana boya maddeleri için uygun olan SmartLiquor, herhangi bir boya makinesine, laboratuvara ya da üretime bağlı olarak çalışabiliyor. Sistem 2012 yılının başından bu yana 13 ülkede boyahaneler, boyar, yardımcı madde üreticileri ve araştırma enstitüleri tarafından kullanılıyor.

Yapılan deney ve tecrübeler, sistemin kullanıldığı firmalarda verimliliğin yüzde 20’de yüzde 25’e çıktığını gösteriyor. SmartLiquor, aynı zamanda su ve enerji harcamalarında tasarruf sağlıyor.  Sistem Ayrıca, ‘Boya Çözünürlük Koefsiyanı (Coefficient)’ olarak bilinen boya dağıtımı, boyama sırasında online olarak boya çözünürlüğünü analiz etmeye imkan tanıyor. Bu sayede elyafın içine boya dağılmaya başladığında determinasyon yapılabiliyor. Devam eden uygulamalar için ise, soğuk bekletme yöntemi (CPB) ve e - kontrol’de oluşan problemleri ortadan kaldırmak için SmartLiquor tamamiyle uygun yapıya sahip bulunuyor.

40 yılı aşkın tecrübe ile araştırmalarına devam eden Mathis başarılı sonuçlar almayı da sürdürüyor. Ekstra yazılımla güçlendirilen SmartLiquor ölçüm bilgisini, parça özelliğini (lot-specific) optimize sürece dahil etmeyi mümkün kılıyor.  Uzman yazılım duruluma sürecinde su ve enmerji tüketiminide minimize ediyor.

2008 yılından bu yana Belçika’da Masureel tarafından kullanılan SmartLiquor, verimliliği arttırıyor ve ciddi derecede tasarruf sağlıyor.  Masureel firmasında AR-GE bölümünde görev yapan Fabrice Van Hee sistem haakında şu değerlendirmlerde bulunuyor; “Biz bir paketleme ve hank (çile) boyahenesiyiz. Birçok farklı elyafı işlemden geçiriyoruz. Bunların arasında polyester, viskos ve yün de bulunuyor. SmartLiquor’u üterim alanında deneme amaçlı paketleme boya ünitesine bağladık, rengin geçiş (exhaustion) hızını ve boya konusunda yeterliliğini analiz ettik. SmartLiquor’ün ‘Boya Çözünürlük Koefsiyanı’nı kullanarak yeni bir kavram kazandık. SmartLiquor kesinlikle sorunnları yok eden ve süreci optimize eden kullanışlı bir sistem olarak tanımlanabilir.”

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.