İlay Tekstil’den Monforts Ram Yatırımı

50 bin metre kapalı alanda 500 ün üzerinde çalışanı ile enteğre bir tesis olan Bursa merkezli İlay Tekstil Ram yatırımında Monfors Montex’I tercih etti.

  18 Aralık 2020 11:09 Cuma
İlay Tekstil’den Monforts Ram Yatırımı

İlay Tekstil Fabrika Müdürü Fikri Savaş, "Inditex ve Otto gibi büyük markalar dahil olmak üzere Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya ve Birleşik Krallık'taki müşterilere ürün tedarik ediyoruz" dedi ve şunları paylaştı, ‘’Coğrafi erişimimizi hem güçlendirmek hem de genişletmek için artık hem Barselona hem de New York'ta ofisler kurduk ve sürdürülebilir üretim hem biz hem de müşterilerimiz için çok önemli. Yaptığımız her yeni teknoloji yatırımıyla bunu geliştirmek istiyoruz." Dedi.

Enerji Tasaruflu  TwinAir

Hatasız ve kaynak verimli üretimde sürekli ilerleme sağlama misyonuyla İlay Tekstil , iki metre çalışma genişliğine ve sekiz TwinAir paneline sahip yeni bir Monforts Montex germe makinesi serisini teslim aldı. Fikri Savaş, “Bu kurulum bize tüm proses parametreleri için çok daha gelişmiş kontrol seçenekleri sağlıyor ve yerini aldığı eski ramöze kıyasla, özellikle yaptığımız enerji tasarrufundan etkilendik” diyerek sözlerini tamamladı.

Montex stenterlerinde enerji tasarrufu elde etmek, uzun yıllardır Almanya'daki Monforts tasarımcıları ve mühendisleri için ana odak noktası olmuştur. Bir Montex germe makinesi içindeki TwinAir ısıtma odası sistemi ile, üst ve alt hava akışları birbirinden tamamen bağımsız olarak düzenlenebilir ve ısının yalnızca gerektiği zaman ve yerde uygulanmasını sağlar. Optiscan balans sistemi, son derece ekonomik ve temassız kurutma için nozüller ve kumaş arasındaki mesafenin sürekli otomatik değerlendirmesini sağlar.

Ram içinde ortaya çıkan sabit buharlaşma oranı, optimum enerji kullanımını sağlar. Ek olarak, TwinAir paneli, düşük ısı radyasyonu için özel panellere, tüm bağlantı konumlarının ve oda erişim noktalarının dikkatlice kapatılmasına ve hem girişte hem de çıkışta hava kilitlerine sahiptir.

Monforts'un Türkiye temsilcisi Neotek'in kurucusu Ahmet Kılıç, "Monforts ram enerji verimliliği açısından kriterleri belirliyor ve kaynakların korunmasına yardımcı oluyor" diyor. Kurutmadan önce belirli bir işlem için ilk nem içeriği gereksinimini otomatik olarak minimum değere ayarlamak, ısı buharlaşmasının ve dolayısıyla enerji tüketiminin azaltılmasına yardımcı olur. Germe çerçevesinin hermetik sızdırmazlığı, ısıtılmış hava kaybının yanı sıra aşırı soğuk hava girişini de önler ki bu ilk etapta dışarıda tutulmazsa tekrar ısıtılması gerekir. "


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.