iCone ile Boyama Maliyetleri Azalıyor

Sürdürülebilirliğe önem veren firmaların başında gelen Thies, iCone ile üretim prosesinde önemli avantajlar sağlıyor

  19 Eylül 2014 09:39 Cuma
iCone ile Boyama Maliyetleri Azalıyor

İplik, kumaş boya, kasar ve kurutma makineleri alanında 1892’den beri faaliyet gösteren Thies GmbH & Co KG, tüm dünyadaki tekstil firmalarına hizmet veriyor. Çin, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya, Rusya, İsviçre, Tayland, ABD ve Türkiye'de kendi satış ve servis firmaları bulunan Thies, sürekli olarak Ar-Ge çalışmaları ile mevcut ürünlerin iyileştirilmesi ve yeni ürünlerin üretilmesi çalışmalarına ağırlık veriyor. 1993 yılında kalite güvence sistemi TÜV-CERT DIN ISO 9001/EN 29001 alan Thies, müşterilerin istekleri ve çalışacakları ülkelerin teknik şartnameleri doğrultusunda ürettiği makineleri sertifikalandırıyor.

Sürdürülebilir üretim hedefleyen Thies, tekstil boyama sektöründe oluşan maliyet kalemleri üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Tekstil boyama alanında önceden belirlenen sarım geometrisi ve sarım yoğunluğu sebebiyle optimizasyon potansiyeli sınırlı olduğu için Thies, geliştirdiği sitem ile her taşıyıcı için önceden belirlenen bobin sayısına göre en iyi boyama kabı çaplarını ve iplerin en iyi şekilde ayarlanmasını hesaplayarak, bir iplik boyama fabrikasında farklı parti büyüklükleri ve farklı kap büyüklükleri ile aynı flotte oranı elde edilmesini sağlıyor. Bu sistem sayesinde ayrıca parametre ayarı yapma ihtiyacı da ortadan kalıyor.

Eco-blok Teknolojisi

Thies’in geliştirdiği bu sistemin uygulandığı iplik boyama makinesi iCone, Eco-blok teknolojisi kullanılarak geliştirildi. Eco-blok teknolojisi sayesinde üretimde eşit boya dağılımını garanti ederek, renk haslığının yanı sıra, işlem maliyetlerini de azaltan iCone, aynı zamanda çevreye karşı duyarlı üretim gerçekleştiriyor.

Kırışıklığa yatkın, geçirgen ve geçirgen olmayan kumaşların üretim prosesinde, lif bitim işlemlerinde optimum esneklik sunan iCone, içten dışa ve dıştan içe akış değiştirme konsepti sayesinde banyo akışının minimum kayıplarla ipliğe ulaşmasını sağlıyor. Daha hızlı yön değişikliğine de olanak tanıyan iCone’da genişletişmiş tahliye sistemi ve EE fonksiyonları hızlı tahliye işlemlerine olanak sağlarken, durulamada da kullanılan su miktarını önemli ölçüde azaltıyor.

Düşük Maliyet

Dinamik boyama ve dinamik durulama fonksiyonu ile boyama sırasındaki banyo adedi ve durulama aşamasındaki banyo geçişleri azaltılan iCone’da boyama kontrolü sayesinde durulama sürelerini ve istenen durulama sayısının otomatik olarak ayarlanabilmesi için banyo doygunluğunu ölçülebiliyor. Böylelikle daha şeffaf ve güvenli bir üretim sunan iCone, üretim proses süresinden de önemli tasarruf sağlanmasına olanak veriyor.

iCone’nin sunduğu en önemli avantajlardan bir diğeri ise boyama prosesinde, ipliği diferansiyel basınca tabi tutmak gerektiğinde FLOWtronic fonksiyonu sayesinde akış oranını kolaylıkla düzenlenip, kontrol edilebilmesi. Küpleme sırasında proVAT fonksiyonu sayesinde bu proseste karşılaşılan en önemli sorunlardan birisi olan hidrolik ve tuzlu su kullanımının optimize edilebilmesi için atmosferik oksijenin girişi önlenebiliyor. Ayrıca proVAT sayesinde renk derinliğine bağlı olarak yüzde 12,5 oranına kadar zaman tasarrufu, yüzde 11 oranına kadar da elektrik tasarrufu sağlanabiliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.