Has Group Yenilikçi Teknolojileriyle KTM 2017’de

Tekstil terbiye sürecine yönelik gelişmiş makine teknolojileri ile dünya çapında hizmet veren Has Group, STM Model-Emprime Baskı sonu Askılı Tip Fikse Buharlama Makinesi ile KTM 2017’de yerini aldı.

  02 Mart 2017 10:00 Perşembe
Has Group Yenilikçi Teknolojileriyle KTM 2017’de

Tekstil finisaj makinelerinin uzman üreticisi Has Group, ürün portföyünde bulunan yeni teknolojileri Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2017’de sergilemeye hazırlanıyor. Müşterilerine, düşük maliyetle en yüksek kalitede üretim yapma imkanı sunan Has Group, 6-8 Nisan 2017 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek olan KTM 2017 Fuarı’nda STM Model-Emprime Baskı sonu Askılı Tip Fikse Buharlama Makinesi’ni sergileyecek.

2016 yılında düzenlenen KTM 2014 Fuarında finisaj alanında proakre kısmına hitap eden şardon, sanfor, fırça gibi ürünleri ile yer alan Has Group, ziyaretçilerden büyük ilgi görmüştü.Has Group, bu yıl ise STM Model-Emprime Baskı sonu Askılı Tip Fikse Buharlama Makinesi ile Kahramanmaraş ve bölge tekstilinin önde gelen firmalarını standında ağırlamaya hazırlanıyor.

Kalite ve İnovasyon Odaklı Çözümler
Kahramanmaraş ve bölgesinin firmaları için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Has Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Hasbay, Avrupa kalitesinde makine almak isteyen işletme sahiplerini portföylerine katmak istediklerini dile getirdi. Hasbay, değerlendirmelerini şu sözlerle paylaştı; “Özellikle bölgede faaliyet gösteren ve seçtikleri makine markaları diğer tekstil boya-terbiye firmaları tarafından takip edilen, Avrupa makinesi satın alma eğiliminde olan A kategorisindeki yerel firmalara daha fazla makine satabilmeyi hedefliyoruz.”

Tekstil işletmelerine sundukları yenilikçi teknolojileri, KTM 2017 Fuarında sergilemeye hazırlanan Has Group, Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İnovasyonu şirket politikası olarak benimseyen Has Group’un, Ar-Ge çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Hasbay, “Tüm Ar-Ge ve servis aktivitelerimiz müşterilerimize maksimum kalite, en yüksek üretim kapasitesi ve en düşük maliyette üretim yapma imkanı sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca sürdürebilir teknoloji ile çevre kirliliğine karşı uygulamalar ve en kolay makine bakımı (servis) konseptine göre müşterilerimize makine tedarik etme imkanı sağlayacak inovasyon çalışmalarımız bugün de devam etmektedir.” sözlerine yer verdi.

Has Group’tan Çevreyi Koruyan ve Maliyetleri Düşüren Teknolojiler

Portföylerinde bulunan tüm makineler için proje geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Hasbay, sözlerini şöyle sürdürdü; “Örneğin RAM makinelerinde yeni jenerasyon ısı geri kazanım ile yüksek oranda yağ oranı barındıran kumaşlarda, yağ yoğunlaşması nedeniyle oluşan yağların kontrollü şekilde tahliyesi sağlanmaktadır.  Dolaysıyla müşterilerimizin uygulamasına bağlı olarak ön yıkama yapma gereği ortadan kalkıyor.  Bu da yaklaşık 100.000 Euro olan ön yıkama makinesi yatırımına olan gereksinimi ortadan kaldırıyor. Üstelik ön yıkama için gerekli olan yüksek oranda su kullanımı gerekmiyor ve bu değerli kaynağımızı korumuş oluyoruz.”

Isı geri kazanım sistemi ile yüzde 10-25 arasında kanıtlanmış daha düşük enerji kullanımı sunduklarını kaydeden Hasbay, “Böylece hem müşterimizin maliyeti ciddi anlamda düşüyor, hem de yine doğal kaynakları koruyarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluyoruz. Inovatif bir ürün olan kombineli hava filtrasyon ve ısı geri kazanım ile ayrıca bacadan temiz hava çıkmasını sağlamış oluyoruz.” sözlerine yer verdi.

Tüm bu çalışmaları ve sürdürdüğü Ar-Ge projeleri ile Türkiye’de 250’nci, tekstil makineleri alanında ise ilk Ar-Ge Merkezine sahip olan Has Group, yerli tekstil makine üreticileri arasında inovasyonu, üretim kalitesi, servisi ve çözüm odaklı yaklaşımı ile öne çıkıyor.

Avrupa standartlarında yönetim anlayışına sahip olan Has Group, Alman Makineciler Birliği (VDMA) üyesi olarak da Türk firmalar arasında fark yaratıyor. Dünyadaki tekstil makineleri trendlerini yakından takip eden Has Group, bu amaçla Santex Rimar Group ile kendi alanında trendleri belirleyen bir güç birliği oluşturdu. Has Group’un, avrupa tekstil makine üreticileri ile kalite ve çözüm odaklı projelerde rahatlıkla boy ölçüşebilecek teknik olgunluğa ulaştığını belirten Hasbay, Santex Rimar Group ile yapılan ‘Uluslararası Prömiyer Distribütörlük’ anlaşmasının bunun en iyi göstergesi olduğunu vurguladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.