Handsaeme Esnekliği Üretkenliği Arttırıyor

Tek bir terbiye hattında farklı kalite ve ölçülerde üretim gerçekleştiren esnek teknolojilere imza atan Handsaeme Machinery, üretkenliği ve verimliliği arttırırken, maliyetlerde müşterilerine çözüm sunuyor

  20 Mart 2013 02:15 Çarşamba
Handsaeme Esnekliği Üretkenliği Arttırıyor

Halı ve tekstil endüstrisi için kesme ve terbiye makinaları üreten Belçika merkezli Handsaeme Machinery, esnek makinaları ile üretkenliği arttırılmasında önemli rol oynuyor. Küresel pazardaki finansal kriz ve talepteki dalgalanmalar nedeniyle, halı ve Tekstil üreticileri etkin bir biçimde çalışan daha az üretim hattı ile ilgileniyor. Üreticiler ayrıca farklı türde ve kalitelerde halı üretimini hızlı ve kolayca sağlayan, daha küçük miktarlarda üretimi olanaklı kılan teknolojileri tercih ediyor. Handsaeme Machinery tüm dünya çapında görülen bu trende eğilerek, onlara esnek bir makinacılık örneği sunuyor.

Müşterilerine esnek çözümler sunan firma, Suudi Arabistan’daki bir partneri için kurduğu yeni terbiye hattı ile bu özelliğini bir kez daha kanıtladı. Standart tasarımlardaki parçalardan oluşan bu hat aynı zamanda farklı kombinelerle farklı üretim kaliteleri ve ölçüleri içinde işlem yapabiliyor. Bu sayede üretim sürecinde verimlilikte yüksek artış yakalanıyor. Örneğin, tek terbiye hattı hem tüfte (tufted) hem de dokuma halılarda farklı destekleme, hem de farklı  halı ölçülerinde işlem yapabiliyor.

Her Derecede Otomasyon Talepleri Karşılanıyor

 

Handsaeme Machinery de Ar-Ge mühendisi Joost Lambert yaptığı açıklamada müşterilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak yarı otomatikten tam otomatik makinalara kadar farklı otomasyon derecelerini sunduklarını söyledi.Lambert sözlerine şöyle devam etti; “Örneğin Suudi Arabistan’da kurulum yaptığımız son müşterimiz tam otomatik bir terbiye hattı tercih etti. Silindir ve paketleme tamamen otomatik. Yani firma, mevcudiyet, performans ve operator maliyetleri anlamında endişe duymayacak. Paketleme ve silindir süreci süreklidir ve her zaman otomatiktir. Bu hat ilk seferde büyük bir yatırımdır faka uzun vadede kendi kendini karşılamaktadır”. 1986 tarihinde yönetimi tümüyle üstlenen Roland Handsaeme halı makinaları (tuft), özel makinalar üretimine odaklandı.

Handsaeme Machinery Hakkında

Halı endüstrisinin yanı sıra nonwoven ve teknik tekstiller alanında da uzmanlaşan Hnadsaeme Machiner, 75 yıllık bir tecrübeye sahip. 1935 tarihinde Gaston Handsaeme, ‘Worsshop Handsaeme’in kapılarını açtı. 1962 yılında babalarından yönetimi devralan Ferdinand ve Roland, 1972 tarihinde artık küçük gelen tesisi daha büyük bir alana taşıdı. Büyümesini sürdüren firma 1985 tarihinde de 1080metrekarelik yeni modern tesisine taşındı. 1992 tarihinde Roland’ın oğlu Olivier Handsaeme’in Üretim Müdürü (Production Manage) olarak göreve başlamasıyla firmada 3. nesil işbaşına gelmiş oldu ve üretim segmentinde genişleme görüldü.2000 yılında firma, tufting sanayi için bıcak bileme teknolojileri üreten CECOPO’yı devraldı ve teknolojilerine kendi sistemine entegre etti.Belçika Tekstil Makinacıları Derneği (Belgian Textile Machinery Association)Symatex’in verilerine gore firma üretiminin yüzde 35’ini ihraç ediyor ve 2006 itibariyle 4.500.000Euro ciroya sahip bulunuyor.

2003 tarihinde üretim tesisini 300 metrekare daha genişleten Handsaeme Machinery, 2005 yılında kuruluşunun 70. yılını kutladı. Firma aynı yıl ESC (Euro Shadow Cnostruct) firmasını satın alarak ürün gamını (otomatik yapıştırma ve katlama makinası, otomatik haddaleme makinası vb) genişletti. 2007’de Roland Handsaeme firma yönetimini resmi olarak oğlu Olivier Handsome’e bıraktı. 2008 tarihinde firma tesislerini 1.050 metrekare kadar genişletti. Firma 2009’da ek ofisleri ve yeni bir showroom’u burada inşa etti.Tekstil ve halı sektörlerine dönük makinalar geliştiren firma, günümüzde ahşap endüstrisine de eğilmeye başladı.  Firmanın özel makinaları gıda, cam, tekstil, halı, paketleme ve ahşap sektörleri başta olmak üzere birçok alanda ilgi görüyor.

Merkezi Belçika Izegem’de bulunan Handsaeme Machinery, tüm dünyadan müşterilerine ulaşmayı başarıyor. Halı terbiye makinalarına sahip olan firmanın halı üretiminde kullanılan; sağ-sol overlok ve saçak hatları, boyuna kesim hatları, yapıştırma, paketleme hatları ve konveyör sistemleri bulunuyor.

Firma 2011 yılında Domotex 2011 Hannover fuarının yanı sıra, Techtextil Frankfurt ve ITMA 2011 Barselona fuarlarına katıldı. Handsaeme Machinery’nin 2012 yılı fuar takviminde ise 14-17 Ocak tarihleri arasında Hannover’de düzenlenen Domotex 2012 yer aldı.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.