Fong’s Su Maliyetine Dikkat Çekti

Fong’s’u temsilen konuşan Bölge Satış Müdürü Richard Fander, gelecekte yaşanacak enerji maliyet artışları ile ilgili değerlendirmeler yaptı

  21 Mart 2013 01:58 Perşembe
Fong’s Su Maliyetine Dikkat Çekti

VDMA’nın İstanbul ve Gaziantep’teki konferanslarında sunum yapan önemli firmalardan birisi de tekstil terbiye teknolojileri üreticisi Fong’s Europe oldu. Firmanın Bölge Satış Direktörü Richard Fander ‘Yıkama, Ön Terbiye ve Boyama İşlemlerinde Sürdürülebilirlik’ başlıklı sunumu ile Türk üreticilere çalışmalarını anlattı. Günümüzde makine üretiminde rekabet olmaması ve kalitenin düşmesi nedeniyle yatırım kararlarının doğru alınması gerektiğini ifade eden Fander, firmaların doğru karar almak zorunda olduklarını vurguladı.

Yapılacak hatalı yatırımların önümüzdeki 5 yıl içinde tekrar yatırım yapma zorunluluğunu doğuracağını söyleyen Fander; “Eğer üreticiler yatırım konusunda dikkat etmezse, ciddi maliyet sıkıntısı çekecek” dedi. Gelecekte yapılacak yatırımların odak noktasında su maliyetlerinin olabileceğini ifade eden Fander şunları dile getirdi; “Günümüzde yapılan araştırmalara göre Afrika ve bazı çöl bölgelerinde su ihtiyacı hızla artıyor. Bu oran 2025 yılına doğru Türkiye ve tüm Avrupa Bölgesi’ni etkisi altına alacak. Dolaysıyla önümüzdeki yıllarda en çok düşünülmesi gereken konuların başında su maliyetleri gelecek.”

AR-GE Çalışmalarıyla Teknoloji Takip Ediliyor

Richard Fander, küresel alanda yaşanabilecek bu olumsuzluklar hakkında yaptığı açıklamalardan sonra, kendi markalarının bu çerçevedeki özel çalışmalarını Türk üreticilerin bilgisine sundu. AR-GE çalışmaları ile düşük enerji ve su tüketim miktarları hakkında önemli sonuçlara ulaştıklarını aktaran Fander, tekstil terbiye alanında değişen talepleri yakından takip ettiklerini belirtti. THEN markasının bir ürünü olan Synergy Airflow makinesi ile su tüketimini azalttıklarını dile getiren Fander şöyle devam etti; “Airflow teknolojisi ile yüzde 50 oranında su, buhar ve kimyasal tasarrufu sağlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu teknoloji daha da geliştirilecek. Bu bağlamda hem dünyanın kaynaklarını koruyacağız hem de firmaların tasarruf oranlarını artıracağız.”

Airflow Synergy’den Düşük Likör Oranı

THEN’in The Synergy teknolojisi ile ilgili teknik bilgileri aktaran Richard Fander, şirket olarak çok güvendiklerini anlattığı Air Flow Boya Makine serisi üzerinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Özellikle Syn500G2’nin düşük likör oranına dikkati çeken Fander şunları dile getirdi; “Pamuk için 1.:3.5, polyester için 1:2.5 likor oranı söz konusu. Geniş bir uygulama yelpazesi ile tekstil işletmelerine büyük ekonomik faydalar getiriyor. Bu arada, çevre kirliliği konusunda da endişeleri ortadan kaldıracak özelliklere sahip”.

Sağladığı birçok maliyet avantajı ile öne çıkan THEN-AIRFLOW’un en son sürümü olan The Synergy 500G2, mükemmel bir yüksek sıcaklık verme özelliği ile saf yün hariç her türlü lif için uygunluğu ile her boyahaneye ulaşmayı hedefliyor. Pazardaki en düşük likör oranı ile makine verimliğini arttıran AIRFLOW teknolojisi patentli The Synergy, ekolojik talepleri de net olarak yanıtlıyor. Ürün, ayrıca kendi kendini temizleyen yeni filtre sistemi gibi ekstra özellikleri ile işlem süresinde yüzde 25 tasarrufu garanti ediyor. Yapılacak yatırımın ardından 3 vardiya çalışması halinde 1 yıl içinde geri dönüş sağlanacağını dile getiren Fander, bu anlamda şirket yöneticileriyle ortak çalışma gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

TEC Serisi İle Çevreci Konsept

Fong’s’un yeni TEC Serisi yüksek sıcaklık boyama makinasına da değinen Richard Fander, firmanın bu alana sürekli yenilikler getirdiğini belirtti. Fander; “Bu seri özellikle kompakt ve hassas yapılara sahip kumaşlar için geliştirildi. Farklı kapasitelerde üretim yaptık; 200kg, 250kg ve 300kg. Her biri farklı kumaş ağırlığı, elektrik ve su tüketimi gereksinimini karşılıyor. Seri, daha düşük maliyet, yüksek kalite ve yeşil çevre konsepti müşterilerin taleplerini karşılıyor, emisyonu azaltıyor” dedi.

TEC Serisi Yüksek Sıcaklık Boyama Makinası, yeni nesil tasarımlara sahip. Doğal ve sentetik lifler ve harmanlanmış ürünler gibi farklı ve çeşitli boyama işlemleri gerçekleştiren makine, sıkı ve kırışıksız ve hassas kumaşlar için özel olarak tasarlandı. Çeşitli yeni fonksiyonlar ile makinada, pamuk reaktif boyama işlemi açık renk için yaklaşık 248 dakika sürüyor. Çevre dostu olan makinada su tüketimi ise; açık, orta ve koyu tonlar için sırasıyla her bir kilo için 27.5, 37.8 ve 47.7 L/kg olarak açıklanıyor.

Yakın Plan: Fong’s Group

Boyama ve terbiye makinalarının dizaynı, üretimi ve satışına odaklanan Fong’s Industry Group, 1963 yılında Hong-Kong’da kuruldu. 1990 yılında, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda kamuya açık listelenerek alanında bir ilk olan firma, 2011 yılında China Hi-Tech Grubu’nun (CHTC) bir parçası oldu.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.