FONG’S Saffron’a 8 Ayda 8 Set TEC Serisi Sattı

Filipinlerin en önemli tekstil ve hazırgiyim üreticilerinden Saffron, FONG’s’un geçen yıl tanıttığı TEC serisi makinalardan 8 ayda 8 set alarak dikkatleri üzerine çekti.

  20 Mart 2013 21:41 Çarşamba
FONG’S Saffron’a 8 Ayda 8 Set TEC Serisi Sattı

Tekstil terbiye teknolojilerinde ‘Yeşil yenilikleri’ öne çıkaran FONG’S, Filipinler’de bulunan Saffron Philippines Inc.’e 8 ayda 8 set Fong’s TEC serisini sattı. Firmanın 4. kargosu da 2012 yılı bitmeden önce gerçekleştirilecek. 18 yıldan fazla bir süredir sektörde yer alan Saffron, 438 çalışanı ile boyama, terbiye, baskı ve giyim tekstilleri üretiminde üst sıralarda yer alıyor. Firma; Abercrombie, Ralph Lauren, Walmart, Jockey and Hanes gibi markalara tedarik sağlıyor.

\r\n

 

\r\n

Günlük 40-45 ton boyama ve terbiye kapasitesine sahip olan Saffron’un, 10 bin parça hazırgiyim-konfeksiyon üretme ve 10 bin yard (9144 metre) baskı yapma kapasitesi bulunuyor. Geleceğe dönük olarak büyüme ve daha ekolojik üretim yapmak için yatırımlarını sürdüren firma, günlük kapasitesini de arttırmayı hedefliyor. Saffron Yönetim Kurulu Başkanı Tomas de los Santos yaptığı açıklamada ‘mümkün olmayanı mümkün kılma’ ilkesiyle çalıştıklarını belirterek; “Kumaş boyama, terbiye, baskı ve giyim tekstilleri üretiminde kalitemizle, dinamik bir lider olarak yenilik, çeşitlilik ve uygunluk kavramlarını da göz önünde bulundurarak tekstil sektöründe ve toplumda değer görmeyi hedefliyoruz” dedi.

\r\n

 

\r\n

Santos, TEC serisinin piyasaya ilk kez tanıtıldığı Eylül 2011’deki ITMA fuarından birkaç yıl önce, FONG’S JUMBFLOW makinasını tesislerinde kullandıklarını ve performansından memnun kaldığını hatırlattı. JUMBOFLOW ile tasarım açısından benzer olan TEC serisinin FONG’S tarafından yeni özelliklerle geliştirildiğini belirten Santos sözlerini şöyle sürdürdü; “İlk siparişimizi Kasım 2011 gibi kısa bir tanıtım sürecinde JUMBOTEC2-1T (300kg), MIDITEC2-3T (750kg) ve MINITEC2-2T (400kg) ile verdik. Likor oranı (LR) TEC serisi ile daha da azaltıldı ve bu oran Airflow makinası ile birlikte daha yakınlaştırıldı. TEC serisi, daha yüksek verimlilik sağlayan üstün bir esnekliğe sahip. Ayrıca Fong’s her zaman gerekli teknik destek ve satış sonrası hızlı ve güvenilir hizmet sağlıyor.”

\r\n

 

\r\n

Testler Başarıyı Kanıtladı

\r\n

 

\r\n

Saffron’un Fabrika Müdürü Mensen Chu ise, ilk ünite yüklenmesinden sonra, birçok kumaş çeşidinde test uyguladıkları ve sonuç olarak TEC serisi ile daha az likör oranı, daha hızlı tuz hazırlama ve enjeksiyon süreci süresi yakaladıklarını açıkladı. Chu, kullanım kolaylığı sağlayan kontrol paneli, verimli ve istikrarlı bir durulama işlemi, atık su azalımı, enerji kullanım azalımı konusunda da beklentilerinin karşılandığını kaydederek; “Seri, yüksek platformdan erişme zorunluluğunu ortadan kaldırarak yere yakın konumlandırıldığı için daha kolay erişilebiliyor ve makine operasyonları daha başarılı gerçekleşiyor. Bu yüzden kısa sürede, TEÇ serisi boyama makinaları siparişlerinde2-3 ve 4. Siparişleri öne çekerek verdik.”

\r\n

 

\r\n

2013 yılında Avrupa ve ABD pazarlarında daha pozitif sonuçlar alması halinde küresel tekstil endüstrisinin önemli bir büyüme gerçekleştireceğini söyleyen Saffron Genel Müdürü Kennan Lao, üretimin Hindistan, Bangladeş ve Sri Lanka gibi gelişmekte olan ülkelere kaydığına dikkati çekti. Lao sözlerini şöyle bitirdi; “Bu ülkelerden tekstil üretimine dönük olumlu sinyallerin gelmesi, tüm tekstil endüstrisi için olumlu bir öngörü sağlıyor. Filipinler’deki pazarımızda kademeli büyüme elde ediyoruz. Ülkemizin temiz su kaynakları sınırsız olmadığı için bu konuda topluma karşı bir görev ve sosyal sorumluluk taşıyoruz. Bu nedenle daha yeşil bir üretim için FONG’S’un TEC serisi makinaları seçerken tereddüt etmedik”

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.