Effe, ‘Pasha’ ile Hedeflerinin Önüne Geçti

Effe Endüstri Otomasyon A.Ş’nin yeni nesil Ram makinesi Pasha, yurtiçi ve yurtdışında büyük ilgi gördü.

  03 Ağustos 2017 01:00 Perşembe
Effe, ‘Pasha’ ile Hedeflerinin Önüne Geçti

Tekstil işletmelerine yönelik apre ve finisaj makinelerinin yanı sıra, Ram, rotasyon baskı ve egalizeli kurutma makineleri için katma değeri yüksek çözümler üreten Effe Endüstri Otomasyon A.Ş, 2016 yılında lansmanı yapılan ‘Pasha’ model ram makinesi ile hedeflediği satış rakamlarının üzerine çıktı.

Effe Endüstri Otomasyon A.Ş’nin pazarlama faaliyetlerini yürüten Effe Makine Endüstri Ticaret A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Mokanoğlu, Pasha modeline gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti belirterek, “Pasha model Ram makinesinin ilk yıl için hedefi 10 adet siparişti. Temmuz 2017 itibari ile siparişi alınan ram makinesi sayısı 15 olarak gerçekleşti. Müşterilerde kurulumu tamamlanmış ve çalışır durumda 8 adet Ram makinesine ilave olarak şu an 7 adet ram makinesinin daha Esenyurt’ta yer alan 10 bin metrekarelik modern tesislerimizde üretimi devam etmektedir.”

İlk Yurtdışı Siparişi Bangladeş’ten

Türkiye’nin önemli tekstil merkezleri arasında yer alan Çorlu, Bursa, İzmir, Kahramanmaraş, İstanbul ve Kayseri’de referans makineleri ve fark yaratan özellikleri ile müşterilerini memnun etmeye devam ettiklerini kaydeden İhsan Mokanoğlu, ilk yurt dışı siparişini de Bangladeş’ten aldıklarını söyledi.

Ekim 2017’de ilk yurt dışı ram makinesi ihracatını gerçekleştireceklerini belirten Mokanoğlu, üretim kapasiteleri hakkında ise şu bilgileri paylaştı: “Effe’nin mevcut üretim tesislerinde aynı anda 8 adet ram makinesi üretebilmekteyiz. Hatta Temmuz 2017’de fabrikamızı ziyaret eden müşterilerimizin en çok etkilendiği hususlardan biri de aynı anda 8 adet ram makinesi hattında üretim gerçekleştirebiliyor olmamız oldu.”

2016 yılı Nisan ayında Esenyurt İstanbul’da bulunan yeni ve modern üretim tesislerine taşındıklarını da sözlerine ekleyen Mokanoğlu, “İlk etapta 5 bin metrekare olan üretim tesisimize, 7 ay sonra ilave olarak 5 bin metrekare daha ekleyerek toplam 10 bin metrekare üretim tesisi ve 70 kişilik kadromuz ile bugün Türkiye’nin ve dünyanın en büyük ram makinesi imalatçılarından biri haline geldik” dedi. Effe kendi markası olan ram makinesi, ram ve baskı makineleri ekipmanları, dijital baskı makineleri giriş çıkış üniteleri, kurutma kabinleri imalatı dışında Avrupalı birçok makine imalatçısına da OEM ürünlerle fason imalat gerçekleştiriyor. Önümüzdeki dönemde yeni bir makineyi daha portföylerine ekleyeceklerini duyuran Mokanoğlu, bu makinenin lansmanı için biraz daha bekleyeceklerini belirtti.

Evrensel Bir Ram Makinesi

Kısa sürede yakalamış oldukları bu başarının arkasında önemli bir ekip çalışması ve deneyim olduğunu kaydeden İhsan Mokanoğlu, şu açıklamalara yer verdi; “Effe Endüstri Otomasyon A.Ş. firması Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celal İri, 1999 yılından bu yana Türkiye’de ram makinesi tasarımı ve üretimi yapan bir ekibe sahip. Bu ekip yaklaşık 20 yıldan bu yana farklı markalar bünyesinde 3 adet ram makinesi projesi hayata geçirmiştir. 2008 yılından bu yana Effe markası ile katma değeri yüksek ekipman imalatında edindikleri tecrübeleri, son olarak üretilen ram makinesinde toplama kararı almışlardır. Dördüncü jenerasyon bir makine olan Pasha model ram makinesi, 20 yıla dayanan uzun bir tecrübe sayesinde ortaya konmuştur. Hem Türkiye’de, hem de yurt dışında bulunan ram makinesi kullanıcılarının beklenti ve taleplerini çok iyi analiz ederek tasarlanan ve üretilen bu makine, yerli ve yabancı rakiplerine oranla kullandığı en son teknolojik sistemler ile farkını ortaya koydu.”

Pasha Ram Makinesi’nin tasarım sürecinde üzerinde en çok durulan konunun, evrensel bir makine üretmek olduğunu belirten İhsan Mokanoğlu, “Biz dünyayı biliyoruz, Türkiye’yi biliyoruz, müşterilerimizin teknolojik olarak ihtiyaçlarını biliyoruz ve bu sebeple makinemizin üretiminde tercih ettiğimiz tüm ekipmanları özenle seçtik. Makine ana gövdesinin yapısı, giriş merkezleme üniteleri, fularlar, motorlar, redüktörler, inverterler, atkı kontrol üniteleri, izolasyon malzemeleri, iğneleme, kolalama ve kenar kesme ünitelerindeki tercihimiz dünyanın en çok tercih edilen markaları oldu. Yeniden bir tasarım yapılmadı aslında, olması gereken en iyi sistemler tercih edildi. Bu da makinemizin kısa süre içinde gerek enerji verimliği gerekse üretim değerlerinde belirgin farklılıklarını ortaya çıkardı.” dedi.

Effe’nin hedefinin ilk günden bu yana daha fazla ülkede, daha sorunsuz çalışan, daha az enerji harcayan ve çevre dostu, daha fazla ram makineleri üretmek olduğunu sözlerine ekleyen Mokanoğlu, “Ayrıca müşterilerimizin kullanmakta olduğu Effe ya da farklı ram makinelerini, Effe’nin üretimini yaptığı ekipmanlar ile revize ederek, daha iyi iğneleme performansları, daha düşük kenar fire oranları ve daha az enerji maliyeti ile daha çok üretim yapabilecek ekipmanlar haline getirmek de en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor.” dedi.

Mokanoğlu, bugün dünyanın 14 ülkesinde aktif acentelik ağı ile hizmet veren Effe’nin kısa süre içinde yaklaşık 25 ülkede aktif hale gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.