Dystar Çevrebilinci ile Hareket Ediyor

AATCC ve ASDC’nin raporuna göre sürdürülebilir bir tekstil üretimi için Dystar, renk ölçeği formatını uluslararası standartlara göre yeniden belirliyor

  14 Ağustos 2015 08:09 Cuma
Dystar Çevrebilinci ile Hareket Ediyor

Tekstil sektörüne yönelik kimyasal maddeler üreten Dystar Group, Amerika Tekstil Kimyagerleri (AATCC) ve Amerikan Boya ve Renklendirici Üreticileri Birliği (ASDC) tarafından çevreye önemli zarar verdiği açıklanan renk ölçeği kullanımını azaltmak için çalışmalarına hız verdi. AATCC ve ASDC’nin raporuna göre tekstil sektöründe kullanılan pigmentler ve boyaların çevreye büyük zarar verdikleri belirtilerek, son dönemde yükselen bir trend olan sürdürülebilir tekstil üretimi için renk ölçeği formatının çevreye uygunluk verileri içerecek şekilde revize edilmesi tavsiye ediliyor.

Bu raporlar doğrultusunda Dystar, tekstil sektöründe kullanılan renklendiricileri yeniden tanımlamak ve üreticileri sürdürülebilir bir üretime yönlendirmek için yürüttüğü çalışmalar ile renk ölçeğini uluslararası yönetmenliklere uygun hale getirerek, potansiyel kirletici maddelere kısıtlama getirecek. ABD’nin yayınladığı Kısıtlı Maddeler Listesi’ne (RSL) uygun ürünler üretmeyi kendine hedef seçen Dystar, tekstilde, sanayileşmenin hız kazanmasıyla birlikte kaynakların tüketimi ve atık üretimi hızla arttığı günümüzde tüm modern endüstrilerde olduğu gibi, tekstil üreticilerinin çevreye bıraktıkları maddeler de genellikle çevreye büyük zararlar verdiği bilinci ile üretimini bu doğrultuda şekillendiriyor. Renk ölçeğini revize edecek olan Dystar, bu sayede ürün, proses geliştirme ve maliyet azaltımını da hedefliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.