Dollfus & Muller’dan Yeni Teknolojiler

200 yıllık bir geçmişe sahip keçe ve konveyör üreticisi Dollfus & Muller, yeni bitim teknolojisi ile fark yaratıyor

  06 Mayıs 2014 18:50 Salı
Dollfus & Muller’dan Yeni Teknolojiler

200 yıllık bir tarihe sahip olan Dollfus & Muller, Dollfus & Noack ve Manufacturer Muller firmalarının 1995 yılında birleşmesiyle tekstil terbiye endüstrisine dönük üretim yapmaya başlayan firma geliştirdiği bitim teknolojisi ile fark yaratıyor.

Sıkıştırma ve kalenderleme makinelerinde kullanılan Dollfus &Muller keçe­leri sayesinde sıkıştırma işlemini gerçekleştirerek kumaş tuşesini iyileştir­iyor. Bununla beraber Dollfus & Muller, ısıl fiksleme işlemlerinde kullanılmak üzere nomex liflerinden yapılmış ısıya dayanıklı keçeler geliştirdi.

Örme Kumaşlar

Doll­fus &Muller’in ürettiği açık meşli bantlar, bitim makinalarında kumaşı kurutmak, çektirmek ve stabilize etmekte kullanılıyor. Önceki işlemlerde gerilim uygulanmış kumaşın, relakse edilme­si gerektiği için bu işlem Doll­fus &Muller’in geliştirdiği, kumaşa 2 bandın arasında sıcak hava uygulamak veya kumaşı diğer mekanik araçlarla dalga­landırmak suretiyle gerçekleştiriliyor.

Örme kumaşların daha iyi içeri alınması ve çekimlerinin ayarlanması için sıkıştırıcı ve kurutucularda kullanılan her kalınlıkta, faklı tiplerde teflon kaplanmış ta­bakalar tedarik eden Doll­fus &Muller baskı kurutucularında kulla­nılan kapsamlı açık meşli konveyör serisine sahip.

TAMIP HT 500 NR

Basılmış olan kumaş, sıcak havanın sirkülasyonuna izin veren açık meşli konveyör ile kurutulmak için kurutucuya girmesini sağlayan yeni açık meşli kurutma bandı TAMIP HT 500 NR’yi üreticilere sundu. Bu bant, yatak ve ev teks­tili üreticileri için pigment baskıda kullanılmak üzere özel olarak geliştirildi. Söz konusu bant, 4 metre genişlikte­ki, geniş enli makinelerde dakikada 110 metreye kadar yüksek hızlarda ve 200°C’ye kadar yüksek sıcaklıklarda çalışabiliyor.

Kumaş tuşesini geliştirmek ve çekim ünitesin­den gelen ıslak kumaşı kurutmak için sıkıştırılmış çekim serisinin Palmer ünitesinde veya sanfor­lama makinalarında Dollfus &Muller sanforla­ma keçeleri kullanılıyor. Dollfus & Muller SYPOR sanforlama keçeleri, dünyada çeşitli denim üreticileri tarafından kullanılmakta olup, iyi ve güvenilir kalite konusunda kendini kanıtlamış­tır. Konstrüksiyonu, hammadde ve tasarımı sa­yesinde Dollfus & Muller sanforlama keçeleri sektör için iyi bir referans oluşturmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.