Denimcilerin Tercihi Morrison

Morrison Textile Machinery, denim üreticilerinin talep ettiği teknolojileri sunarak küresel pazardaki konumunu güçlendiriyor.

  05 Nisan 2013 01:44 Cuma
Denimcilerin Tercihi Morrison

Türkiye’de Burteks Mümessillik tarafından temsil edilen Amerika Kuzey Carolina merkezli Morrison Textile Machinery, 2012 yılındaki olumlu satış grafiğinin, ardından 2013 yılında da satışlarına ara vermedi. Firma denim hazırlık, boyama ve terbiye teknolojileri ile dokuma hazırlık ve aksesuarları konusunda hem Türkiye hem de küresel pazarda önemli bir gücü elinde bulunduruyor. 2013 yılının ilk çeyreğindeki açıklamalarda firmanın Türkiye’den Matesa, Mısır’da üretim yapan DNM Textile, Hindistanlı Etco Denim ve Thailand’dan Atlantic Mills firmasına satış gerçekleştirdiği belirtiliyor. Özellikle denim kumaş üreticilerinin ihtiyaçlarına göre teknolojisini geliştiren, indigo boya ve terbiye makinaları segmentinin lider firması Morrison Textile Machinery, AR-GE çalışmalarının karşılığını sürekli genişleyen pazar ağıyla alıyor.

Matesa Tekstil tarafından alınan MDS-550 Halat Açma Makinası, gelişmiş dizaynı ve yenilikleri ile sektörün en önemli teknolojileri arasında yer alıyor. MDS 550 Halat Açma Makinesi, AC tahrik sistemiyle donatılmış ve sonsuz iplik geri sarım akümülatörü, otomatik çözgü tarama sistemi (tarak önünde) ve levent yükleme özellikleriyle sunuluyor. Bünyesinde bulunan Morrison denim terbiye makinesine ek olarak yatırımlarını sürdüren Matesa Tekstil, mevcut makinesine ek olarak yıkama tekneleri, havalandırma pasajları ve motor tahrik sistemlerini, kullandığı makineye entegre edecek. Yıkama tekneleri kapsamında sunulan yüksek verimlilik sağlayan SLE HED modeli yeni nesil tekneler (makineler) olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda yıkama makinasının ergonomik tasarımı, açılı su deflektörleriyle yüksek volümlü su dağılımı sağlıyor.

1365087388_morrison-mds-550rb-halat-acma-makinasi.jpg

Yıkama tekneleri içerisinde yüksek verimlilikte SLE HED modeli yeni nesil yıkama tekneleri bulunuyor. Bu tekne, içerisindeki suyu kendi içinde sirküle ederek üst bölümden tekrar kumaş üzerine pompa ve su dağıtıcılar vasıtasıyla püskürtüyor ve bu işlem sonucunda iyi bir yıkama efekti elde ediliyor. Yapılan bu modifikasyon mevcut makinaya, tekrar boyama (over dye), kostikleme (Flat Finish) ve merserizasyon özelliklerini ekliyor. Böylelikle Morrison Halat Boya Makinasında boyanan ipliklerden oluşan ham denim kumaşı, bu şekilde terbiye ediliyor. Matesa Tekstil’in yanı sıra Morrison’un 2013 ilk çeyreğinde MDS 550 halat Açma Makinesi sattığı diğer üretici ise Mısırlı firma DNM Textile yer alıyor.

Tayland ve Hindistan’a Denim Terbiye Hattı

Hindistan’da faaliyetlerine devam eden Etco Denim yeni bir Morrison Denim Terbiye Hattı satın aldı. Firmanın aldığı terbiye hattı, yeni nesil S8 Model Sanfor Blanketi Ünitesini bünyesinde barındırıyor. Hat aynı zamanda otomatik Sanfor Blanket baskı kontrolü, otomatik taşlama (GrindVAC™) ünitesini ve kumaştaki çekim değerlerini otomatik okuyan ve elde edilen değerlere göre makinanın ilgili parametrelerine kumanda eden SanforTROL™ kontrol sistemine sahip. Bunun yanında firmanın Tayland Atlantic Mills firmasına da aynı özelliklere sahip bir denim terbiye hattı sattığı açıklandı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.