Denim ve Dokuma Ön Hazırlıkta Pro-SMH Tecrübesi

Haşıl, indigo ve seri çözgü makinelerinin uzman üreticisi Pro-SMH, denim sektörünün yeni gözdesi slasher ve haşıl makinelerini KTM 2017’de sergileyecek.

  21 Kasım 2016 10:00 Pazartesi
Denim ve Dokuma Ön Hazırlıkta Pro-SMH Tecrübesi

Yılların mühendislik deneyimiyle, tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu terbiye makinelerinde yeni bir çığır açan Pro-SMH; dünyada ilk kez 2 metre çalışma eninde tasarlanan slasher indigo makinesi ile denim sektöründen büyük ilgi görüyor.  Son teknolojik gelişmeleri ürettiği yerli makinelere taşıyan Pro-SMH, tüm bu yenilikleri Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2017’de sergilemeye hazırlanıyor.

Tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu indigo, haşıl ve seri çözgü makinelerini, yıllara dayanan mühendislik tecrübesi ile üreten Pro-SMH, ürettiği bu makineler ile en büyük ilgiyi denim sektöründen görüyor. İzmit ve İstanbul’da bulunan, 10.000 metrekarelik üretim tesisleriyle, dünya standartlarında üretim gerçekleştiren Pro-SMH, denim kumaşlarda indigo boyalı çözgü ipliklerinin boyanmasında yaygın olarak kullanılan, slasher ve haşıl makinelerinin üretimi ile dikkat çekiyor.

Çalışmalarıyla ilgili yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Pro-SMH, kurucu ortaklarından Cüneyt İşman, üretimini gerçekleştirdikleri makine grubuyla ilgili; “Ürün gamımızda; yaş terbiye makineleri ve ayrıca dokuma ön hazırlık için haşıl çözgü ve indigo makineleri bulunmakta. Terbiye makinelerinde, Krantz markasıyla patentli üretimini gerçekleştirdiğimiz makinelerimiz dünya çapında binin üzerinde fabrikada kullanılıyor. Tüm ürün gamımız ile şu anda dünyada 24 ülkeye hizmet vermekteyiz.” açıklamasında bulundu.

Avrupa Standartlarında Yerli Üretim

Üretimini yaptıkları makinelerin uzun Ar-Ge çalışmalarının sonucunda yerli ve tamamen patentli makineler olarak geliştirildiğini belirten Cüneyt İşman, “Makinelerimizin üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdik.  Hiçbir makinenin kopyası olmayan, uzun yıllar kullanım garantisi verebileceğimiz makineler ürettik. Özellikle yazılım ve metalürji konusunda çok önemli çalışmalara imza attık. Özel yazılım programımız ve uzun ömürlü metal aksamlar ile Avrupa kalitesinde yerli üretime imza atıyoruz.” sözlerine yer verdi.

“Konusunda Uzman Markalarla İş birliği İçindeyiz”
Pro-SMH, ürettiği makinelerde kullandığı yüksek kaliteli parçalar ve dünya çapında uzman markalarla yaptığı iş birliği sayesinde üst düzey kalite ve verimlilik sağlıyor. Üretimini yaptıkları makinelerde kullanılan parçalar için dünyaca ünlü üreticilerle çalıştıklarını kaydeden İşman, makinelerde kullanılan malzemelerin kalitesi dolayısıyla müşterilerine uzun yıllar kullanım garantisi verebildiklerini belirtti.

Pro-SMH Avrupa Satış Ofisi ile Dünya Çapında Hizmet Veriyor

Satış alanındaki çalışmaları hakkında da yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan İşman, bu alanda da uluslararası deneyime sahip isimlerle çalıştıklarını kaydetti. İşman, daha önce Moenus Grubu’nda(Sucker, Babcock, Krantz, Stentex) başarılı çalışmalara imza atmış olan, Sayın Alfred Esser’in şu anda Pro-SMH’ın Almanya merkezli, Uluslararası Satış Müdürlüğü görevini başarıyla yürüttüğünü belirtti.

Almanya Mönchengladbach merkezli satış ofisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan İşman, “Ayrıca Türkiye’ye paralel olarak Almanya’da bir Ar-Ge merkezi de oluşturmaktayız.  Konuyla ilgili olarak çeşitli üniversiteler ile işbirliğimiz devam ediyor. Bu alanda Türkiye ve Almanya’da üniversiteler ile birlikte çeşitli projeler üretiyoruz.” dedi.

Haşıl Makinelerindeki Yenilikler

2 yıl önce başlatılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretimi gerçekleşen makinelere uzun yıllar kalite garantisi verdiklerini vurgulayan İşman; indigo, haşıl ve seri çözgü makinelerinde farklı özellikleri müşterilerle buluşturduklarını, bugüne kadar da ulusal ve uluslararası platformda dünya lideri birçok firmaya satış gerçekleştirdiklerini kaydetti. Sucker firmasından gelen bilgi ve tecrübelerini ürettikleri haşıl makinelerine de taşıdıklarını kaydeden Cüneyt İşman, haşıl makinelerindeki çalışmalarını şu sözlerle özetledi: “Haşıl makinamız dünyada bilinen ve tercih edilen konvansiyonel haşıl teknesi olan double nip ve double dip olarak tasarlanmıştır.  Ayrıca makinelerimizde çok özel kurutma dizaynları yapılmıştır. Tasarlanan her yenilik ile ipliğin sağlıklı bir şekilde haşıl yapılması ve dokuma salonundaki verimliliği arttırmak hedeflenmiştir. Ayrıca yeni nesil haşıl teknemiz olan PRO Power Size Box’ı (ön ıslatmalı ve ıslatmasız) KTM 2017 Fuarı’nda sergilemeyi düşünüyoruz.”

Denim İşletmelerine Önemli Avantajlar

Özellikle denim sektörüne yönelik indigo makinelerinde diğer üreticilerden farklı olarak Powerbox adında bir boyama teknesi geliştirdiklerini söyleyen İşman, şu bilgilere yer verdi; “Bu üründe çözgünün daha uzun penetrasyona maruz kalması sağlanmıştır. Ayrıca doğal oksidasyon ve isteğe bağlı olarak özel tasarlanmış power oksidasyon ünitesi verilebilmektedir. Bu şekilde işletmeler önemli avantajlar kazanmaktadır.”

Dünyada 2 metre çalışma eninde çalıştırılan slasher indigo makinesinin yalnızca kendilerinde olduğunu da sözlerine ekleyen İşman, “Makinelerimizde double kafa bulunuyor. 20 yıllık deneyimlerimiz sonunda, Denimde daha senkron ve daha hassas çalışmayı sağlayan sistemler ve yazılımlar yaptık. Makinemiz otomatik kalibrasyon sistemi ile donatılmış olduğundan, taşlama ve kaplama gibi işlemlerin akabinde kalibrasyon gerektirmeden tekrar çalışabilmekte, bu kalibrasyonu devamlı olarak yaptığı için parti başlangıcında ki dur kalkları en aza indirgemekte ve parti başındaki zaman kayıplarını azaltarak partinin daha kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktadır. Flying change adını verdiğimiz makine durduğunda içerde kalan telefi ortadan kaldıran bir sistem sayesinde muhtemel üretim kaybını en asgariye indirmektedir. Otomatik olarak kalibrasyon sayesinde bakım ve servis gereksinimi en düşük seviyededir.” sözlerine yer verdi. İşman, seri üretimine geçtikleri makinelerden 3 tanesinin dünya çapında firmalara teslim edildiğini, 8 adet makinenin ise üretim bandında olduğunu sözlerine ekledi. İşman, yeni makinelerin sağladığı avantajlar nedeniyle büyük ilgi gördüğünü de vurguladı.

Seri Çözgü Makineleri

İşman, seri çözgü makineleri ile ilgili olarak ise, “Daha önceki tecrübelerimiz doğrultusunda seri çözgü makinamız hem kafa kısmında hem de cağlık olarak özel dizayn edilmiştir.  Burada özellikle cağlıkta kullanılan tansiyon sistemi ve kafadaki ölçüm sistemi ile %100 eşit tansiyonda sarılı çözgü leventler elde etmekteyiz.” sözlerine yer verdi.

Pro-SMH, Yenilikleriyle KTM 2017’de

2016 yılında düzenlenen Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nda tekstil üreticilerinden büyük ilgi gören Pro-SMH, 6-8 Nisan 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan KTM 2017 Fuarı’na da katılarak yeniliklerini sektörün beğenisine sunacak. Özellikle son yıllarda denim sektörünün ilgisini çekecek makinelerle fuarda yer alacaklarını belirten İşman,“Kahramanmaraş, dokuma, iplik üretimi, örgü boyama konusunda önemli bir potansiyele sahip. Özellikle de son yıllarda Türkiye’nin denim merkezi olmuş durumda. KTM 2016’da makinelerimizle yoğun ilgi gördük. Birçok müşterimiz makinenin yerli üretim olduğuna inanmakta zorlandı. Denim sektörüne yönelik gelişmelerle KTM 2017’de de büyük ilgi göreceğimize inanıyoruz.” dedi.

Pro-SMH tarafından tekstil sektörüne katma değer sağlayacak yenilikler, KTM 2017’de sektör temsilcileri ile buluşmaya hazırlanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.