Clairant’tan Çevreye Duyarlı Teknoloji

Clariant, kaynakları koruma ve sürdürülebilirlik hizmeti alanında yenilikler içeren, çevre dostu yeni ONE WAY Skor Kartları uygulamasını geliştirdi.

  08 Ekim 2014 09:21 Çarşamba
Clairant’tan Çevreye Duyarlı Teknoloji

Özel kimyasallar konusunda dünya lideri olan Clariant, çevreye gösterdiği duyarlılıkla tekstil sanayisinde öncü firmalardan olduğunu birkez daha kanıtladı. Çevre ve su koruma çözümlerine önem veren firma, temiz su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirlik konularında aktif çalışmalar gerçekleştiriyor.

Su kaynaklarının azalması ile suyun değerinin arttığı günümüzde, firma duyarlı projelerde çevreye ve su kaynaklarına zararı en aza indirecek teknolojik çözümler geliştirme yönünde adımlar atıyor. ONE WAY Skor Kartları projesinin de bu kapsamda başlatılan çalışmalardan birisi olduğu vurgulanıyor. Su ve enerji tüketimindeki tasarruf oranı, kimyasalların kullanımı, zaman, karbon dioksit emisyonları ve BOD/COD oranları gibi verilerin belirtildiği yeni ONE WAY Skor Kartları, konvansiyonel işlemler ile farkları ortaya koyuyor. Aynı zamanda üreticilerin üretim süreçlerini ekolojiyle uyumlu hale getirmelerine yardımcı oluyor.

Advanced Denim Tasarruf Sağlıyor

Skor kartlarıyla suyun kirlenme miktarını azaltmaya çalışan firma yetkilileri, yeni geliştirdiği Advanced Denim adlı ödüllü terbiye işlemi ile bir yılda 700 milyon litreden fazla suyun kurtarılacağını belirtiyor. Konvansiyonel işlemlere göre çok daha avantajlı olan Clairant’ın sunduğu terbiye süreci, diğer terbiye süreçlerine göre yüzde 92 su ve yüzde 45 enerji tasarrufu sağlıyor. Bunun yanında firma, “Swift” Ultra düşük alkol seviyeli selülozik terbiye işlemi ve “Bluemagic” gibi yenilikçi işlemlerle de ekolojik çevreyi korumaya yardım ediyor. PES/CEL karışımları için sürekli terbiye işlemi olan Swift‘in, diğer konvansiyonel işlemler ile karşılaştırıldığında yüzde 45 daha az CO2 emisyonu sağladığı ve yüzde 50 daha az su kullandığı vurgulanıyor. Yine, Ultra düşük alkol seviyeli selülozik terbiye işlemi, diğer işlemlerle karşılaştırıldığında, enerji tüketiminde yüzde 43, su tüketiminde ise yüzde 25 tasarruf sağladığı belirtiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.