Clairant’ta Yapılanma Süreci Devam Ediyor

Clairant, tekstil kimyasalları, kağıt uzmanlığı ve emülsiyonu iş kollarını SK Capital yatırım firmasına sattı.

  21 Mart 2013 23:29 Perşembe
Clairant’ta Yapılanma Süreci Devam Ediyor

İsviçre merkezli kimyasal ürünler üreticisi Clairant, tekstil kimyasalları, kağıt uzmanlığı ve emülsiyonu iş kollarını SK Capital’e devretti. İki firma tarafından da onaylanan devir işlemlerinin, 2013 yılının ilk çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. Tekstil kimyasalları, kağıt uzmanlığı ve emülsiyonu iş kollarının 2012 yılında toplamda 1.2 Milyar İsviçre Frangı satış gerçekleştirdiğini kaydeden yetkililer, aynı zamanda bu iş kollarının 3000 kişiye istihdam yarattığını açıkladı. Clairant grubunun toplam satışlarının yüzde 15’ine tekabül eden bu iş kollarının, aynı zamanda toplam iş gücünün yüzde 14’lük kısmını kapsadığı vurgulandı. Ayrıca Clairant şirketinin bu satıştan sonra büyük bir değişim yaşayacağı ifade ediliyor. Firma satışın ardından devam eden sürecin ikinci aşaması olarak, deri hizmetleri iş kolu ve deterjan ara iş hattını yeniden şekillendirmeyi planlıyor.

Clairant, 2015 yılı için belirlediği önemli hedeflere ulaşmak adına radikal kararlar almaya da devam edecek. Firmanın 2015 hedefleri doğrultusunda güçlü büyüme sergileyen ve rekabetin yoğun olarak hissedildiği pazarlara yöneleceği ifade ediliyor. Clairant CEO’su Hariolf Kottmann satış sonrası yaptığı açıklamada 2011 yılında Süd-Chemie’nin şirkete katılması sonucu, Clariant firmasının önemli bir karlılık sağladığını belirtti. 2013 yılında da aktif olarak karlılığı artırmaya odaklanacaklarının altını çizen Kottmann; “Clairant satışlarının çoğunu büyüyen işlere dönüştürerek bugünden çok daha karlı bir firma olacaktır.” dedi. Satış hakkında değerlendirmelerde bulunan SK Capital Yönetim Kurulu Başkanı Barry Siadat ise; “Küresel pazarda yer alan müşterilerimize daha aktif bir şekilde hizmet vereceğiz. Bu bağlamda gerçekleştirilen bu satın alma ile, tedarik zincirinde ve lojistik alanında yaşanan sıkıntılarımızı çözmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Clairant 5 Kıtada Aktif Olarak Yer Alıyor

Kimyasal ürünler alanında lider firmalardan birisi olan Clairant, 5 kıta  ve 150 ülkede aktif olarak çalışma gerçekleştiriyor. Firma tekstil ürünlerinin dışında ayrıca deri, kağıt, paketleme, plastik, basım, petrol ürünleri, deterjan, maden, kişisel bakım ve metal sanayi alanları için kimyasal ürün ve boya tedariği sağlıyor. SK Capital ise özellikle kimyasallar ve sağlık sektörüne odaklanan bir yatırım şirketi olarak biliniyor. New York City, New York ve Boca Raton, Florida (ABD)’da faaliyet gösteren SK Capitalin portföy şirketleri yılda 6 milyar dolar civarında gelir elde ederken, toplamda 4.000 kişiden fazla istihdam sağlıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.