Çin Yatırım Devi CHTC Büyümesini Sürdürüyor

Uzun dönemdir Monforts ile işbirliği içinde olan Fong’s, firmanın hisselerinin yüzde 100’ünü devraldı. Monforts’un yeni sahibi, bünyesinde Fong’s’u da barındıran Chine Hi-Tech Group (CHTC) oldu

  20 Mart 2013 00:46 Çarşamba
Çin Yatırım Devi CHTC Büyümesini Sürdürüyor

Küresel tekstil sektörünün iki büyük markası Almanya merkezli Monforts ve Hong-Kong merkezli Fong’s, uzun yıllardır yürüttükleri işbirliğini bir üst aşamaya taşıdı. Fong’s Industries Co. Ltd firması, Monforts hisselerinin yüzde 100’ünü L. Possehl Co.&mbH’den (Possehl) satın aldı. Almanya’nın Mönchengladbach şehrinin batısında bulunan Monforts’un satın alınma süreci, Avustralyalı alt kuruluşu Montex- Maschinenfabrik Ges.  M.b.H.’ın St. Stefan’daki makine üretim tesisini de kapsıyor.

Monforts ve Fong’s tarafından 1998 yılında oluşturulan Monforts Fong’s Textile Machinery Co. Ltd (Monfongs) şirketi müşterek olarak iki firma tarafından yönetiliyordu. Satın alma süreci ile birlikte bu şirketteki yüzde 50 Monforts hissesi de Fong’s Industry’e geçti. Diğer yandan, Possehl, Monforts ve Monfongs’u kontrol eden Fong’s’un alt biriminin yüzde 9.9 hissesini devralarak sürecin bir parçası olmaya devam etti.

İşbirliği Birleşime Dönüştü

Bu satın alma ile, Monforts ve Fong’s tarafından 1998 yılında kurulan Monfongs ile başlayan işbirliği güçlü bir birleşime dönüşmüş oldu. İki firma arasındaki güçlü işbirliğinin bir parçası olarak Çin’in Zhongsan kentinde açılışı planlanan ‘Geleceğin tekstil makinası fabrikası’ da önemli bir adım kabul ediliyor.

Fong’s ve Possehl, satış işleminin finansal şartları konusunda anlaşmaya karar verirken, ilgili otoritelerin onaylı ile son aşamaya gelecek. Monforts ve Fong’s’un birbirine mükemmel bir şekilde uyduğunu söyleyen Fong’ s CEO’ su Alex Van şunları söyledi; “Monforts, tekstil terbiye makinelerinde yeniliklerin lideridir. Bu, dünya çapında liderlik ve tekstil ve tekstil makine işinde mükemmellik için rotamızı belirlerken, uluslararası rekabet yeteneğimizi ciddi anlamda güçlendirecek”.

Monforts Yönetim Müdürü Roland Hampel de yaptığı konuşmada bu anlaşmanın Monforts için yeni fırsatlar oluşturduğunu söyledi. Hampel; “Yenilik, bizim gündelik işlerimizin özünde yatıyor. Biz, müşterilerimiz için Çin’deki güvenilir ve başarılı ortaklarımız ile stratejik anlamda yeni iş alanları geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Her iki şirketin yöneticileri de yaptıkları açıklamalarda, yeni dönemde özellikle teknik tekstillere dönük yenilikçi çalışmalara ve makine çözümlerine yöneleceklerini belirttiler. Yöneticiler, bu çözümlerde müşteri için özelleştirilmiş ve kişiye özel makine üretimi bakış açısının öne çıkacağını dile getirdiler.

Yakın Plan: Monforts

125 yıldan fazla süredir tekstil terbiye makinaları mühendisliğinde yer alan Monforts, Almanya’nın Mönchengladbach şehrinde kuruldu. Geliştirdiği makinalarla küresel pazarda lider konuma yükselen firma, daha sonra Avustralya’da St. Stefan’da Montex Maschinenfabrik Ges.m.b.H isimli alt kuruluşunu oluşturarak Montex markasıyla ramlarını pazarlamaya başladı. Avustralya dahil, 160 çalışana ve geniş sayıda patente sahip olan Monforts, tekstil terbiye makinalarında kişiye özel çözümlerini teknik tekstillere odaklamayı hedefliyor.

1998 yılında Monforts Grubu, Hong Kong merkezli Fong’s Industries ile ortak bir girişim gerçekleştirdi ve Monfongs olarak bilinen Monforts Fongs’s Textile Machinery Co. Ltd’yi kurdu. İki grup arasındaki işbirliği bu süreçten sonra hızlanarak devam etti.

Yakın Plan: Fong’s Industry Group

Boyama ve terbiye makinalarının dizaynı, üretimi ve satışına odaklanan Fong’s Industry Group, 1963 yılında Hong-Kong’da kuruldu. 1990 yılında, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda kamuya açık listelenerek alanında bir ilk olan firma, 2011 yılında China Hi-Tech Grubu’nun (CHTC) bir parçası oldu.

Tekstil Devi Çin’in Güçlü Motoru; CHTC

Çin devletinin sahibi olduğu bir grup olan China Hi-Tech Group Corporation (CHTC),  Kamu Varlıkları Denetim ve Yönetim Komisyonu (SASAC) tarafından denetleniyor. Tekstil sektöründe geniş ölçekli bir girişim olan ve Çin’in küresel tekstil pazarındaki en önemli gruplarının başında gelen CHTC, birçok önemli markaya sahip. 1998 yılında eski Çin Tekstil Endüstrisi Bakanlığı çatısı altında kurulan bu tüzel kişilik; Çin Tekstil Makinaları (Group) Co. Ltd., Yabancı Ekonomi ve Teknik İşbirliği İçin Çin Tekstil Endüstrisi için Tüzel Kişilik,  Çin Texmatech Co. Ltd, Çin Ulusal Kimyasal Elyaf Tüzel Kişiliği, Çin İpek Endüstrisi Tüzel Kişiliği vb. kurumların birleşmesinden doğdu. 2006 yılında CHTC, SASAC gözetiminde en üst kurumsal yapıya dönüştü.  Günümüzde 50 binden fazla personeli ve 20 doğrudan iştiraki bulunan grubun, Çin ve Çin dışında hisse senedi listelenen 5 şirketi bulunuyor. Bu şirketlerden biri olan Fong’s Industries Company Hong Kong Borsası’nda listelenmiş durumda.

CHTC’nin sahibi olduğu tüm şirketler hem Çin’in 20 şehrine, Çin dışında da 20 ülkeye yayılmış olarak tekstil makinaları, tekstil ve ticaret, yeni fiber malzeme,  ticari araç ve ağır makine, gayrimenkul ve yatırım gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürüyor. Grubun 6 iş biriminin merkezinde Jingwei Textile Machinery ve CHTC Ağır Sanayi yer alıyor. Tekstil üretimi ve ticareti CHTC’nin Çin içindeki dışındaki en büyük işi kabul ediliyor. Yeni elyaf malzemeleri işi ise CHTC’nin yeni ve gelişmekte olan iş kolunu oluşturuyor.

Büyük Tekstil Makine Markalarını Kapsıyor

Tekstil makinaları iş kolunda küresel pazarda lider olmayı hedefleyen CHTC’nin  bünyesinde; pamuk eğirme ve dokuma ekipmanları, kimyasal elyaf ekipmanları, baskı ve terbiye ekipmanları ile nonwoven ekipmanları bulunuyor. Çin pazarına bugüne kadar 3 milyar dolarlık kimyasal elyaf ve tekstil makinaları tedarik eden grup, 50’den fazla ülkeye de 60 projede 5 milyon iğ kapsayan iplik ve dokuma ürünlerini içeren tam hat tedarik etti. Asya, Afrika, Latin Amerika ve Avrupa pazarlarına dönük çalışmalar yürüten CHTC, bugüne kadar 80 denizaşırı projede 2.5 milyon iğ rakamına ulaştı. Tekstil ham maddeleri, tekstil, ipek ve konfeksiyon ihracat ve ithalatı içi 7 firması bulunan grubun yıllık ithalatı 0.8 milyar dolar iken, ihracatı 0.25 milyar doları buluyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yatırımları ve faaliyetleri desteklenen grubun iğ sayısında artış hedefleniyor.

CHTC’nin tekstil makinaları iş biriminde, AR-GE, üretim ve pazarlama branşlarında bir dizi firma yer alıyor; Jinwei Textile Machinery, CHTC Heavy Industry (Zhengzhou Textile Machinrey, Fong’s, Autefa, Fehrer, F.O.R ve OCTIR.  Çin’in en geniş tekstil makinaları iş kapsamını oluşturan CHTC tarafından, pamuk iplik ve dokuma makinaları için komple üretim hattı, kimyasal lif cihazları, baskı ve boyama ekipmanları, nonwoven ekipmanları ve tekstil makinaları için özel parçalar üretiliyor. CHTC, Çin iç pazarının yanı sıra 50’den fazla ülkeye bu makinaları ve ekipmanları ihraç ederek küresel rekabette üstün bir konuma ulaştı.

Doğal elyaflar alanındaki tekstil makinaları işinin merkezinde Jingwei Textile Machinery firması yer alıyor. Firma, trend haline gelen kısa süreçlerde doğal elyaf eğirme ve dokuma prosesi, yüksek verimlilik, otomasyon, yüksek hız ve zeka, süreç görüntüleme ve yönetme gibi konulara odaklanmış bulunuyor. Firma geliştirdiği elektronik uygulamalar ile makinaların daha az güç tüketmesi konusunda çözümler geliştirirken, iplik hattı ve dokuma hattı için gerekli bütün teknolojileri yüksek kalitede tedarik ediyor.

Küresel pazarda CHTC grubunun en bilinen markaları baskı, boya ve terbiye makinaları segmentinde biliniyor. Fong’s Industries Company Limited’in merkezinde olduğu bu segmentte, CHTC terbiye için enerji ve su tasarruflu, çevre koruma özelliklerine sahip yeni teknolojilerini sunuyor. ‘Tek Noktadan Çözüm- One Stop Solution” sloganı ile faaliyetini sürdüren firmanın girişimleri arasında şunlar yer alıyor; Fong’s Industries Company Limited, Fong’s National Engineering Company, THEN Maschinen (HK) Limited, Goller (HK) Limited, Xorella Hong Kong Limited, Fong’s Water Technology Co. Ltd, CHTC Heavy Industry Co Ltd, CHTC Jove Heavy Textile Machinery Co. Ltd, Jingwei Textile Machinery Co Ltd, Huangshi Jingwei Textile Machinery Co Ltd.

Nonwoven teknolojilerinde CHTC’nin sahip olduğu girişimler şöyle sıralanıyor; Autefa Solutions Germany GmbH, Autefa Solutions Austira GmbH, Autefa Solutions Italy S.p.A. ve CHTC’nin diğer firmaları. Grup bu firmalar ile spunbond, meltblown, needle punching, spunlaced makinaları üretimi gerçekleştiriyor. Nonwoven sektörünün talep ettiği verimlilik odaklı makinaları üreten CHTC, aynı zamanda müşterilerine spunbond, spunlace, needle punching, ABS, kalender bağlar, melt blown ve diğer kompozit ve çözümleri tedarik ediyor.

Kimyasal elyaf ekipmanları işinde ise CHTC Heavy Industry Company uzmanlaştı. CHTC, dünyanın en büyük viskon makinaları ve haşıl makinaları tedarikçisi iken, dünyanın en büyük üç polyester elyaf makine üreticisinden birisi. Bir polyester elyaf hattının yıllık kapasitesinin 60 bin ton, viskon için 50 bin ton ve ıslak süreçte akrilik için 15 bin ton belirtiliyor. Son yıllarda kimyasal elyaflar alanında elde edilen gelişmelerle teknolojilerde hem kapasite hem de verimlilik artışı elde edildi. Karbon elyaf, aramid elyaf, yüksek mukavemetli ve yüksek modüllü polietilen elyaf endüstrinin hizmetine bu teknolojilerle sunuluyor. Makine üretim segmenti kadar elyaf üretimi ile de pazarda söz sahibi olan Hi-Tech Elyaf Grubu, dünyanın en büyük viskon iplik üreticisi. Grup, yıllık 23200 ton viskon iplik, 47 bin ton  linter pamuk hamuru ve 7 bin ton kimyasal elyaf yağ çözümü sunuyor. Grup, yüksek performanslı karbon elyaf üretimi ve kompozit malzemeler için Çin’in en geniş endüstriyel tesisini Shenyang’da kurdu.

Giyim Sektörüne Tam Destek

Giyim ve konfeksiyon sektörünün en önemli iş kolu olarak hem Çin ekonomisinde hem de CHTC’nin portföyünde yer alması ile, grup, moda ve tasarım segmentlerine dönük girişimlere de imza atıyor. 2011 Mart ayında, CHTC ve Pekin Belediye Başkanlığının işbirliği ile Çin’in en büyük kültürel ve endüstriyel bölgesinin Ulusal Moda ve Orjinallik Merkezi Moda Ağı (National Fashion &Originality Center-Beijing (Songzhuang) Fashion Hub) adıyla oluşturulması hedefleniyor. Bu proje ile Pekin’in Paris, Milan, Londra, New York ve Tokyo gibi bir moda merkezine dönüşmesi öngörülüyor.

ITMA ASYA’da W1 Salonu CHTC Salonu Oldu

Tekstil makinaları segmentinde özellikle boya, baskı ve terbiye makinalarıyla güçlü girişimlere ve markalara sahip olan CHTC, Haziran ayında gerçekleştirilen ITMA ASYA CITME fuarında W1 Salonunu tam olarak kapatarak gücünü sergiledi. Grup, CHTC Salonu adını alan W1 salonunda FONG'S, GOLLER, THEN, XORELLA, MORTFORTS FONG’S ve FONG’S WATER TECHNOLOGY ürün gruplarını sergiledi. CHTC’nin salonunda terbiye, boya ve baskı makinalarının yanı sıra pamuk ve yapay elyaf ürünleri, boyama, terbiye ve nonwoven ürünleri de sergilendi.

Dünya çapında 7 binden fazla müşterisi bulunan FONG’S Group çatısındaki markalar da standlarında yeni teknolojilerini ziyaretçilerin ilgisine sundu. FONG’s C1 standında Yeşil Yenilik- Green Innovation’  sloganı ile geçen yıl başlattığı yeni ürün lansmanını sürdürdü. ‘Tek noktada-one stop’ komple çözüm sunma ilkesiyle hareket eden firma, TEC Serisi Yüksek sıcaklık boyama makinalarıyla ilgi çekti. Küresel tekstil pazarında  boya ve terbiye operasyonlarında artan enerji maliyetlerinin yanı sıra ekolojik ve çevre koruma gibi gereksinimlerin de öne çıkması, üreticileri ‘düşük maliyet, yüksek kalite ve çevre koruma’ konularında yeni çözümlere yönlendiriyor.

Alex Wan Sektörü Değerlendirdi, Yenilikleri Anlattı

China Hi-Tech Group’un ITMA ASYA fuarının ikinci günü düzenlediği basın konferansı yoğun ilgi gördü. Burada konuşma yapan Fong’s Industries Company Limited CEO’su Alex Wan, grup hakkında önemli bilgiler verdi. Boya ve terbiye endüstrisinin, bugüne kadar görülmemiş mutsuz bir tablo ile karşı karşıya olduğunu belirten Wan, şunları söyledi; “Küresel tekstil pazarı ekolojik ve çevresel korumaya doğru gidiyor. Enerji maliyeti günden güne tırmanıyor ve finansal kriz sürekli Avrupa bölgesinde, hatta Asya-Pasifik bölgesinde bile yayılmaya devam ediyor. Buna rağmen, biz CHTC önderliğinde, Fong’s Industries’in ışıldayacağını ve Çin ulusal tekstil sanayisinin gençleşmesine katkıda bulunacağına ve ‘Tekstil Ükesi’nden ‘Tekstil Gücü’ne doğru adım adım ilerleyeceğine inanmak için her türlü sebebimiz var” dedi.

Fong’s’un geçen yıl sunmaya başladığı ‘Tek noktada YEŞİL Yenilik - One-stop GREEN Innovation’ sloganıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Wan, ITMA ASYA fuarına da, Fong’s National, THEN, GOLLER, XORELLA, MONFORT’S FONG’S ve FWT markalarıyla katıldıklarını söyledi. Wan, bu markalar ile; ön işlem, boyama, işlem sonrası ve suyun yeniden kullanımı gibi noktalarda tek elden komple çözüm sunduklarının altını çizdi.

Monforts Fong’s Zhongshan’da 5 Kat Büyüyor

Monforts Fong’s firmasının ram üretimini geliştirmek için fabrikasını Zhongshan’a taşıdığını dile getiren Wan, müşterilerinin güveninin kendilerini motive ettiğini ve Monforts Fong’un daha ileriye gitmesi için destek olduğunu söyledi. Montex 6500 ramının kalite ve performans açısından müşterilerinden tam not aldığını ifade eden Wan, bu ürünün fuarda sergilendiğini de hatırlattı. Wan, “2010 yılında ilk defa üretilmesinden ve satılmasından bu yana 90’dan fazla bu makinadan satış gerçekleşti ve hizmete girdiler. Haziran ayında, Monforts Fong’s 25 bin metrekarelik bir alana sahip olan Shenzhen fabrikasından 68 bin metrekarelik Zhongshan fabrikasına geçerek gücünü arttırdı.” dedi.

ITMA Barselona’da 23 Eylül 2011’de yaptıkları basın toplantısı döneminde Zhongshan’daki yeni fabrikanın şekillenmeye başladığını hatırlatan Wan, 186 metrekarelik ek bir alanın Haziran 2012’nin ortalarında satın alınarak tesis alanının genişletileceğini duyurdu. Wan sözlerini şöyle sürdürdü; “Temmuz sonu gibi, bu arazinin satın alma işlemlerinin tamamlanması bekleniyor, böylece toplam fabrika alanı 402 bin metrekare alana ulaşacak. Böylece Zhongshan tesisi ile batı Pearl Nehri Deltasndaki Shenzhen Fabrikası’nın 5 katış büyüklüğe ulaşmış olacağız. Bu fabrikanın oluşturulmasına katkılarından dolayı CHTC’ye Fong’s Industries Co. Ltd adına teşekkür ediyorum.”

Fong’s National’ın yeni TEC Serisi yüksek sıckalık boyama makinasına değinen Alex Wan, Fong’s’un bu alana sürekli yenilikler getirdiğini belirtti. Wan; “Bu seri özellikle kompakt ve hassas yapılara sahip kumaşlar için geliştirildi. Farklı kapasitelerde üretim yaptık; 200kg, 250kg ve 300kg. Her biri farklı kumaş ağırlığı, elektrik ve su tüketimi gereksinimini karşılıyor. Seri, daha düşük maliyet, yüksek kalite ve yeşil çevre konsepti müşterilerin taleplerini karşılıyor, emisyonu azaltıyor.” dedi. Fuarda CHTC Salonu’nda TEC Serisi MITIDEC 3’un Fong’s  standında sergilendiğini kaydeden Wan, MIDITEC 3’ün boyahaneler üzerinde kapsamlı bir yönetim ve otomatik kontrol sağlayan LCD ekranlı FC30 Multi-fonksiyonel Program Kontrol Edici ile sunulduğunu açıkladı.

TEC Serisi Yüksek Sıcaklık Boyama Makinası, yeni nesil tasarımlara sahip. Doğal ve sentetik lifler ve harmanlanmış ürünler gibi farklı ve çeşitli boyama işlemleri gerçekleştiren makine, sıkı ve kırışıksız ve hassas kumaşlar için özel olarak tasarlandı. Çeşitli yeni fonksiyonlar ile makinada, pamuk reaktif boyama işlemi açık renk için yaklaşık 248 dakika sürüyor. Çevre dostu olan makinada su tüketimi ise; açık, orta ve koyu tonlar için sırasıyla her bir kilo için 27.5, 37.8 ve 47.7 L/kg olarak açıklandı.

Makinanın JUMBOTEC modeli 300kg, MIDITEC modeli 250kg ve MINITEC MODELİ DE 200kg kapasiteye sahip. Kullanıcı 1-12 tüp aralığında kendi seçimini yapabiliyor. FC30 renkli çok fonksiyonlu kontrol ünitesi de sıvı sıcaklık sapmasını +/-3 dereceye kadar minimize ediyor. Patentli Lint Collector ise özel havlu ve yapağı gibi gevşek tekstil türleri için tasarlandı. Tiftik kolektör altında bikir ve boşaltma sırasında tahliye edilebilir. FONG’s standında TEC serisinin MIDITEC modeli ziyaretçilere birebir gösterildi.

Monfong Büyümesini Sürdürüyor

Fong’s Industries Group ve A. Monforts Textilmaschinen GmbH & Co. KG arasındaki ortak girişimi Çin pazarında başarılı sonuçlar elde etti. Almanya merkezli A. Monforts’un teknolojik desteği ile geliştirilen Monfong stenter makinaları, yüksek üretkenlik gücüne sahip Çin’de 1.300’den fazla satış setine ulaştı. Monfong’un bilinen 328/329 Stenter serisinin deneyimi ile Monforts Fong’s tarafından Monfong 829 ES Stenter üretildi Bu makine ısı geri kazanma sistemi, gevşetme kurutma, devamlı boyama aralığı, çekme aralığı, ışın sarısı gibi teknik donanımlara sahip.

Monforts Fong’s tarafından 2010 yılından bu yana üretilen Montex 6500 stenteri de Çin ve Güney Doğu Asya’da büyük ilgi görüyor. Firma Nisan ayında döneminde 100 civarında bu üründen sattığını açıkladı.

THEN The Synergy Ekonomik Çözüm Getiriyor

THEN’in The Synergy 500G2’yi ITMA ASYA’da öne çıkardığını ifade eden Alex Wan, efsanevi olarak nitelendirdiği Air Flow Boya Makine serisinin son halkası olarak bu makinayı tanıttı. Syn500G2’nin düşük likör oranına dikkati çekti; “Pamuk için 1.:3.5, polyester için 1:2.5 likor oranı söz konusu. Geniş bir uygulama yelpazesi ile tekstil işletmelerine büyük ekonomik faydalar getiriyor. Bu arada, çevre kirliliği konusunda da endişeleri ortadan kaldıracak özelliklere sahip”.

Efsanevi kabul edilen THEN-AIRFLOW’un en son sürümü olan The Synergy 500G2, mükemmel bir yüksek sıcaklık verme özelliği ile saf yün hariç her türlü lif için uygunluğu ile her boyahaneye ulaşmayı hedefliyor. Pazardaki en düşük likör oranı ile makine verimliğini arttıran AIRFLOW teknolojisi patentli The Synergy, ekolojik talepleri de net olarak yanıtlıyor. Ürün, ayrıca kendi kendini temizleyen yeni filtre sistemi gibi ekstra özellikleri ile işlem süresinde yüzde 25 tasarrufu garanti ediyor.

Goller Sentansa ile Yine Dikkat Çekti

Goller’in Sentansa Yıkama Ünitesi ve Universa konveyör kompartamnı ile yüksek kaliteli tekstil ürünü talebinin en doğru şekilde karşılandığını belirten Alex Wan, markanın her zaman sürekli ıslak işleme ekipmanı geliştirme ve üretme konusunda kendini geliştirdiğini dile getirdi. Yeni makinanın, yüksek ve alçak seviyelerde daldırmalar için esnek bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Wan, düşük sıvı seviyesinde de kullanılabilen cihazın tesislere daha fazla yıkama ile üretim esnekliği getireceğini aktardı.

Goller markasının yeni arındırma ve ağartma makinası UNIVERSA konveyör konut bölmesi ile konveyör bandın kumaşın taşınmasını daha istikrarlı bir hale getirdi. Paslanmaz çelikten imal edilen ürün, işlemdeki kumaşın bekleme süresini, proses yönetim istemi Goller Multidata ile ayarlanabilir bir hale getiriyor.

Fiksajda Xorella Farkı

XORELLA markasının ise Vakum Düzenleme ve Fiksaj (heat setting) Makinası’nın satışının Jingwei Textile Machinery firmasının satış ağı ile genişlediğini söyleyen Wan, geçen yıl CHTC bünyesine katıldığından beri, Fong’s Industrinin çeşitli alt kuruluşları ile çalışmak için fırsat aradıklarını açıkladı. Wan sözlerini şöyle sürdürdü; “Jingwei Textile Machinery pamuk tekstil makinaları için güçlü bir satış ağına sahip ve zaten Xorella ile stratejik partnerlik için bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile Xorella’nın bütün vakum ve fiksaj makinalarını Çin pazarına ulaştırıyor. ITMA ASYA fuarında tüm iplik işletmelerine tam bir çözüm sunan enerji tasarrufu sağlayan XO Serisi, Jingwei’nin standında sunuldu.”

Enerji tüketiminde yüzde 15 ila 25 arasında kazanım sağlayan yeni XO Serisi, performans ve güvenirlilik talebini bir adım öteye taşıyor. Geliştirilmiş XO Buhar Sistemi, orta vakum teknolojisi ile kombine edilmiş ve yüzde 100 doymuş buhar ile tekstil ürünlerini nemlendirme, koyulaştırma (set)  ve önceden çekme ve gevşetme için kullanılıyor. Çok sayıda XO Serisi makine halı hazırda Çin ve Hindistan başta olmak üzere 50 ülkede tesislerde kullanılıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.