Brückner’den Dinarsu’ya Kaplama Hattı

Tekstil makinaları üreticisi Brückner, güçlü Türk halı üreticilerinden Dinarsu’ya bir kaplama hattı satışı gerçekleştirdi.

  20 Mart 2013 02:22 Çarşamba
Brückner’den Dinarsu’ya Kaplama Hattı

Türk tekstil makinalarının önemli makine tedarikçilerinden Brückner, Dinarsu Halı’ya yeni bir hat satışı yaparak, firmanın üretim gücünün artmasına katkı sağladı. İplik ve battaniye üretimine yönelik olarak 1955 yılında kurulan Dinarsu Halı, başarılı çalışmaları ile küresel piyasanın da bilinen üreticileri arasında yer alıyor. Uzunluğu ile örnekleri arasında öne çıkan yeni kaplama hattının, Dinarsu Halı’nın pazarda rekabet edebilmesi adına avantaj sağlayacağı belirtiliyor. Alınan yeni üretim hattında birçok özellik bir arada bulunuyor. Üretim kapasitesi açısından oldukça başarılı sonuçlar veren hat, halı cinsine ve üretim sürecine bağlı olarak yıllık 20 milyon metrekare üretim imkanı sağlıyor. Hattın sağladığı diğer özellikler arasında ise; havların bağlanması için ön sıvama ve kaplama, düz materyal veya nonwoven ile secondary (ikincil) sırt laminasyonu, kabartmalı veya düz köpük kaplama yer alıyor.

Brückner, hat üzerinde yaptığı özel çalışmalar ile verimlilik ve enerji maliyetinin düşürülmesine odaklandığını duyurdu.  Makinede üst ve alt hava sirkülasyon yoğunluğunu ayarlayan inverter kontrollü hava fanları, ayırma plakaları, halı nakil sistemi (stenter), yüksek kapasiteli düzeler, emme kanalları, düze ayar ünitesi, brülör, filtre elek konularını içeren başarılı çalışmalar gerçekleştirilmiş.

Duo-Therm Kurutucu ile Mükemmel Isı Dağılımı

Hattın kurutma üretim süreci toplam 23 adet kurutma kamarasında meydana geliyor. Bu kurutma sistemi halı sektöründeki kaplama işlemlerinde kendini üstün bir şekilde ispat etmesiyle tanınıyor. Gaz ısıtmalı kurutucuda halının havlı ve kaplanmış yüzeyleri için ısının ayrı ayrı ayarlanması mümkün kılarken, bu şekilde havlara zarar vermeyecek hassasiyette ve yüksek kapasitede kurutma sağlanıyor. Ayrılmış hava sirkülasyonu ile alt ve üst bölümler arasında 60ºC’lik bir ısı farkı elde etme imkanı bulunurken, Venturi karışım sistemi ile gaz ısıtmalarda mükemmel bir ısı dağılımı elde ediliyor. Ayrıca inverter kontrollü sirkülasyon havası fan motorları çeşitli halı cinslerine göre çok çabuk reaksiyon verebiliyor. Bu sayede hav deformasyonları önlenirken, Siemens S7 merkezi kontrol sistemi ile her kalitede üretimin reçetelendirilmesi ve sonucunda mükemmel bir tekrarlanabilirlik sağlanması mümkün oluyor.

Yeni geliştirilmiş Brückner halı aplikasyon ünitesi kullanılarak çeşitli kaplamalar köpük yapısındaki latex şeklinde uygulanabiliyor. Bu ünitede; köpük girişi, kenar sensörleri ile motorla kontrol edilen kenar sınırlandırıcıları ve motorlu gezdirici pasta dağıtım sistemi ile özel bir görüntü sistemi de yer alıyor. Kromlanmış rakle silindirlerinin su soğutmalı olması latexin yapışmasını önleyici özellik taşırken, kaplama mesafe (nip) ayarı millerle her iki taraftan motorlar vasıtası ile gerçekleştiriliyor. Söz konusu makinada bir tanesi ön sıvama ve diğeri yapıştırıcı/köpük aplikasyonu olmak üzere 2 adet kaplama ünitesi yer alıyor. Entegre düzeltme ünitesinde halılardaki olası yamukluklar düzeltiliyor ve bu düzeltmeler aynı zamanda desene göre de organize edilebiliyor. Ayrıca, 2 adet kamera sistemi ile halının sırtı veya havlı yüzeyi kontrol edilerek yamukluklar tam otomatik olarak düzeltilmesi sağlanıyor.

Yakın Plan: Dinarsu

1955 yılında iplik ve battaniye üretimine yönelik olarak Dinarsu İmalat ve Ticaret T.A.Ş. adıyla kurulan şirket, 1975 yılında tufting halı üretimine başlamış ve en önemli endüstri işletmelerinden biri haline geldi. Firma, tufting halı, nonwoven halı ve suni çim olmak üzere yıllık 10 milyon metrekare yer döşemesi üretebiliyor. Dinarsu Oeko-Tex Standart 100, TSE, ISO 9001 gibi önemli sertifikaları ile de tercih sebebi olmaya devam ediyor. Küresel piyasaya tam entegre yapısı ile müşterilerine hizmet veren firma, uluslararası fuarları da yakından takip ediyor. Domotex 2012 fuarına, 300 metrekare den daha büyük bir stand ile katılan Dinarsu, geniş P.P. ve PA6 rangelerinin yanı sıra Unique High Definition (76 dpi - 9.000.000 pixel/m2) baskı halıları sergileme imkanı buldu. Bu halılara ilave olarak yakın bir zamanda FIFA tarafından sertifikalandırılacak olan Suni Cim Hali Koleksiyonu da büyük ilgi ile karşılandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.