Brückner Müşterilerini İnovasyonla Buluşturmaya Devam Ediyor

Tekstil terbiye makinelerinin uzman üreticilerinden Brückner, inovasyon odaklı yeni makinelerini müşterileri ile buluşturmaya devam ediyor.

  09 Eylül 2016 09:00 Cuma
Brückner  Müşterilerini İnovasyonla Buluşturmaya Devam Ediyor

Tekstil kaplama ve terbiye, teknik tekstil, nonwoven ve yer kaplama alanında dünyanın önemli üreticilerinden Brückner, yüksek üretkenlik ve performans sunan modern üretim hatları ile müşterilerinin iş süreçlerine katkı sağlamayı sürdürüyor. Brückner, son olarak dünyanın önde gelen hazır giyim imalatçılarından biri olan Compagnie Mauricienne de Textile Ltée (CMT) ile yeni bir teknoloji iş birliğine imza attı.

Uzun yıllardan bu yana CMT hazır giyim firmasının önemli teknolojik yeniliklerle buluşmasını sağlayan Brückner, 1998 yılında patentli split akışlı hava sirkülasyon teknolojisine sahip ilk Brückner ram makinesini kurmuştu. Bugün hala etkin bir şekilde çalışan bu hat, CMT’nin üretimim hattında lokomotif konumda bulunmaya devam ediyor. Yıllardır süregelen bu başarılı iş birliğine yeni bir ürün ekleyerek devam eden Brückner, yüzde 15’e yakın elastan içeriğine sahip, yüksek hassasiyetli örme kumaşların aprelemesine özel bir makine geliştirdi.

Bu yenilikçi girişim, kumaşın çekmesini azaltmakta önemli bir avantaj sunuyor. Makine, dışarıdan kurutucunun içerisine kadar, tüm genişlik boyunca nemli kumaşı destekleyen bir kemere sahiptir. Bu durum hassas örme kumaşlar için özellikle önemli olmakla birlikte, kumaşın düşme ve bozulmalarını önlemekte. Kemer, özel işleme tabi tutulmuş bir teflonla kaplanmış olması sebebiyle, hassas kumaşlarda düşme ve izleri önlemede etkinliğini kanıtlayan bir performansa sahip.

Brückner, bu özel makinenin tasarımının bir parçası olarak, bir kez daha kanıtlanmış ve patentli split akışlı hava sirkülasyon sistemini kullandı. Bu sistem, aerodinamik optimizasyon sayesinde ciddi ölçüde verim artışı sağlarken, enerji tüketimi azalır ve kumaşa nazikçe muamele eden hava dolaşımı kullanılır. Patentli Venturi-karışımı ile birlikte, müşterinin dolaşan hava sıcaklıklarını her bir yarı bölgedeki süreç için münferit olarak ayarlamasına olanak tanır. Ayrıca kumaş ağı üzeri ve altındaki hava çarpması, iki hız kontrollü fan aracılığıyla kumaşın kurutma profiline uyarlanır. Bu durum ideal bir ısı dağılımı ve kumaş ağı üzerinde aşırı homojen ve hafif bir hava çarpmasına yol açar. İlave özel nozül kullanımı, kumaş üzerinde nazik rahatlama etkisine neden olur.

CMT, tüm bu özelliklere ek olarak makineye Brückner ısı kazanım sisteminin de dâhil edilmesini destekleyerek çevreye olan duyarlılığını güçlendirdi. Bu sistemde ise atık havadan gelen ısı, temiz havayı ön ısıtma yapmak için kullanılıyor. Bu temiz hava, birkaç noktada kurutma sürecine kabul edilir ve böylelikle kurutma işlemi sürekli olarak mümkün olan en iyi temiz hava/atık hava oranıyla gerçekleşir. CMT, hassas kumaşlarla üst düzey apreleme süreçleri için bu yeni apreleme hattı ile çalışmalarına devam edecek.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.