Brückner İçin Türkiye Önemli Bir Pazar

Ruckh ‘’Türkiye'deki çok deneyimli servis teknisyenlerimiz sayesinde, müşterilerimize her zaman yetkin destek verebildik ve hatta 2020'de en büyük halı kaplama siparişlerinden birini aldık.’’

  16 Haziran 2021 09:56 Çarşamba
Brückner İçin Türkiye Önemli Bir Pazar

Tekstil terbiyesi için komple hatların üretimini uzun yıllardan bu yana sürdüren Brückner’in Reklam ve Pazarlama Bölüm başkanı  Verena Ruckh ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda Brückner’e dair tüm merak edilenleri sorduk. Almanya da bulunan tesislerinde üretim yapmaya devam eden ender firmalardan biri olan Brückner Pazar lideri konumunu sürdürüyor. Ürettiği teknolojilerle müşteri odaklı çözümler sunan Brückner makineleri sektör temsilcilerine kazandırmaya devam ediyor.

S. Brückner olarak hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz? Genel olarak ürün ve hizmetlerinizden bahseder misiniz?

C. 70 yıldan daha uzun bir süre önce babam tarafından kurulan BRÜCKNER, tekstil terbiye için komple hatların geliştirilmesi ve inşasında dünya çapında lider şirketler grubudur. İlk başlarda ana faaliyetlerimiz, klasik tekstil terbiyesi için ram. Bu arada portföyümüzü önemli ölçüde genişlettik. Faaliyetlerimizi özetleyen başlıklar şunlardır: sürekliliğe sahip üretim hatları, makineler ve ağ benzeri materyalin kurutulması, finisajı, yüzey uygulamaları ve kaplanması için gerekli deneyim ve bilgi birikimidir. Bu, klasik tekstiller için her tür son işlem hattını, aynı zamanda zemin kaplamaları, dokunmamış kumaşlar veya cam kumaşların kaplanması ve finisajı için gereken hatları içerir. Müşterilerimize olabildiğince iyi hizmet verebilmek için doğal olarak enerji danışmanlığı, teknolojik danışmanlık, dünya çapında servis ve daha kolay makine kullanımı için dijital sistemler gibi kapsamlı hizmetler de sunuyoruz.

S. Hızlı tempolu teknoloji ve sürekli yenilik ile ulaşılabilen üretim yöntemlerinde önemli değişiklikler hakkında fikriniz nedir? Değişimi takip etmekte ve bunu operasyonlarınızda uygulamakta ne kadar başarılı oldunuz?

C. Yaklaşık üç yıl önce, bu eğilime ayak uydurmak için Almanya'da tamamen yeni bir üretim tesisi kurduk. Yeni üretim tesisimizde açıkça daha hızlı ve daha esnek hareket edebiliyoruz; büyük ve ağır makine bileşenleri çok daha kolay monte edilebilir ve taşınabilir ve üretim adımlarının büyük bir bölümünü otomatikleştirdik. Çalışanlarımızın bilgi birikimi de otomatik süreçlerde bizim için çok değerli olduğu için Almanya'daki konumumuz bizim için çok önemli. Ürün portföyümüz çok geniştir ve esnekliğimiz çok yüksektir, bu nedenle kendi araştırma ve tasarım bölümlerimizin, üniversiteler ve araştırma ortakları gibi ürünlerimizin geliştirilmesinde diğer ortakların üretimimize yakınlığı çok önemlidir. Kısa mesafeler ve regüler takas işlemleri, ürünlerimizin yüksek kalitesini garanti eder.

S. Brückner kaplama ve terbiye sistemlerini tercih ederek elde edilen su ve enerji tasarrufu seviyesi hakkında bizi bilgilendirir misiniz? Kendinizi fabrikalarında sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm peşinde koşan rakipler arasında sektörün neresine yerleştirirsiniz?

C. Terbiye, tekstil değer zincirindeki muhtemelen en enerji yoğun süreçtir. Bu nedenle yıllar önce enerji tasarrufu sağlayan sistemler geliştirmeye ve çevre dostu süreçleri teşvik etmeye başladık. Yeni makinelerin geliştirilmesinde kaynak ve enerji tasarrufu yönleri artık temelde ön plandadır. Halihazırda uygulamaya koyduğumuz ve müşterilerimizin de yararlanabileceği ve böylece rekabet güçlerini artırabileceği birçok başlangıç ​​noktası var. Isı ve elektrik enerjisinde önemli tasarruflar elde etmek için müşterilerimize hatları olabildiğince enerji verimli kullanmaları için çeşitli asistan sistemleri sunuyoruz. Kanıtlanmış bağımsız akışlı hava sistemimiz, aynı zamanda daha az enerji tüketimi ile daha yüksek üretim çıktısı sağlar. Ek olarak, tesislerimiz enerji tasarrufu sağlayan tahrik sistemleri ve talep üzerine ısı geri kazanım ve hava kirliliği kontrol sistemleri ile donatılmıştır. Optimize edilmiş otomasyona sahip ısı ayarlamaları ile bekleme süreleri kontrolü ile, verimlilik artırılırken enerji tasarrufu tekrar sağlanabilir. Bununla birlikte, her şeyden önce, müşterilerimize ister Leonberg'deki Teknoloji Merkezimizde ister doğrudan müşterinin tesisinde teknolojik destek ve eğitim sunuyoruz. Çoğu zaman, müşterilerle birlikte üretim süreçlerine baktığımızda, tüm tesis için daha fazla tasarruf potansiyeli keşfederiz; bu, tutarlı bir şekilde uygulanırsa, bireysel operasyonlarda enerji ve çalışma süresinde önemli bir azalmaya yol açabilir.

S. Bize Brückner'ın gelecekteki stratejileri hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Bunlara küresel ölçekte ulaşmak için hangi aşamadasınız?

C. Bildiğiniz gibi, bir sonraki ITMA 2023'te gerçekleşecek ve elbette her ITMA, küresel tekstil endüstrisi için önemli bir olay. O zamana kadar, bugün üzerinde çalışmakta olduğumuz daha da fazla enerji tasarruflu ürünü müşterilerimize tanıtacağız. Aynı zamanda, müşterilerimiz için daha da iyi bir uzaktan hizmet üzerinde sürekli çalışıyoruz, çünkü salgının etkileri, makinelerin devreye alınması dahil birçok şeyin çevrimiçi olarak yapılabileceğini gösterdi. Hatların kestirimci bakımı da gelecekte büyük bir konu olacak. Sonuçta, bir makinenin fiyatı ne olursa olsun - yalnızca çalışmadığı ve üretim yapamadığı zaman ekstra maliyetlidir. Bu nedenle uzaktan servisle desteklenen sürekli ve uzman bakım, gelecek için önemli bir standarttır.

S. 2020'yi şirketiniz için nasıl değerlendiriyorsunuz? 2020'de ne gibi kazançlar ve kayıplar yaşadınız? 2021'de küresel pazarları ve Türkiye pazarını değerlendirir misiniz?

C. 2020 yılı pek çok açıdan olaylı geçti - birincisi, birçok müşterinin müşterilerinin nasıl davranacağını bilmemesi ve bu nedenle siparişleri iptal etmesi veya ertelemesi, ikincisi de çalışmalarımızı çok kısa sürede eskisinden daha fazla dijitalleştirmek zorunda kalmamız. Ayrıca Covid nedeniyle zamanında teslimat yapamayan taşeronlardan teslimat kesintileri yaşandı. Hiçbir zaman kesinti yaşamadık, ancak büyük bir esneklik sayesinde tüm siparişleri planlandığı gibi teslim edebildik. Türkiye pazarı, kısa bir kısıtlama döneminden sonra çok olumlu bir şekilde gelişti. Türkiye'deki çok deneyimli servis teknisyenlerimiz sayesinde, müşterilerimize her zaman yetkin destek verebildik ve hatta 2020'de en büyük halı kaplama siparişlerinden birini aldık!

S. Eklemek istediğiniz herhangi bir şey var mı ?

C. Türk müşterilerimizle olan işbirliği her zaman çok olumludur, çünkü firmaların çok iyi eğitimli personeli var, aynı zamanda makinelerimizin kalitesini ve verimliliğini de doğru bir şekilde kullanabiliyorlar. Birçok Avrupalı ​​tekstil üreticisi şu anda tedariklerini Türkiye'ye taşıyor ve daha önce bahsedilen yakınlık ve yetkinlikler hızlı, güvenilir ve yüksek kaliteli teslimatları garanti ediyor. Bu da ancak Türkiye'de kurulu yüksek kaliteli tekstil makineleri sayesinde mümkün. Klasik ve teknik tekstiller alanında yüksek kaliteli ürünlere üretim geçişlerinde daha fazla Türk müşteriye destek ve partner olabilirsek mutlu oluruz. Burada uzun yıllara dayanan deneyimimize ve bilgi birikimimize her iki taraf için de karlı bir şekilde katkıda bulunabiliriz. Türkiye'deki tekstil üreticilerinin bunun için teknik, finansal veya satış açısından her açıdan mükemmel bir potansiyel sunduğuna inanıyoruz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.