Beneks, ECODYE ile Fark Yaratıyor

Apre ve kumaş hazırlama makinelerinin uzman firmalarından Beneks, kumaş boyama makinelerinde sunduğu yeniliklerle adından başarıyla söz ettiriyor.

  30 Mayıs 2016 09:00 Pazartesi
Beneks, ECODYE ile Fark Yaratıyor

Tekstil sektöründe 1988 yılından bu yana hizmet veren, apre ve kumaş hazırlama makineleri konusunda uzmanlaşan Beneks, 1998 yılından itibaren portföyüne eklediği kumaş boyuma makineleri ile yeni teknolojileri sektöre kazandırmaya devam ediyor. İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan, 2 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasında çalışmalarını sürdüren Beneks, kaliteyi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak ürettiği tekstil makinelerinde sunduğu avantajlarla adından başarıyla söz ettiriyor.

Son olarak katıldığı Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, KTM 2016’da geniş bir ürün gamı ile yer alan Beneks, özel olarak dizayn edilen ve sunduğu enerji tasarrufu ile dikkat çeken ECODYE kumaş boyama makinesini ziyaretçilerine tanıttı. KTM 2016’da sergiledikleri ürün gamı hakkında bilgi veren Beneks Makine Üretim Sorumlusu Ufuk Çakır, tanıtımını yaptıkları makine grubu ile ilgili şu açıklamalara yer verdi; “KTM 2016’da özel dizayn edilmiş kumaş boyama makinemiz ECODYE’ı tanıtıyoruz. 1/4 flotte oranı ile çalışan ve özellikle su ve enerji tasarrufu anlamında avantajlı bir makine. Bunun dışında Ram’ın girişinde bir fular grubumuz bulunuyor. Yine Ram makinesinde fuların üzerinde kapasite artırımı yapabilmek, Ram’ın yüzde 30 daha fazla hızlandırılmasını sağlayabilmek için kumaş ön kurutma işlemi yapan baraban bir kurutmamız var. Bu makine 2 buçuk bar’da ve 130 derece buharla çalışıyor. Yine burada ziyaretçilere tanıttığımız ürünlerimiz arasında açık en enzim yıkama teknemiz var bir filitre ile beraber.  Bu makinede de açık en kumaşların üzerindeki enzimleri kapalı devre bir sistemle çalıştırıp, kendi içindeki suyla filtre ederek, aynı suyu tekrar nozullarla basan ve kumaşın üzerindeki enzimleri arıtabilen bir sistem geliştirdik.

Kahramanmaraş pazarında finishing makineleri ile önemli bir paya sahip olduklarını dile getiren Ufuk Çakır, boya makineleri alanında da pazarda önemli bir paya sahip olmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

ECODYE Enerji Tasarrufu ile Dikkat Çekiyor

KTM 2016 fuarında ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken makinelerden biri olan ECODYE; çevre koşulları, enerji tasarrufu ve maliyet unsurlarının ön planda tutulduğu günümüz tekstil endüstrisine sağladığı önemli katkılarla öne çıkıyor. Çok daha kaliteli boyanmış bir kumaş yüzeyi elde etmek amacıyla tasarlanan ECODYE, konvansiyonel HT boya makinelerine oranla çok daha düşük elektrik, buhar ve su tüketimi ile işletmelerin aradığı makinelerden biri olmayı başardı. ECODYE her tipte pamuk, viskon, sentetik, lycralı ve bunların karışımı örgü ve dokuma kumaşları maksimum yüzey kalitesi ile boyayabiliyor. Tüm proses boyunca kilogram başına ortalama 37 litre su tüketen ECODYE, bu özelliği ile doğanın sürdürülebilirliğine de katkıda bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.