Bayer MaterialScience Adını Değiştirdi

Bayer MaterialScience, Covestro adı ile faaliyetlerine devam edecek

  24 Kasım 2015 08:05 Salı
Bayer MaterialScience Adını Değiştirdi

Tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu kimyasalları üreten Bayer MaterialScience, Eylül ayının başından itibaren faaliyetlerine Covestro adı ile devam edecek. Bayer’den bağımsız bir statüde olacak olan Covestro, başta ev tekstili olmak üzere teknik tekstilde kullanılan poliüreten ve polikarbonat maddelerin üretimine odaklanacak. Ayrıca tekstil sektöründe kullanılan laminasyon için özel kimyasallara da yönelecek olan firmanın CEO’u olarak Patrick Thomas olarak atanırken, diğer yönetim kurulu üyeleri ise Frank H Lutz, Dr Klaus Scheafer ve Markus Stellmann’dan oluşuyor.

Covestro CEO’su Patrick Thomas, şirketi 2018 ortalarında borsaya açmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Bağımsızlık, global rekabette daha çabuk, etkin ve esnek bir şekilde tutunmamızı sağlayacak” dedi. Dünyayı daha aydınlık bir hale getirmek mottosu ile yola çıktıklarını söyleyen Thomas, “İnovasyonu teşvik ederek, topluma fayda sağlayan ve çevresel etkileri azaltan teknolojiler ve ürünler aracılığı ile büyümeyi planlıyoruz” dedi. Tekstil sektörünün yanı sıra otomotiv, inşaat ve elektronik sektörlerine de yöneleceklerini ifade eden Thomas, öncelikli hedeflerinin arasında sürdürülebilir bir üretim olduğunu söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.