Alman Krantz ve Artos ITMA ASYA’da

Krantz ve Artos marka makinalarının sahibi Interspare firması, ITMA ASYA fuarında, hem bu bölgedeki mevcut müşteriyle ilişkisini kuvvetlendirmek istiyor, hem de potansiyel yeni müşterilere ulaşmayı hedefliyor

  19 Mart 2013 22:11 Salı
Alman Krantz ve Artos ITMA ASYA’da

Almanya merkezli Interspare firması Krantz ve Artos markalı makinalarıyla 12-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ITMA ASYA CITME fuarında yer alacak. Firma,  Alman Tekstil Makinacıları Derneği VDMA ile kombine edilmiş bir şekilde ürünlerini ve teknik kadrosunu Salon E2 Stand E36’da buluşturacak. Tekstil üreticileri, Krantz Artos ve Stentex ekipmanlarından üretimde nasıl fayda sağlayacaklarını, üretim tesislerinde hazır kurulu sistemlerin optimizasyonunu ve yeni verilen makine siparişlerinde üretimin ne zaman tamamlanacağını ve teslim edileceğini direkt olarak fuarda öğrenebilecekler.

Interspare firması, geçen yıl gerçekleştirilen ITMA Barselona fuarında, ziyaretçilere 2007 yılında bünyesine dahil ettiği Krantz ve Artos markalarına yeni ekipman tedariğini sergilemişti. Bugüne kadar çok sayıda Krantz K 30 stenter frame geliştirildi ve tamamen yepyeni bir makine olarak müşterilerine teslim edildi. Romanya ve Fas'taki müşterilere bu ürünler yoğun olarak satıldı. Buna ek olarak Artos Unistar eski bir Artos müşterisine satıldı.

ITMA Asya fuarına katılarak, Asya pazarındaki müşterilerinin dikkatini çekmek ve bunun da ötesinde eski Krantz ve Artos müşterilerinin bu markaya olan güvenini arttırmayı amaçlayan Inserspare firması, Çin’in yanı sıra Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Vietnam ve Kamboçya pazarlarına da odaklanıyor.

Yedek Parça Üretiyordu, Makinacı Oldu

Interspare Yönetici Direktörü Dirk Polchow sistemlerinin şu anda daha iyi çalıştığını, iki haneli üretim rakamlarına geldiklerini söyledi. Polchow; “Örnek vermek gerekirse, her yıl Krantz K30 üretebilecek kapasiteye ulaştık. Dünya pazarında aktif bir yedek parça üreticisinden tekstil makinası üreticisi konumuna gelmek çok büyük bir adımdı. Bu pazarda büyüyebilmek için gerekli olan tesise ve yüksek kaliteli network ağına sahibiz, yedek parça sektöründe iyi tanıdığımız firmalarda önemli bir etken. Bunun yanı sıra Babcock be Moenus'un eski çalışanlarından gelen bir know-how'a da sahibiz.” dedi.

Krantz müşterileri için önemli olanın üretim süreçlerini yeniden yapılandırmak ve geliştirmek olduğunu söyleyen Polchow, Krantz K30’un istikrarlı yüksek sıcaklık özelliği ile, bu bağlamda müşterilerine optimum ön şartı sağladığını dile getirdi. Tekstil sektöründe önemli bir tecrübeye sahip, şirketin müşteri yönetim müdürü Hartmut Büchner, K30'un ilk olarak 1999 yılında, bir Krantz yeniliği olarak ITMA Paris'te sergilendiğini hatırlattı. Büchner; “Çünkü stenter framelar zaman içerisinde çok gelişti. Bizim düşük bakım maliyetlerimiz ve yağlı serbest zinciri (lubricant free chain) sistemimiz hala bir ürün avantajı olarak geliyor. Makinamız günümüzde kullanılan en iyi stenterlarla karşılaştırılabilecek kalitede üretiliyor” diye konuştu.

Yakın Plan: Interspare

Son yıllarda önemli adımlar atan Interspare firması, Reinbek’te kurulu bulunan üretim alanında, makinalarının ilk yüklemesini yapıyor ve son yükleme müşterilerin üretim sahasında gerçekleştiriliyor. Carsten Kalek ve Dirk Polchow tarafından 1994 yılında kurulan Interspare firması, tekstil terbiye sektörüne yedek parça tedariği ile yola çıktı. Firma, 2007 yılında Artos, Babcock (BTM), Fametex, Haas, Krantz ve Spentex markalarının bütün lisans, patent ve haklarını satın alarak makine üretim sürecine girmiş bulunuyor. 3 bin metrekarelik yeni lojistik merkezi ile birlikte firma Krantz ve Artoz makinaları için güçlü bir tedarik ve stok imkanı sunuyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.