Ak-Kim Birleşmiş Milletlerden Onay Aldı

Türkiye’nin önde gelen kimyasal madde üreticilerinden Ak-Kim GRI Sürdürülebilirlik Raporlaması’ndan geçer not aldı

  13 Ocak 2014 08:40 Pazartesi
Ak-Kim Birleşmiş Milletlerden Onay Aldı

Türkiye’nin önde gelen kimyasal madde üreticilerinden Ak-Kim sürdürülebilirlik raporlama çerçevesi olan GRI (Global Reporting Initative) Sürdürülebilirlik Raporlaması’ndan geçer not aldı.

1977 yılında faaliyete geçen Ak-Kim, Yalova ve Çerkezköy’de yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alana kurulu, yüksek teknolojiye sahip 3 fabrika ve 20’ye yakın üretim tesisinde görmüş inorganik, organik kimyasallar ve tekstil yardımcı maddeleri ile kağıt ve su kimyasalları, çimento öğütme, beton katkı ve yapı kimyasalları üretiyor.

Küresel İlkeler Sözleşmesi

Geniş ürün yelpazesiyle başta tekstil, metal, gıda, temizlik, su arıtma, korozyon ve kışır önleme, kağıt endüstrisi, ilaç ve inşaat olmak üzere farklı sanayi gruplarına hitap eden Ak-Kim, kamu ve özel sektör firmalarının sürdürülebilir ekonomi ve kalkınma kriterlerinin yerine getirilip getirilmediğini denetlendiği GRI Sürdürülebilirlik Raporlaması’ndan geçer not alarak çevre, iş güvenliği, çalışma standartları gibi konularda evrensel standartları yakaladığını kanıtladı.

 

Türkiye’de birçok firma tarafından tercih edilmeye başlanan sürdürülebilirlik raporlama çerçevesi olan GRI Sürdürülebilirlik Raporlaması, küresel olarak en çok tercih edilen sürdürülebilirlik raporlamasıdır. İlk hali 1997 yılında Boston’daki CERES adlı sivil toplum kuruluşu tarafından geliştirilen rapor kurumların çalışanları, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar, muhasebeciler gibi birçok sektörden temsilcinin katılımıyla tartışılmakta ve kullanıma sunulmaktadır. GRI, Ekim 2006’da Amsterdam’daki dünya konferansında 3.Sürdürülebilirlik Raporlama Rehberi’ni kullanıma açmıştır. Bu rehber küresel sürdürülebilirlik programına katkıda bulunmak ve dünya toplumuna sürdürülebilirlik performanslarını sunmak isteyen şirketler için bir milat olmuştur.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.