USTER Tekstil Yangınlarına Karşı da Tam Koruma Sağlıyor

Tekstil endüstrisi için kalite kontrol teknolojilerinin lider üreticisi Uster Technologies, geliştirdiği JOSSI FIRE SHIELD ile tekstil yangınlarına karşı da tam koruma sağlıyor

  07 Ocak 2015 09:25 Çarşamba
USTER Tekstil Yangınlarına Karşı da Tam Koruma Sağlıyor

Tekstil kalite kontrol teknolojilerinin güçlü üreticisi USTER®, geliştirdiği JOSSI FIRE SHIELD ile tekstil işletmelerinde çıkabilecek yangınları önlüyor. Tutuşabilirlik seviyesi üst düzeyde olan hammaddelerin kullanıldığı ve üretimde kullanılan elyafın içerisinde kalan metal parçalar ve taşların makine parçalarına çarparak, kıvılcımlanma veya pamuğun hızlı hareket eden parçalara takılarak tutuşmaya sebep olabildiği tekstil sektörüne yönelik geliştirilen JOSSI FIRE SHIELD, çoklu sensörleri sayesinde zararsız elektrik boşalmasıyla tehlikeli ısı kaynağını ayırt ederek tehlikeyi başlangıcında önleyebiliyor.

Üretim Kayıplarına Son

JOSSI FIRE SHIELD, aynı zamanda tutuşma ve kıvılcımlanmaya neden olan etmenlerin saptanarak, zamanında müdahale sağlanabiliyor. Sentetik elyafların kullanıldığı üretim proseslerinde, elyafların elektrostatik yapıları nedeni ile yanlış alarmlara sebep olarak, üretimin durdurulmasının da önüne geçen JOSSI FIRE SHIELD, güç boşalmalarını yangın kaynağından ayıracak sensörlere sahip.

Yangını belirleme, ısı kaynağını belirleme prensibine dayandığı USTER® JOSSI FIRE SHIELD uzun süreli ısı kaynağını kısa süreli ısı kaynağından ayırabiliyor. Bu sayede üretimin yalnızca gerekli olduğu durumlarda kesilmesi özelliği sayesinde üretim kaybının da önüne geçiliyor.

Yangın Prosesini İyi Anlamak Gerekli

USTER® JOSSI FIRE SHIELD’ten etkin sonuç alınması için USTER® JOSSI METAL SHIELD ile beraber kullanılmasını öneren Uster Technologies İplik Test Ürün Müdürü Gabriela Peters, yanma tehlikesini azaltıcı önlemleri almak için, yanma prosesini çok iyi anlamak gerektiğini belirterek, basit bir fiziksel olayla başlayan yanma prosesinin patlamaya kadar gidebileceğini belirtti. Birçok firmanın yangın belirleme sistemlerindeki bazı alarm sistemlerini devreden çıkararak üretim yaptıklarını veya hassaslığı azaltmak için sistemi tek bir ısı sensörüne bağladıklarını ifade eden Peters, bu durumun sadece zararsız olanları değil bütün yangın tiplerini tespit etmesine engel olabildiğini ve sistemin etkinliğini azalttığının altını çizdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.