USTER®, İplik Kalitesini Yeniden Tanımlıyor

İplik görüntüleme ve test teknolojilerinin önemli üreticilerinden USTER®, CLASSIMAT 5 ürünü ile kalite algısını şekillendiriyor.

  22 Mart 2013 00:20 Cuma
USTER®, İplik Kalitesini Yeniden Tanımlıyor
Piyasa rekabet şartları dikkate alındığında artık hata analizleri, dayandırıldığı kalın-ince noktaların ötesinde yabancı madde, numara varyasyonu, hata sıklığı, tüylülük gibi kritik parametreleri kapsar niteliğe ulaştı. Bu bağlamda yeni geliştirdiği teknolojilerle iplik üreticilerine yaratıcı çözümler sunan USTER®, CLASSIMAT 5 teknolojisi ile hata sınıflandırılmasında ve önlenmesinde önemli bir avantaj sağlıyor. Sistem, iplik üreticileri ve kullanıcılarına kalite tutarlılığı konusunda belirgin gelişmeler sağlıyor. CLASSIMAT 5’te sunulan en önemli yenilik ise, üretimde kaliteyi olumsuz etkileyecek sorunların görsel olarak teşhis edilmesi olarak açıklanıyor.

USTER® tarafından geliştirilen ürün ile hem periyodik hatalar, düzgünlük, hatalı noktalar ve tüylülük gibi aykırılıklar hem de iplik ticaretinin vazgeçilmezi olan ince ve kalın bölgelerin standart analizi kesin olarak yapılabiliyor. USTER® CLASSIMAT 5, bir önceki CLASSIMAT nesilleri olan USTER® CLASSIMAT® QUANTUM ve USTER® CLASSIMAT 3’ün tüm özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Bu ürün ayrıca çok renkli ışık kaynağına sahip güçlü yeni sensörü sayesinde renkli yabancı elyaflar, bitkisel madde ve ilk defa polipropilen içeriğini tespit etme imkanı sunuyor.

CLASSIMAT 5 teknolojisinin en önemli yenilikleri arasında; periyodik hataların sınıflandırılması, temizleme indeksine dayalı limitlerin analizi, düzgünsüzlük ve tüylülük açısından aykırılıkların sınıflandırılması, USTER® STATISTICS 2007 ve kullanıcıların kendi işletme verileri ile kıyaslama imkanı, farklı partiler veya tedarikçilerden gelen ipliklerin karşılaştırması ve kalite sıralaması, teknik açıdan en gelişmiş USTER® sensörleri, makine veya test hızı değişimlerinden bağımsız güvenilir ölçümler, özel klavuzlu ve gerilim kontrollü benzersiz montaj modülü yer alıyor.

CLASSIMAT 5, entegre test ve görüntüleme rejiminin bir parçası olarak laboratuvardan paketleme aşamasına kadar, eğirilmiş ipliğin kalitesinde istikrarlı üretim için gerekli temel çerçeveyi sağlıyor. Son teknoloji ürün sensörler ve sınıfının öncüsü yazılımlar ile yeni CLASSIMAT 5, geniş bir aralıkta kusurları ölçüm şansı sunuyor. Aykırılıklar olarak bilinen ve rahatsız edici kusurlar olarak tanıtılan bütün arıza tiplerini tanımlanıyor. Bu özellik iplik eğirme makinesinin temiz iplik çıkarabilmesine yardımcı oluyor ve hatalardan arındırıyor. Böylece kaliteyi artırıyor.

Hata Belirleme Oranında İnanılmaz Hassasiyet

YARN BODYTM (iplik yapısı) kavramı, artık rahatsız edici kusurları tanımlamak için en iyi yaklaşım olarak kabul ediliyor. USTER® CLASSIMAT 5, YARN BODYTM (iplik yapısındaki) kalın ve ince noktaları sayısal bir sınıflandırmayla birlikte gösteriyor. Bu teknolojiyle kirlilik derecesinin kesiti çıkarılırken, sayısal gösterimin yanında renkli yabancı maddeler de grafiksel olarak gösteriliyor. Yeni teknolojisiyle birçok avantaj sunan USTER®, ilk defa polipropilen kusurları da sınıflandırarak fark yaratıyor. Bunun dışında daha önce 23 farklı sınıfta algılanan tüm hatalar, bu teknoloji ile neredeyse tam iki katına çıkıyor. USTER® CLASSIMAT 5 ile 45 farklı sınıfta hata tespiti yapabiliyor. USTER® CLASSIMAT 5’in temizleyici ayarlarını optimize etmesi ile iplik üretim sürecinde yaşanan aykırılıklar bobin yapma aşamasında etkin bir şekilde kontrol edilip bertaraf edilebiliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.