Titan ile James Heal Standartları Yeniden Belirliyor

Tekstil test malzemeleri ve teknolojilerinin önde gelen üreticilerinden James Heal, Titan ile test kapasitesini 5kN’ye çıkardı

  25 Mayıs 2015 09:22 Pazartesi
Titan ile James Heal Standartları Yeniden Belirliyor

Dünyanın önde gelen tekstil test malzemeleri ve teknolojilerinin üreticilerinden James Heal, ürettiği üniversal mukavemet testi cihazı Titan’ın gerilim ve kompresyon kapasitesini arttırdı. 5kN’ye kadar test yapma kapasitesi sunan Titan, TestWise yazılımındaki geliştirmeler sayesinde yapılan testlerin doğruluk ve tekrar edilebilirlik özelliği geliştirildi.

Geliştirilen farklı standartlar sayesinde, test yöntemi ve malzeme için uygun olan Titan’ın geniş çaplı aletsiz numune kontrolü, elastan, rivet ve deri ürünler için aygıt ve kontrollerden oluşan beş yeni gerecin kazandırılmasıyla daha da artırıldı. Titan’ın kapasitesindeki bu artış,  mevcut ve yeni geliştirilen işleme çeşitliliğiyle birlikte, laboratuvarlara, sağlayabilecekleri testlerin sayı ve kapsamını ciddi ölçüde artırma potansiyeli sunuyor. Yeni Titan ile laboratuvarlar daha fazla standarda uyum sağlayabilip, daha geniş çapta ürün tipleri üzerinde çok daha kapsamlı testler yapılmasına olanak sağlıyor.

Yeni Testler

Titan’da bulunan uygulamalar ile iplik, kumaş, giysi, giysi ve çocuklar için oyuncak eklentileri gibi birçok farklı formda dokuma ve örgü kumaşlar, deri, kaplama kumaş ve nonwoven ürünler test edilebiliyor. Dikiş açılması ve dikiş dayanımı, elastikiyet ve toparlanma, eklentilerin güvenliği, bilye patlama, delinme ve ezilme dayanımı dahil kompresyon testleri, tek yollu ve çile iplik gücü dahil iplik mukavemeti, yırtılma mukavemet ve kat ayrılması, kopma mukavemeti ve uzama, Baumann yırtılma mukavemeti, lea mukavemeti ve düğme ve fermuar testlerinin gerçekleştirilebildiği Titan’da tekstil yan sanayi ürünlerine yönelik ek testlerde bulunuyor.

TestWise

Titan’da kullanılan, sezgisel test analiz yazılımı TestWise ile test işleminin verimliliği ve doğruluğunu da büyük ölçüde arttırıldı. Filtreleme özelliği sayesinde kolaylıkla yerleştirilebilen, önceden yüklenmiş ve giderek genişleyen bir standartlar kütüphanesini ve test yöntemlerini barındıran Titan, elde edilen bu bilgileri kolay erişilebilecek şekilde depolayabiliyor.  Standart içinde belirlenmiş test parametrelerini, akabinde deney parçası uzunluğu, test edilecek numunelerin sayısı, ön gerilim gereksinimi ve test sırasında çenelerin hareket etmesi gereken hız gibi gerekli parametreleri otomatik olarak belirleyen aygıta iletmekten Titan’da bulunan çene ayrım mesafesi sayesinde otomatik olarak belirlenebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.