Textechno Yenilik Ödülü Kazandı

Test uygulamaları alanında başarılı çalışmalar yürüten Textechno, yoğun ilgi gördüğü ITMA Asya fuarının ardından kompozit uygulamalara yönelik çalışmalarıyla bir ödül aldı

  20 Mart 2013 18:31 Çarşamba
Textechno Yenilik Ödülü Kazandı

Textechno, ‘JEC Innovations’ tarafından verilen yenilik ödülünün sahibi oldu. Asya Bölgesi’nde gerçekleştirilen kompozit uygulamalarının değerlendirildiği yarışmada Textechno test ve kontrol kategorisinde ödül kazandı. Ödül töreni 26 Haziran 2012 tarihinde Singapur’da yapılırken, firmanın önemli isimleri etkinlikte hazır bulundu. Drapetest teknolojisi ile ödülü olan Textechno, bu uygulama ile optik sistem kullanımını öne çıkarıyor. Firma, boşluk, döngü ve kıvrımlarda draping efektlerin ölçümüne olanak sağlıyor. Kamu destekli bir araştırma projesinin bir ürünü olan bu uygulama, Faserinstitut Bremen e.V, Haindl Kunststoffverarbeitung GmbH, Institute for Textile Technologies of RWTH Aachen University, J. Schilgen GmbH & Co. KG, SAERTEX GmbH & Co. KG, Textechno H. Stein GmbH & Co. KG firmaları tarafında da destekleniyor.

Bu yıl 11 kategoride verilen ödüller, 1998 yılından bu yana dağıtılıyor. Toplamda 1600 firmanın katıldığı, 177 şirketin ve 433 partnerinin ödüllendirildiği etkinlik, son teknolojik ürünlerin ve sektöre sağladığı başarıların taçlandırılması olarak tanımlanıyor. Yarışma JEC Avrupa (Paris), JEC Asya (Singapore), JEC Amerika (Boston), Çin ve Hindistan'da düzenleniyor.

Textechno, Şangay’da Başarılı Bir Edisyon Geçirdi

Textechno Herbert Stein GmbH & Co. KG ve bu firmanın yan şirketlerinden birisi olan Lenzing Instruments firması, elyaf, iplik, kumaş ve nonwoven için kullanılan son teknolojik test aletlerini, ITMA Asya Fuarında sergiledi. Firmanın son teknolojik ürünü olan FAVIMAT+, altı tek lif test metodunu birleştiren yapısı ile en önemli test cihazlarından birisi olarak tanıtıldı. Alanında ilk olan bu teknoloji müşteriler tarafında da büyük ilgi ile karşılandı. Cihaz aynı zamanda, Uhmpe, cam, karbon, aramit te dahil olmak üzere çeşitli lifleri test etmek için kullanılabiliyor. Test işlemi FAVIMAT+’a bağlantılı olarak, AIROBOT 2 sistemi ile tam otomatik hale getirilebiliyor.

Textechno’nun fuarda sunduğu ürünleri arasında filament iplikler için tasarladığı Covafil+’da yer aldı. Test cihazı güvenilir bir kalite kontrol sistemi olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda tüm iplik parametrelerinin test edilmesini sağlıyor. Çok çeşitli uygulamalara uygunluğu da kanıtlanan sistem, başarılı sonuç veren yapısı ile ilgi görüyor. Bu ürünlerin yanında Textechno firmasına ödül kazandıran, Drapetest sistemi de ITMA Asya’da tanıtıldı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.