Saurer’den Yenilikçi Çözümler

Enerji, Ekonomi ve Ergonomiyi bir araya getiren E³ teknolojisi ile Saurer enerji tüketimi ve üretim maliyetlerini düşürüyor

  03 Temmuz 2015 08:16 Cuma
Saurer’den Yenilikçi Çözümler

Ring ve rotor iplikçilik alanında yenilikçi çözümler sunan Saurer, tekstil sektöründe artan rekabet ortamına yönelik yeni çözümler ve ürünler geliştirmeye devam ediyor. Ürünlerinde, kullandığı enerji, ekonomi ve ergonomi’yi temsil eden E³ teknolojisi sayesinde enerji tüketimi azaltan Saurer, Autocoro 8’de kullandığı bu teknoloji sayesinde İki haneli düzeylerde azalan maliyet ve artan üretkenlik sağlıyor.

E³ felsefesini kullanarak geliştirdiği Autocoro 8’in yenilikçi tekli tahrik teknolojisi sayesinde Saurer, rotor iplik eğirme alanında önemli bir yeniliğe imza attı. Merkezi kayışlı tahriklerin sınırlarını tamamen ortadan kaldıran Autocoro 8 ile Geleneksel rotor iplik eğirme makinelerinde rotor tahrikinden kaynaklanan enerji tüketiminin azaltılarak, üretimi arttırmak için daha yüksek devir sayılarına çıkarma sorununa da son veriyor.

Enerji Avantajı

Autocoro 8’nin tekli tahrik teknolojisi ve enerji açısından iyileştirilmiş motorları sayesinde aynı rotor devri sayısında geleneksel kayış tahrikli makinelerden yüzde 20 oranında daha az enerji tüketiyor. Yüksek devir sayılarında enerji tüketim oranı daha da düştüğü Autocoro 8’deki iplik kilogram başına 160.000 rpm rotor devir sayısıyla eğrilen Ne 20 numara dokuma ipliği için 1 kWh’ten daha az özgül enerji harcıyor. Autocoro 8’deki devir sayısı ne kadar yüksekse, enerji tasarruf oranı da o kadar yüksek olduğunda işletmelerin hem üretkenlik hem de ekonomik verimleri artıyor.

Ekonomik Avantaj

Seamless Lot Change ve PilotSpin özelliği sayesinde Autocoro 8, parti değişimi sırasında ve örnek bobin sarımında makinenin boşta çalışmamasını engelleyerek tasarruf sağlıyor. Eğirme ünitesindeki bütünleşmiş iplik bağlama özelliği bekleme sürelerini azaltan ve makine randımanını arttıran SyncroPiecing sayesinde Autocoro 8, yüksek sağma hızı ve iplik bağlama döngüsünde ihtiyaç duyulan eğirme ayarları sayesinde daha ekonomik üretim gerçekleşebiliyor. DigiWinding sayesinde değişmeyen bobin çapında her bobine yüzde 10 daha fazla iplik sarılma özelliğini barındıran Autocore 8, bu sayede iplikhanelerdeki ambalaj ve navlun giderlerinde de azalma sağlıyor.

Ergonomi Avantajı

Tam otomatik ve kesintisiz parti değişiminin yapılabildiği Autocoro 8, birden çok partinin eğrilmesi sırasında yanlış yerleştirilen masuraları tespit ederek, kullanım hatalarından doğacak üretim kaybını minimize edebilme özelliği ile öne çıkıyor. Kullanılan tekli tahrik teknolojisi sayesinde bakım ve temizlik giderlerinin de azaltıldığı Autocoro 8’de eğirme ünitelerine, makinenin tamamı kapatılmak zorunda kalınmadan, seksiyonel olarak, tek tek bakım yapılabiliyor. Ayrıca Autocoro 8’in akıllı esnekliği işletme süreçleri için planlama külfetini büyük ölçüde azaltırken, işletme yönetiminin tamamı daha ergonomik hale geliyor.

E³ Yenilikçilik Felsefesi

Saurer’in ürettiği makinelerde kullandığı E³ yenilikçilik felsefesi Saurer Müşteri Destek Birimi Yöneticisi Thomas Arter, E³’ün bir yaşam döngüsü performansı olduğunu belirterek, “yenilikçi teknolojilerimiz, performansın ve ekonomik verimin artırılması için yaşam döngüleri boyunca durmaksızın yeni olanakların önünü açıyor. Bu nedenle müşterilerimizi, Autocoro 8 makinelerini gündelik işlerinde enerji bakımından daha verimli, daha üretken ve en düşük personel maliyetiyle kullanmaları konusunda destekliyoruz. Hizmetlerimizin kapsamı geniştir. Bakım için basit püf noktalarından modernizasyon kitlerinin sunulmasına ve tekstil teknolojisi alanında özel danışmanlık hizmetlerine kadar uzanıyor” dedi.

Autocoro 8’in rotor devir sayısı, pek çok durumda iplik kalitesi veya makinenin randımanı üzerinde olumsuz bir etki olmaksızın artırılabildiğini belirten Arter, tekli tahrik teknolojisi sayesinde işletme parametrelerinden çoğu yüksek ekonomik verime göre ayarlanabildiğini ve bobin yapısında ağırlık ve hacim oranı iyileştirilebilerek, bu sayede lojistik maliyetlerinde kayda değer tasarruf sağlanabildiğini ifade etti. “Müşterilerimizin çoğu Autocoro 8’in potansiyelini daha da zorlayabiliyor. E³ atılımımızla müşterilerimize, yenilikçi teknolojilerimizden sonuna kadar yararlanmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Ama bu yalnızca Autocoro müşterilerimiz için geçerli olmakla kalmıyor. E³: Enerji, Ekonomi, Ergonomi – bu sözümüz ürün serilerimizin hepsi için geçerlidir” diyen Arter, Autocoro teknolojisinin işletme müşterilerinin takip eden tekstil süreçlerinin işlemlerindeki kalite ve ekonomik verim beklentilerine isabetli olarak yanıt verebildiğini de sözlerine ekledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.