Mesdan Kaliteyi Ölçüyor

Tekstil laboratuvar cihazları üreten Mesdan, son yeniliklerini tanıttı

  25 Şubat 2015 09:11 Çarşamba
Mesdan Kaliteyi Ölçüyor

Geçtiğimiz yıl Savio tarafından satın alınan Mesdan SpA, son geliştirdiği teknolojilerini tanıttı. Tekstil laboratuvarları için iplik birleştirme ve test enstrümanları üreten Mesdan, 1952 yılında İtalya merkezli olarak kuruldu. İplik teknolojileri konusunda birçok yenilik ile sektörde yer alan firma, geliştirdiği Jointair ®, Aquasplicer ®, Hot Jointair ® ve MoistAir ® sistemleri ile tekstil sektöründe tanınıyor.

AQUA-LAB

Elyaf ve iplik paketlerindeki nem ve geri kazanım ölçümünde kullanılmak üzere geliştirilen AQUA-LAB, ölçüm hızı ile öne çıkıyor. Alınan sonuçların yüksek oranda tekrarlanabilirliği ve yeniden yapılabilmesi özelliğini içinde barındıran AQUA-LAB, ölçüm için numune tartma, ön hazırlık veya herhangi bir kalibrasyon gerektirmiyor. Otomatik olarak buhar geri kazanımını üzerinde bulunan yazılım sayesinde ölçen ve  ticari parametrelerin hesaplamalarını istatistiksel analiz olarak veren AQUA-LAB için özel çevre koşulları gerekmiyor. Yaklaşık 10kW elektrik harcayan klasik fırın kurutmaya oranla yaklaşık 0.125 kW harcayan AQUA-LAB önemli bir oranda tasarruf sağlıyor.

H.T. AUTO- DYEING

Boyama işletmeleri için pilot ölçekli boyama numuneleri üreten H.T. AUTO- DYEING, ön işlemden yıkamaya kadar boyama prosesindeki bütün evreleri simule edebiliyor. Bütün parametrelerinin programlanabildiği H.T. AUTO- DYEING’te otomatik dozlama da dahil olmak üzere 60 seçilebilen farklı boyama programı bulunuyor. Ayrıca boyanacak kumaşın GSM’ine bağlı olarak banyo oranı 1:5’den 1:20’ye kadar ölçüm yapılabilmesinin yanında H.T. AUTO- DYEING, tek banyo için mükemmel tekrarlanabilirlik ve delta (<0,4 CMC 2:1) ile RFT (>  yüzde 95) banyoları arasında tekrar üretilebilirlik sağlayabiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.