Membran Teknolojisinde Son Nokta Arnitel VT

Sürdürülebilir bir teknoloji ile üretilen termoplastik polyester bazlı Arnitel VT, membran teknolojisini bir üst seviyeye taşıdı

  03 Ekim 2014 09:14 Cuma
Membran Teknolojisinde Son Nokta Arnitel VT

Son dönemde artan çevre duyarlılığı ve tekstil malzemelerinin yol açtığı kanserojen etkilerden korunmak isteyen tüketicilerin istekleri doğrultusunda dünyanın önde gelen malzeme bilimleri alanında araştırmalar yürüten Royal DSM, termoplastik polyester bazlı, son derece esnek bir elastomer olan Arnitel ile üretilen giysiler için yüksek performanslı membranların yeni neslinin Tsusho tarafından piyasaya sürüldüğü açıkladı.

Cam liflerinin dokunması ile elde edilen ana taşıyıcı membran örtü malzemesinin üzerini kaplayan kaplama malzemesi olan Polytetrafloretilen (PTFE) bazlı membranlarda bulunan Perfloro Kimyasalları’nın (PFC) kanserojen etkileri ve kadınlarda hamile kalmasının zorlaşması gibi nedenlerle tercih edilmemesinden yola çıkan Royal DSM, geliştirdiği PFC içermeyen Arnitel VT yüzde 100 geri dönüşebilen özelliğinin yanı sıra 3 mikron kalınlığına rağmen her koşulda su geçirmezlik ve hava geçirgenliğine sahip.

Uygun Maliyet

Arnitel VT’de nem buharı, giysinin iç bölümünden dış kısmına geçebilmesine rağmen, membranlar her koşulda yüzde 100 su geçirmez olduğundan kullanıcıyı konforlu ve kuru tutuyor. Aynı özellikte üretilen ürünlerin aksine deliksiz olan Arnitel VT, giysiyi hava geçirgen hale getirmek için deliklere ihtiyaç duymuyor. Bu sayede delikli membranlarda görülen kolay yırtılma probleminin önüne geçen Arnitel VT’nin diğer önemli bir özelliği de aynı zamanda bakteri ve virüslere karşı da bariyer görevi görmesi. Bu özelliği ile de medikal tekstillerde de kullanılabilen Arnitel VT, kopolimerler işleme ve verimlilikte avantaj sağlayan termoset elastomerlerin teknolojisi sayesinde üretim prosesinde önemli maliyet artışına sebep olan vulkanizasyon işlemi gerekmediği ve kolay renklendirilebilirliğiyle için uygun fiyatlarla üreticilere sunuluyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.