Lawer, Boyahanelerdeki Maliyetleri Düşürüyor

Tekstil sektörü için otomatik dozaj ve dağıtma sistemleri üreticisi Lawer, boyahanelerin maliyetlerini düşürüyor

  07 Eylül 2015 09:39 Pazartesi
Lawer, Boyahanelerdeki Maliyetleri Düşürüyor

İtalya’nın önde gelen otomatik dozaj ve dağıtma sistemleri üreticisi Lawer, 1970’den beri tekstil, sepileme, kozmetik, boya ve mürekkep, plastik, lastik ve seramik endüstrisi gibi çeşitli alanlara yönelik çözümler üretiyor. Özellikle tekstil işletmelerinin sürdürülebilirlik, üretim optimizasyonu ve maliyet konularına yönelik yürüttüğü çalışmalar ile öne çıkan Lawer, sektöre hizmet veriyor.

TD-Lab

Son dönemde boyahane çözümleri üzerine yoğunlaşan Lawer, otomatik boya dağıtma sistemi TD-Lab ile işletme maliyetlerini arttıran hatalı kullanılan solüsyon miktarı ve su sıcaklığı gibi nedenlerle oluşan üretim kayıplarının önüne geçilmesini sağlıyor. Ayrıca solüsyonda farklılık ile bazı boyaların kararlılığının etkilenmesi, yanlış su miktarı ekleme, tutarsız sıvı oranı ile sonuçlanma, eklerin boya banyosuna yetersiz eklenmesi, tariflerin yanlış yönetimi ve sonradan düzeltme gibi nedenler dolayısı ile artan laboratuvar işlemlerini minimize eden TD-Lab, boyama prosesindeki maliyetleri düşürüyor.

Dos-Control

Lawer’in geliştirdiği Dos-Control tartma sistemi sayesinde boyahanelerin yanlış boya alımı engellenerek, tekrarlanabilirlik sağlanıyor. Büyük üretim miktarlarındaki takip edilebilirliği sağlayan bu sistem, hatalı gölgelemeyi minimize ederek, daha temiz ve kaliteli bir ürün elde edilmesine olanak sağlıyor.

DBS/DTS

Lawer’in boyahaneler için geliştirdiği DBS/DTS sistemi sayesinde, boya formülasyonu iyileştirilerek, taşmaların önüne geçilmesini sağlıyor. Aynı zamanda tariflerin, çözünmesinde ekstra hız ve su korunumu sağlayan DBS/DTS, her boyanın karakterine uygun sıcaklıkta çözünme, daha temiz çalışma koşulları, solüsyonun çözünme tankından boyama makinesine otomatik dağıtımı, çözünme tankları ve boruların otomatik durulanması ve yeni tariflerin çözünmesi için zaman çizelgesi oluşturma gibi birçok avantaj sağlıyor.

Dos-Chem

Otomatik olarak hızlı ve yüksek doğrulukta sıvı ürün dağıtımı yapan Dos-Chem, uygun, basit ve güvenilir bir sistem olarak öne çıkıyor. Hızlı dozajlama, zaman korunumu, yüksek kesinlik, daha temiz ve güvenilir çalışma koşulları, atık su kirliliğinde ve kimyasal atıkta önemli miktarda azalma ve kimyasal kullanımında yüzde 5 ila 15 arasında tasarruf sağlayan Dos-Chem, kullanılan kimyasal miktarını optimize ederek, işletme verimliğini arttırmada işletmelere yardımcı oluyor.

Silos-Dos

Katı atıkların, sıvı atıklardan sonra en büyük hacme sahip olduğu tekstil endüstrisinde, Silos-Dos toz kimyasal atıkları, paketleme materyallerinin miktarını ve gereksiz kullanımları ortadan kaldırıyor. Ayrıca işletmede çalışan personelin maruz kaldığı kimyasal oranlarında da iyileşme sağlayan Silos-Dos, çözünme ve dağıtma zamanını azaltmak için özel olarak tasarlandı. Lawer renk mutfağı sayesinde, oluşan boşluk miktarını azaltarak tekrarlanabilirliği arttıran Silos-Dos, verimi yüzde 30 oranında arttırıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.