Karl Mayer’den Sıfır Atık

Karl Mayer, sıfır atık prensibi ile çalışan yeni portalını tanıttı.

  29 Aralık 2014 09:35 Pazartesi
Karl Mayer’den Sıfır Atık

Küresel tekstil pazarında çözgülü örme ve çözgü hazırlama makineleri alanında önemli bir yere sahip olan Karl Mayer, ürettiği makinalarla tekstilcilere yenilikçi çözümler sunuyor. Liba GMBH’yi satın aldıktan sonra önemli atılımlar yapan Karl Mayer, sıfır atık prensibi ile çalışan yeni portalını tanıttı.

Hızla büyüyen teknik tekstil pazarının talep ettiği yüksek performanslı ipliklerin, üretim maliyetlerinin yüksek olduğu bir ortamda geliştirdiği, atkı-ekleme portalı sayesinde bu alandaki pazar payını büyütmeyi hedefleyen Karl Mayer’in geliştirdiği portal sayesinde çözgü hazırlama da verimli ve esnek üretim sunuyor. Yeni geliştirilen portal ile iplikler 90º – veya 0º- ve 90º olarak üretebiliyor. Karbon, cam, bazalt ve aramid gibi yüksek mukavemetli polyester elyaf işleyebilmesine imkan sağlayan portal sayesinde üretim maliyetleri açısından da önemli tasarruf sağlanabiliyor.

MultiSpeed

Geliştirilen portal sayesinde maksimum malzeme verimliliği sağlanırken, en önemli sistemsel yenileme iplik kelepçelerinde yapıldı. Atkı ipliklerini eklerken oluşan kayıpların önüne geçildiği bu sistemde atkı dikiş doğrultusunda, makinenin her iki tarafına eklenebiliyor.  Bu sayede atkı-ekleme prosesinde makinenin her iki tarafında bulunan cağlık boş çalışmasına imkan sağlıyor. 20” atkı ipliklerin cağlıkla daha senkronize olmasını sağlamak için taşıma zincirinin entegre edildiği sistemde  cağlığın kesilmemesi için dikiş hattı ile atkı hattı arasına ek besleyiciler entegre edildi. Bu şekilde atkı-ekleme prosesi sırasında ince ayar yapılabiliyor. Proseste sağlanan bu esneklik ile proses kesintiye uğramadan MultiSpeed fonksiyonu da kullanılabiliyor.

Elektronik ortamda yapılan yapılandırma işlemi sayesinde örme ve 0º takviye ipliklerinde gözlemlenen, take-off değerleri ve hareketin taşıma zincirleri için ayarlandığı için uygun desen şartlarını da sağlıyor. Sürekli veya örme noktasına aralıklı çalıştırabilen taşıma zincirlerinin atkı iplikleri arasındaki mesafe bağımsız olarak ayarlanabiliyor.

Üretim Maliyetleri Minimuma İndirildi

Geliştirilen portal, sürekli atkı ile faaliyet gösteren geleneksel sürümü ile karşılaştırıldığında, atkı-ekleme makinede sıfır atık atkı atma ile üretim maliyetlerini minimuma indiriyor. Konvansiyonel sistemlere nazaran daha esnek bir üretim yapısı sunan yeni portal, daha geniş bir üretim yelpazesini sunan yeni sistem, 18 x 3/4" atkı ekleme tekrar göre 138" çapında makineye göre portal atkı-ekleme makinesi kullanırken malzemelerde yüzde dokuz oranında oluşan atık ürünlerin oluşmasını engelliyor.

Dokunmatik ekran operatör konsolu ve servo kontrolü-kapalı sistemle çalışan yeni portalda elektronik kılavuz çubuğu isteğe bağlı olarak takılabiliyor. Yeni portalın diğer bir özelliği ise ek işlem basamakları sayısının azaltılarak üretim prosesini hızlandırması sağlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Marcus Kube, bir aile şirketi olarak yapısını sürekli geliştiren Karl Mayer’in, çözgü örgü makinaları sektöründe lider konuma yükseldiğini belirterek, çözgü örgü ve dokuma için çözgü hazırlama ekipmanlarında da yeni standartlar oluşturduğunu sözlerine ekledi. Yeni geliştirilen portal sayesinde mümkün olan en iyi iplik gergisi için 2cN gerginlikten 45cN gerginliğe kadar çalışılabildiğini aktaran Kube, bu alanda yeni inovasyonlar üzerinde çalıştıkları bilgisini de belirtti.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.