James Heal, Titan4 ile Amerika’da İlgi Gördü

Tekstil test cihazları, malzemeleri ve kontrol süreçlerine dönük teknolojiler geliştiren James Heal, son yeniliği Titan4 ile mukavemet ölçümüne yeni standartlar getiriyor

  19 Mart 2013 21:40 Salı
James Heal, Titan4 ile Amerika’da İlgi Gördü

Tekstil test ve laboratuvar cihazları üreticisi İngiltere merkezli James Heal, Kuzey Amerika Techtextil Fuarı’nda Titan4 Universel Mukavemet Cihazı ile büyük bir başarı yakaladı. Atlanta’da 24-26 Nisan tarihleri arasında Gergia Dünya Kongre Merkezi’nde düzenlenen 9. Techtextil fuarı, toplam 300 katılımcı içinde ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken firmalardan biri oldu. Teknik tekstil ve nonwoven sektörüne adanan fuar; giyim, ev eşyaları, spor giyim ve medikal uygulamalar için geliştirilen teknik ürünlere odaklandı.

James Heal İş Geliştirme Müdürü Lisa Earnshaw, Techtextil North Amerika 2012’nin etkileyici bir fuar olduğuna dikkati çekerek, firmanın standına olan ilginin yoğunluğuna dikkati çekti. James Heal’in Amerika pazarına odaklandığını dile getiren Earnshaw,  fuarın bu bağlamda önemini dile getirdi. Firma fuarda tanıttığı yeni makine markası Titan4 Universel mukavemet Cihazı ile birlikte birçok hassas cihazı tanıttı. Titan4, aletsiz bir yapıya sahip olan cihaz ayrıca değişebilir numune kulpları ve kartuş yükleme hücrelerine sahip. Sezgisel nitelikteki TestWise yazılımı ile birlikte gelen Titan4, 7 farklı dilde hizmet verebiliyor.

Bütün Malzemelerde Kesin Sonuç Veriyor

Tekstil, deri ve nonwoven gibi geniş bir alandaki ürünlerin mukavemet ölçümleri için geliştiren Titan4, geçmişteki versiyonlarından tamamen farklı bir tasarıma, elektronik sisteme ve yazılıma sahip. İngiltere’de geliştirilen ve imal edilen bu kompakt sistemde, germe ve basma uygulmaları için, başka herhangi bir araca ihtiyaç duymayan takılıp değiştirilebilen bir dizi numune tutma kulpları bulunuyor. 300 kg’ya kadar çıkabilen 3 yük hücresine sahip olan Titan4, mukavemet testi için gerekli bütün ihtiyaçlara yanıt verme amacına sahip.Voltaj değişmelerine karşın universel güç kaynağına sahip olan cihaz ayrıca hava basıncını düzenleyen entegre pünömatik sistem ve PC kontrol özelliğine sahip.

Titan4, aynı zamanda yeni yazılımı TestWise 2012 ile de dikkat çekiyor. Firma tarafından geliştirilen bu yazılım iplikten deriye kadar farklı malzemelerin mukavemet ölçümlerinin değerlendirilmesine olanak veriyor. Türkçe dahil olmak üzere 7 farklı dilde işlem yapan yazılım, numune sonuçlarının anında analiz ediyor ve grafikler şeklinde kullanıcının incelemesine sunuyor.

James Heal standında ayrıca 3D yorulma teste gerçekleştiren TruBrust3’ü, aşınma ve boncuklanma test cihazı 900 serisi Martindales’i ve sprey puan test cihazını tanıttı. Firma ziyaretçilerine ürünlerini tanıtmanın yanı sıra,  Servis ve Kalibrasyon bölümleri hakkında da bilgi verdi.

1872 yılında kurulan ve bir aile işletmesi olan James Heal firmasının Türkiye mümessilliğini Aygenteks yürütüyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.