İTÜ’nün Tekstil Laboratuvarı TÜRKAK’dan Akreditasyon Aldı

Tekstil sektörüne yönelik laboratuvar faaliyetleri yürüten İTÜ’nün Tekstil Laboratuvarı, TÜRKAK’tan akreditasyon aldı

  08 Eylül 2015 09:08 Salı
İTÜ’nün Tekstil Laboratuvarı TÜRKAK’dan Akreditasyon Aldı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, Tekstil ve Konfeksiyon Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 4 yıl süre ile akredite oldu. TÜRKAK tarafından 26 Mayıs 2019 tarihine kadar 33 metodun akreditasyonu gerçekleşti. Onay alan başlıklar arasında renk haslığı deneyleri, kumaşların yapısal değişimine ilişkin analiz ve kimyasal analizler öne çıkıyor.

İTÜ Tekstil Laboratuvarı, TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardına uygun olarak 33 testten başarı ile geçen laboratuvar ‘Deney Laboratuvarı’ statüsünde tekstil alanında akredite olan en geniş kapsamlı laboratuvar olma özelliği taşıyor.

İTÜ Tekstil ve Konfeksiyon Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarı bünyesinde işlevlerine göre ayrılmış 9 farklı analiz, test ve laboratuvar biriminden oluşuyor; fiziksel analiz, kimyasal analiz, haslık testi, yıkama testi, yanma testi, enstrümental analiz, renk ve görünüm laboratuvarı, öğrenci laboratuvarı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.