İnternete Girebilen Tekstil Ürünleri Geliyor

Giyilebilir akıllı gözlük, saat ve lensin ardından tekstil ürünlerine entegre edilebilir elektronik devreler ile internete girebilen, elbiseler, gömlekler veya yelekler hayatımıza girmeye hazırlanıyor.

  05 Eylül 2014 09:15 Cuma
İnternete Girebilen Tekstil Ürünleri Geliyor

Amerika’nın önde gelen yazılım şirketlerinden Xerox, Silver Ink (gümüş mürekkep) adını verdiği tekniği ile plastik gibi esnek bir yüzeyin üzerine, yüzeyi eritmeden, gümüş alaşımıyla elektronik devre entegre etmeyi planlıyor. Şirketin bu yeniliği ile yazılım şirketlerine giyilebilir teknolojilerin kapısını hızla açması bekleniyor. Elektronik devrelerin tekstil ürünlerine entegre edilebiliyor olması, elbiselerimizin, gömleklerimizin ve pantolonlarımızın, akıllı telefon ve saat gibi ürünlerle etkileşim içinde olmasına ve internete girmelerine imkan tanıyor.

12 Milyar Dolarlık Pazar
Giyilebilen elektronik kıyafetler, üzerlerinde taşıyacağı atom pili ve güneş enerjisi paneli ile kendi enerjilerini de üretebilecek. Kişiye özel üretilecek olan kıyafetler, günlük hayat içinde hareketleri kısıtlamaması için de ergonomik ve gizlenebilir tasarımlarla modaya uygun bir şekilde sunulması bekleniyor. Xerox’un uzun yıllardır çalışmalar yürüttüğü bu alanın önümüzdeki 5 yıl içinde 12 milyar dolarlık bir pazara sahip olacağı tahmin ediliyor.

Sesli Komut Sistemi
Giyilebilen elektronik kıyafetler aynı zamanda sesli komut sistemiyle de çalışabilecek. Her türden soru sorulabilen yapay zekalar, sesli komutlarla sorulan soruları internet üzerinden araştırıp cevaplayabilecek. Ağa bağlı bilgisayar, tablet, akıllı telefon, oyun konsolları gibi cihazların kullanımında, hareket alanı ağın bulunduğu alanla sınırlı kalmayacak. Giyilebilir cihaz teknolojileri kullanıcıların kişisel wifi ağlarını kendileri ile birlikte taşımalarını da sağlayacak.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.