Epson, Mona Lisa İle Görücüye Çıkıyor

Epson, yan kuruluşları For.Tex. ve Fratelli Robustelli ile birlikte, Türk tekstil endüstrisine dijital tekstil baskısındaki son teknoloji Monna Lisa Evo Tre'yi sergileyecek.

  11 Mart 2018 01:00 Pazar
Epson, Mona Lisa İle Görücüye Çıkıyor

Son birkaç yıldır, Türkiye tekstil pazarı, hızla gelişen sektörün değişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek için dijital baskıya çok büyük bir ilgi gösteriyor. Epson ve yan kuruluşları For.Tex. ve Fratelli Robustelli, 14-17 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan tekstil makineleri fuarında, sergileyeceği yeni teknolojiler ile yerel tekstil endüstrisine verdiği önemi bir kez daha vurgulayacak.

Şirket, en son çıkardıkları ve ilk precision head başlığına sahip Monna Lisa modeli, Monna Lisa Evo Tre'yi sergileyecek.  Tekil yazıcı, hem kalite hem de üretkenlik açısından farklı piyasa ihtiyaçları ile uyumlu.  Mühendislik şirketi F.lli Robustelli tarafından tasarlanan Monna Lisa Evo Tre, yenilikçi ve özel Epson Precision Core tescilli baskı teknolojisine sahiptir. Esnekliği, yeni yazıcıyı piyasadaki en çok yönlü dijital tekstil yazıcılarından biri haline getiriyor ve benzeri görülmemiş kalite, verimlilik ve güvenilirlik özellikleri sunuyor. Yeni Mona Lisa'nın en önemli özelliklerinden biri de sahip olduğu esneklik.  Ürün kullanıcılara, kullanıcıların farklı üretim ihtiyaçlarını karşılayan tek bir yazıcı sunar. Her türlü kumaşa baskı yapabilir ve en basitten en karmaşık tasarımlara, en yüksek kalitede ve mükemmel hız ve tekrarlanabilirlik ile üretim gerçekleştirebilir. Bu, üretim zamanlarında ve üretimle in-line örneklemede ciddi bir düşüş anlamına geliyor.  Bu özellikler, yüksek moda dünyasından bütün tekstil ve giyim sektörüne kadar, sürekli yenilik arayışında olan zorlu piyasaları tatmin etmek için hayati önem taşımaktadır.

Gelişen Pazar

Kasım 2017'de Como'da üç şirket tarafından düzenlenen tekstil konvansiyonu ile teyit edildiği üzere Türkiye, Epson, For.Tex ve F.lli Robustelli'nin en önemli pazarlarından biri. İlk kez 2009 yılında Türk pazarına giren grup, bugün ülkenin ana baskı şirketlerinde 30'dan fazla operasyonel Monna Lisa yazıcısı ile hizmet vermekte.

Türkiye'de büyük öneme sahip olan tekstil sektörü, ülkenin önde gelen endüstrilerinden biri olarak ihracattan büyük ölçüde desteklenmekte. 2015'te beş milyar dolar değerinde kumaş dünya çapında ihraç edildi. Türk tekstil piyasası, dijital baskının faydalarını hızla keşfediyor ve büyük bir ihtimalle bu tip baskıların uzun bir süredir ve yoğun bir şekilde uygulandığı İtalya gibi diğer pazarlar kadar başarılı olacak. Dijital baskı, hızlı moda ile tanıtılan fırsatları yakalamayı, aynı zamanda çevreyi koruyan sürdürülebilir üretim yöntemlerini benimsemeyi mümkün kılıyor.

Esneklik ve özelleştirmeyi şart koşan bir endüstrinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak amacıyla bu üç şirket, İstanbul’da en son çıkan Monna Lisa modelini sunacak.  Yüksek kaliteli kumaşlarda endüstriyel baskı için bir referans noktası olan Monna Lisa yazıcıları, yün, keten, pamuk, ipek, polyester, poliamid, viskoz gibi çok çeşitli malzemeler ve farklı mürekkep türleri ile çalışıyor. Bu, Epson'un güçlü teknolojisi ile birleşince, canlı renkler ve sonsuz sayıda renk tonu ile karmaşık çizimleri çoğaltmayı mümkün kılıyor. Epson, ayrıca son derece özelleştirilmiş kumaşlar üretmek için tasarlanmış en son çıkan boya uçunmalı yazıcısı SureColor SC-F9300'ü de tanıtacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.