Effe, 2015’i Atılım Yılı İlan Etti

Effe, ürettiği ekipmanları boya, baskı, apre ve teknik tekstil konularında müşterilerinin hizmetine sunuyor

  17 Şubat 2015 09:23 Salı
Effe, 2015’i Atılım Yılı İlan Etti

Tekstil sektöründe farklı tip üretimler ve hizmet ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği endüstriyel, ekonomik ve kısa zamanda kendini amorti eden çözümlerle  “Sürekli ve Çok Memnun Müşteriler” sloganını canlı tutan Effe, üretimini gerçekleştirdiği makine adetlerinin her geçen yıl artması ve müşterilerine daha iyi hizmet vermek için üretim tesislerini genişletiyor. Bunun için mevcut üretim tesisi yapılan ilavelerle kapasitesi arttırılarak, mekanik montaj, elektrik montaj, depo ve talaşlı imalat parkurlarında iyileştirme çalışmalarını gerçekleştirdi.

Effe, Yurtdışı Yatırımlarını Arttırıyor

Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Endonezya, Çin, İran, Özbekistan, Mısır, Polonya, İtalya, Tunus, Cezayir, Brezilya, Meksika ve Peru gibi tekstilin geliştiği ülkelerde mümessilleri aracılığı ile ürünlerini pazarlayan Effe’nin yurt içi ve yurt dışı satış ve pazarlama faaliyetlerinin başına Has Group Makina Endüstri. A.Ş. firmasında farklı bölümlerde görev almış son olarak 2008 yılından bu yana firmanın Satış Direktörü olarak görev almış olan İhsan Mokanoğlu ve Effe Endüstri Otomasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal İri’nin ortaklığında kurulan Effe Makine Endüstri Ticaret A.Ş. firması, Effe markalı ürünlerin yurt içi ve yurt dışında satış pazarlama ve ticari faaliyetlerini sürdürecek. Aynı zamanda farklı makine, yedek parça ve hizmet tedariği yapan bazı yurt dışı firmaların Türkiye distribütörü ve acentesi olarak faaliyet gösterecek olan Effe Makine Endüstri Ticaret A.Ş, Ocak 2015 itibari ile yaklaşık 18 ülkede mümessil yapılandırmasını tamamladı.

ATT Concorde Effe’yi Tercih Etti

Dokuma ve örme olarak ipek, polyester, viskon, pamuk ve keten kumaşlardan geniş ürün gamına sahip ATT Concorde’un rotasyon baskı makinesi giriş üniteleri, ram makineleri zincir girişi iğneleme ve kenar kesme uygulamaları, ram makinesi fular üzeri baraban silindir ön kurutma ünitesi, sanfor makinesi çıkışında ultrasonik kenar kesme, digital baskı makinesi dok sarma ünitelerinin modernizasyonunda tercih ettiği Effe, bünyesinde yürüttüğü Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları sonucunda yüksek performanslı endüstriyel kesme uygulamalarına ultrasonik kenar kesme uygulamalarını ekledi.

EF-CTR/ULTR Ultrasonik Kenar Kesme Ünitesi

EF-CTR/ULTR Ultrasonik Kenar Kesme Ünitesi ile kesme işlemi sırasında liflenen dokuma polyester kumaşların; ram makinesi, egalizeli açık en sanfor makinesi veya çeşitli finish makinelerinde talep edilen ölçülerde kesilmesini sağlayarak ve kesilen kısımların liflenmesini önleyerek tekstil üreticilerinin kalite beklentisini karşılıyor. Ayrıca, EF-CTR/ULTR Ultrasonik Kenar Kesme Ünitesinde gerçekleştirilen kesme işlemi; yüksek frekanslarda üretilen titreşimlerle yapıldığından, kesim işlemi sırasında oluşan ısı kesilen kısımların güçlendirilmesini de sağlıyor.

 

EF-CTR Diskli Kenar Kesme Ünitesi

EF-CTR Diskli Kenar Kesme Ünitesi, kenarları kolalanmış veya kolalanmamış kumaşların ram makinesi veya egalizeli açık en sanfor makinesi zincir çıkışlarında optik okuyucu ile kontrol edilerek istenen miktarda kesilmesini sağlayan bir sistemdir. Makine zincir hızına senkron çalışabildiği gibi bağımsız olarak da çalışabilir. Genellikle makine çıkış rayları üzerine monte edilerek çalıştırılabiliyor.

Opsiyonel uygulamalarda ise tamamen bağımsız olarak da çalıştırılabilme özelliğine sahip olan EF-CTR’de kenar kesme işlemi, kumaşın iğnelerden tamamen ayrılmasından sonra yapıldığından minimum fire oranları sağlanıyor. Herhangi bir sebepten dolayı kenar kesme işleminin kesintiye uğraması, makine çıkışındaki kumaşın eninin daralması veya genişlemesi halinde bile otomatik kontrollü fotosel sistemi sayesinde kesme işlemi aralıksız devam ediyor.

EF-CTR/M Orta Kesme ünitesi

EF-CTR-M Orta Kesme ünitesi, ram makinesi, top sarma makinesi veya kalite kontrol makinelerinde özellikle sentetik yapıdaki kumaşlar ile tül veya nonwoven kumaşların ortadan veya farklı kısımlarından talep edilen genişliklerde kesilmesi için kullanılır. Proses şartlarına göre klasik döner bıçaklı, diskli bıçaklı veya ultrasonik sistemli kesme uygulamaları yapılabilir.

EF-CTR/S Açık En Sanfor Zincir Girişi Öncesi Kenar Kesme Uygulaması

Effe tarafından üretimi gerçekleştirilen EF-CTR-S Açık En Sanfor Zincir Girişi Öncesi Kenar Kesme Uygulaması açık en sanfor makinelerinde yapılan kenar kolalama ve kenar kesme proseslerinde yaşanan olumsuzlukları önlemek için tasarlanmıştır. Kenarları egalizeli kurutma makinelerinde kolalanmış ve kurutulmuş kumaşların kenar kesme işlemlerinin açık en sanfor makinesi zincir girişi öncesinde kesilmesi, enerji tasarrufu ve üretim artışı sağlıyor.

Baskı Makineleri Rotasyon Uygulamaları

Effe, pigment ve reaktif baskı uygulamalarının yapıldığı, rotasyon baskı makinelerinden, özellikle hassas yapılı örme kumaşların uzamasından kaynaklanan problemlerin çözümü için ürettiği uygulamalarla üretim kalitesinin arttırılmasına katkıda bulunarak müşterilerinin rekabet gücünü arttırıyor. Uygulamada, Effe tasarımı ve imalatı olan üniteler ve PLC yazılımı kullanılıyor.

Uygulamalar sayesinde her türlü hassas örgü kumaşın baskı blanketine tansiyonsuz olarak sevk edilmesi mümkün oluyor. Söz konusu uygulamaların yapıldığı çeşitli marka rotasyon makinesinde çalışan operatörlerin, makinelerin kumaş girişinde sürekli olarak yapmak zorunda oldukları denetim ve kumaş kontrollere de gerek kalmadan personel tasarrufu sağlanmış oluyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.