DYEFAST Boyahanelerin Karbon Salımını Düşürüyor

HeiQ, geliştirdiği DYEFAST boyama hızlandırıcısı ile boyahanelerin maliyetlerini düşürürken, sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmelerini sağlıyor

  11 Eylül 2015 09:22 Cuma
DYEFAST Boyahanelerin Karbon Salımını Düşürüyor

Tekstil sektörü için geliştirdiği sürdürülebilir ürünler ile öne çıkan HeiQ, tanıtımını gerçekleştirdiği DYEFAST boyama hızlandırıcısı ile boyahanelerin karbondioksit salımını azaltıyor. Müşterilerine yüksek performanslı ve çevreye duyarlı ürünler sunan HeiQ, geliştirdiği DYEFAST boyama hızlandırıcısı sayesinde polyester kumaşların daha hızlı boyanmasını sağlıyor.

Standart polyester boyama prosesinde kullanılan su ve enerji tüketiminin yol açtığı atık su yükü ve bir kilogram tekstil ürünü başına 4 kilograma varan karbondioksit emisyonunun çevreye verdiği zararları minimuma indirmek için çalışmalar yürüten HeiQ, DYEFAST boyama hızlandırıcısı ile yüzde 60’a varan oranlarda su ve enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca DYEFAST, boya reçetelerini değiştirmek zorunda kalmadan mevcut boyama ekipmanlarında üretkenliği arttırarak, genel işlem maliyetlerini önemli ölçüde azaltılmasına yardımcı oluyor. Bununla beraber, iyileştirilmiş renk seviyeleri ve daha az lekelenme riski sağlayan DYEFAST, daha iyi boya yıkama hızı elde edilerek, potansiyel olarak tekstilin faydalı ömrünü uzatıyor.

Nano Pigment Boyama Teknolojisi

DYEFAST’ta bulunan 3’ü bir arada nano pigment boyama teknolojisi ile konvansiyonel boyama yöntemlerine göre, önemli maliyet tasarrufu sağlıyor. Tek banyoda biofinishing, boyama ve fikse işlemlerini gerçekleştirebilen DYEFAST’ta sarı, altın sarısı, turuncu, kırmızı, pembe, mor, mavi, turkuaz, yeşil, bej, kahverengi, gri, lacivert ve siyah renk seçenekleri de bulunuyor.

Geliştirdikleri DYEFAST boyama hızlandırıcısı hakkında konuşan HeiQ Küresel Pazarlama ve Satış  Müdür Yardımcısı Lode Vermeersch, “Şirket felsefemiz olarak tekstil sektörüne sürdürülebilir ürünler sunmaya çalışıyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalara sonucunda geliştirdiğimiz DYEFAST, boyahanelerin karbon ayakizini azaltarak, önemli maliyet tasarrufu sağlıyor” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.