Durst’tan Sürdürülebilir Yenilikler

Sürdürülebilir geniş format baskı sistemlerine odaklanan Durst, FESPA 2015’te UV kurutma boyalarına alternatif olarak geliştirilen Water Technology sistemini sergiledi.

  30 Temmuz 2015 08:16 Perşembe
Durst’tan Sürdürülebilir Yenilikler

Tekstil baskı sistemlerinin öncü ismi Durst, 18-22 Mayıs tarihleri arasında Köln’de gerçekleşen FESPA 2015’de geniş format baskı segmentindeki en son yeniliklerini ziyaretçilerin ilgisine sundu. Fuarda ilk kez tanıtılan ve firmanın uzun vadeli stratejisinin bir parçası olan Durst Water Technology, geniş format baskıda UV kurutma boyalarının çevre dostu alternatifi olarak dikkat çekti. REACH regülasyonu ve uygulamalı kimyasallardaki pozitif liste gibi yeni yönergelerde, sürdürülebilir üretime yönelimin arttığı günümüzde, özellikle geniş format baskının iç mekan ve baskı endüstrilerinde daha fazla pazar potansiyeli yakalaması hedeflendiği bu dönemde bu konulara dikkat edilmesi gerektiğinin bilincinde olan Durst, fonksiyonel su bazlı boyalarıyla yeni Rho WT 250 HS sağlam baskı kalitesinin yanı sıra pazarda var olan çözümlere nazaran kokusuz ve daha çevreci üretim imkanı sağlıyor.

Soft Signage

Su bazlı dispers baskı ve asitli ve reaktif boya sistemlerini tekstil segmenti içerisinde tedarik eden Durst, Soft signage tekniği ile kaplamalı ve kaplamasız kumaşların reklam olarak kullanılması ve bilgilendirme amaçlı medyaların kullanılması geniş format baskı  endüstrisinin içerisinde büyüyen alanlar arasında yer alıyor. Durst Rhotex HS ise küresel pazardaki en verimli dijital soft signage baskı makinesi olarak öne çıkıyor. Rhotex HS 330 cm baskı genişliğinde saatte 900 metrekare üretim kapasitesiyle gücünü göstererek FESPA’ da Avrupa Dijital Baskı Derneği (EDP) tarafından “Yüksek kapasitede en iyi geniş format baskı” ödülünü almaya hak kazandı.

Rhotex 180 TR

Fuarda sergilediği ürünler arasında yer alan, Rhotex 180 TR ile, tekstil direkt baskı portfolyosunu Dye Süblimasyon Teknolojisini de dahil ederek genişleten Durst, transfer süreciyle süblimasyon kağıdı üzerine baskı yapmak, sektör dışından şirketlerin tekstil üretimine girmesine kolaylık sağlıyor. Endüstriyel üretim kapasitesine sahip Rhotex 180 TR 1.85 cm baskı genişliğinde saatte 200 metrekare baskı yapabilme özelliğine sahip.

Kokusuz Su Bazlı Boyalar

Durst Phototechnik AG’nin CEO’su Christoph Gamper, yeni geliştirdikleri Water Technology teknolojisi ile endüstriyel soft signage baskı makinalarımızla geniş format baskı segmentinde çığır açan ilerleme sağladıklarını belirterek, tekstil materyallerinin reklam ve bilgilendirme medyalarına kullanımını bir adım öteye taşıdıklarını ifade etti. “Polyester tabanlı ürünlere çevreci ve kokusuz su bazlı boyalarla baskı yapılmaya başlandı ve eski üretim sistemlerine alternatif olmaya başladı. Durst’un yenilikleri yeni bir boyut yaratarak, sürdürülebilir üretim sistemlerinin klasik geniş format baskı uygulamalarına kadar geldi. Rho WT 250 HS geniş format baskı da yeni bir dönem başlatmasının yanısıra, bizim yenilikleri endüstriye getirmedeki başarımızın da en önemli örneklerinden birini temsil etmektedir” diyen Gamper, Durst’un Kappa serisi yüksek performanslı endüstriyel baskı makineleri, ev tekstilleri, giyim ve dekorasyon ürünlerinin üretimi gibi geleneksel tekstil ürünleri için geliştirildiğini söyledi. Kappa 180 TR ve Kappa 320 su bazlı reaktif, asit ve dispers boyalar kullandığını sözlerine ekleyen Gamper, GOTS sertifikasına sahip reaktif boya sistemi organik olarak yetiştirilen doğal elyaflarda kullanılabildiğini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.