Dilo, Nonwoven Üretim Hattını ITMA’da Sergileyecek

Nonwoven’a yönelik makine üretiminde lider olan Dilo Group, maksimum verimlilik getiren ürünlerini ITMA’da tanıtacak

  05 Kasım 2015 09:37 Perşembe
Dilo, Nonwoven Üretim Hattını ITMA’da Sergileyecek

Nonwoven sektörü icin teknoloji üreten Dilo Group, ITMA Milano’da açma ve karıştırma yapabilen DiloTemafa elyaf hazırlık, DiloSpinnbau’dan tarak ve besleme üniteleri ile çapraz serici ve iğneleme makinalarini tanıtacak. Jeotekstil uygulamaları için özel olarak geliştirdiği komple bir üretim hattını kuracak olan Dilo, ITMA’da ilgi odağı olacak.

Ziyaretçilerin ilgisine sunacağı, komple üretim hattında uzun elyaflar için geliştirdiği BTDL balya açıcı DiloTemafa; uzun elyafları işlemek için tasarlanan ve yüksek üretim kapasitesinde dahi ön açma ve karıştırmada en iyi sonuçlar elde edilebilen hallaç makinesi KW tanıtılacak. Geliştirilen KW, yeni tasarım elementleri ve daha uzun temizleme aralıkları ile kisaltilmis temizleme süresi de sağlıyor.
Üretim hattında sunulacak VRS-P besleyicide volimetrik kesin yüklemeli besleme prensipleri ile titreşimli oluk besleyicinin özelliklerini kombinlediği için, üst kısımda geniş konvansiyonel gövde kullanmaya gerek duyulmuyor. Bu sayede elyafların daha homojen ve iyi bir şekilde dağıtılmasını sağlayan VRS-P, aynı zamanda düşük tavan yüksekliği sayesinde kompakt bir yapı sergiliyor.

Elyaf yığının daha iyi bir dağılım için makine giriş apronunda vakumla sabitlendiği elyaf yığını, ek kapakçıklar sayesinde çalışma eni üzerindeki dağılımı kontrol edilebiliyor. Orta ve ince kesik elyaflar için uygun olan VRS serisi sayesinde enerji sarfiyatı da minimuma indiriliyor.

VectorQuadroCard

Yeni geliştirilmiş tarak VectorQuadroCard iç ve ana bölümler arasındaki en yeni modüler transfer gruplarıyla çalışmaktadır. Bu transfer grupların esnek ve çabuk değişebilir olması üç tip taramayı mümkün kılıyor. Tülbent düzgünlüğünü ve elyaf karışımını güçlendirmek için Quattro grup ile VQ-Q tipi: iki tarak ve iki transfer silindiri ile ön safha ve ana silindir arasında çift transfer yapabiliyor.  VQ-V tipi üst tarak ile transfer silindir ve halat transfer silindiri ile ön safha ve ana silindir arasında çiftleme efektini kullanarak üretimi arttırıyor ve VQ-T tipi ön safha ve ana silindir arasında sadece bir transfer silindiri VQC model serileri ön safha üzerindeki 4 worker/hirsiz ve ana silindir üzerindeki 5 worker/hirsiz ile çalışır. Ayrica aktarma sistemi de çok esnektir ve farklı varyasyonlarla kombine edilebiliyor. Her türlü uygulama için evrensel model serileri farklı bileşenleri içeren VectorQuadroCard, en yüksek verimliklikte kullanıldığında dahi kaliteli tülbent elde edilebiliyor.

DLSC 200

Yeni çapraz serici tipi Super DLSC 200, elyaf tipine bağlı olarak dakikada 200 metre elektro mekanik tülbent giris hızına ulasabiliyor. Amac, komple üretim hattinda ramdumanda dogabilecek olası dar boğazı azaltmak. Dilo çapraz serici elyaf miktarında korunumu ile dokusuz kumasin eşitliğini geliştiren kendini kanıtlamış CV1A tülbent düzenleme sistemini de içeriyor. Bu yüksek giris hızı, 3 bant serme teknolojisi ile çalıştırma gücünü arttırarak mümkün hale getirilmiş. Bantlar için tüm motorlar ve üst arabalar, ivmeyi arttırmak için direkt su soğutuculu tork motorlardır. Buna ek olarak tülbentlerin tam olarak bir araya gelmesi için bant titreşimini ortadan kaldırmak ve azaltmak için özel ölçülere sahibiz. Dahası, örneğin hız değişimleri sırasında oluşabilecek kırışıklıkları da önlemek için tülbent yönlendirme sistemi bulunuyor. Tülbent giris eni 3.2 metre, serme eni 7 metredir.

DI LOOM AB

Çapraz serme ünitesinden sonra Dilo, CBF besleme sistemli yeni iğneleme makinesi DI-LOOM OD-II AB’yi tanıtacak. Bu seri tasarlanırken Dilo ön iğneleme makinelerindeki maliyet etkinliği konusuna odaklandı. DI-LOOM AB model serileri fiyat ve performans bakımından çok uygundur.

DCL Dilo Compact Line

Jeotekstiller gibi yüksek hacimli ürünlerin ekonomik üretimi için geniş iğneleme hatlarına ek olarak Dilo, medikal sektörde kullanılan kaliteli keçelerin ve karbon gibi elyaflardan üretilen özel keçelerin üretimi için tasarlanan kompakt hattinı da ITMA’da tanıtacak. Kompakt tarak makinesinin çalışma eni 1.1 metre ve serme enide 2.2 metredir.

X22

Kompakt hat iğneleme makinesinde iğne modülleri ilk defa kullanılmistir. Bu teknoloji özellikle Hyperpunch ve Cyclopunch model serilerinin yüksek iğne adetleri için 20 iğne/metre tasarlanmıştır. Kompakt iğneleme makinesinde klasik balik sirti gibi dizilmiş her modülde 22 iğneye bulunmaktadir. Grafik similasyonunda iğne modülleri kullanarak “modülmaster” da iğne tablalarının otomatik sokulmasını gösterir. Giriş hızı ve hassasiyet X22 modül teknolojisinde tek iğne girişine göre arttırıldı.

VPX 2020

Yeni Variopunch teknolojoisi igne izlerinin daha eşit olmasını sağlamak için farklı iğneler kullanarak keçedeki kötü izleri silebilen modifiye iğne modül teknolojisine dayanıyor. Tamamen yeni iğneleme teknolojisi VPX 2002 nin prensipleri grafik similasyonu ile tanıtılacak. Variopunch otomotiv ürünlerinde daha düz yüzey kalitesi için çok homojen igne izi dağılımı sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.